Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Στην χτεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας αποφασίστηκαν αυξήσεις σε μια σειρά δημοτικών τελών ώστε να προκύψουν επιπλέον έσοδα για να κλείσει η ψαλίδα των εξόδων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος.
Τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού, εμποροπανήγυρης, άρδευσης...
κλπ θα αυξηθούν αλλά, όπως είπε ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης, και πάλι δεν θα ισοσκελιστεί το ποσό των εξόδων που θα υπολείπεται κατά 200 χιλιάδες ευρώ περίπου και θα αναγκαστεί ο δήμος να τα καταβάλει αφαιρώντας τα από άλλα κονδύλια που υπό άλλες συνθήκες θα χρησιμοποιούνταν για έργα ή για συντηρήσεις έργων και υποδομών.
Επίσης ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας με αυστηρό τόνο επισήμανε στον τέως δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου που διαμαρτυρήθηκε, ότι κακώς ο ίδιος και η διοίκησή του δημοπράτησε όλο το ποσό της ΣΑΤΑ δεσμεύοντας τη νυν διοίκηση η οποία τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο μη μπορώντας να αλλάξει την κατάσταση,
Από την πλευρά του τόσο ο Μπ. Γκιόνογλου όσο και ο Ν. Ανεσίδης είπαν ότι δεν είχαν καμιά ενημέρωση σχετικά με την περιστολή της ΣΑΤΑ και μη γνωρίζοντας ότι θα γίνει αυτή η δραστική περιστολή προχώρησαν στην δημοπράτηση.
Ο Φ. Δημητριάδης είπε ότι ο ίδιος και οι άλλοι δήμοι είχαν ενημέρωση και δεν προχώρησαν σε δημοπρατήσεις εναρμονιζόμενοι στη νέα οικονομική πραγματικότητα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε διαφοροποιήθηκε από την γραμμή της παράταξής του ο Ισ. Χαλκίδης τόσο για την προταθείσα αύξηση στα δημοτικά τέλη άρδρευσης επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στον αγροτικό τομέα, κάτι που θα περίμενε κανείς να γίνει από το λεγόμενο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του Γκιόνογλου και Ανεσίδη.
Αναδείχτηκε επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη λειτουργία των υδρονομέων στην περιοχή του πρώην δήμου Μελίκης που καταγράφουν τις καταναλώσεις των αγροτών στην άρδευση κατά το δοκούν και τα έσοδα που εισπράττονται είναι υποπολλαπλάσια των καταναλισκόμενων ποσοτήτων.
Θέμα μεγάλο και δύσκολο τελικά είναι η είσπραξη του τέλους 2% που με νόμο προβλέπεται να καταβάλλουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν υπάρχει αφενός η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων αφού δε συνεργάζονται οι υπηρεσίες της ΔΟΥ και η πρόταση που έκανε ο σύμβουλος Ζαχ. Κοριτίδης είναι να συνεργαστεί ο δήμος με το ΤΑΧΙS απευθείας για να λυθεί το πρόβλημα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρήματα υπάρχουν. Απλά έχουν γίνει λουλούδια και φάρμακα , όποιος κατάλαβε κατάλαβε....

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ? ΠΟΣΟ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΓΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΚΗ ? ΚΑΙ ΠΟΣΑ + ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ? ΚΑΙ ΟΧΙ 2% ΑΛΛΑ 0,5% ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ 5 % ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ... ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ 5% ?
ΕΥΧΑΡΙΣΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ....
"114"

Ανώνυμος είπε...

ΣΣΣΣΣΣΣΣ μην λες τέτοια δεν κάνει.....μα δεν είναι σωωστό....