Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ



Παρά την βροχή και τις κακές καιρικές συνθήκες μεγάλη ήταν η κινητοποίηση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στην οποία συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Καρατάσου.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα εκπρόσωποι πολλών φορέων εργαζομένων ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ε.Κ Νάουσας Σάκης Τσίτσης. Σημειώνουμε πως την Δευτέρα στις 11.30 το πρωί, ο κ. Τσίτσης κάλεσε τους..εργαζόμενους να συμμετέχουν σε κινητοποίηση μπροστά από το Δημαρχείο Νάουσας για να διαμαρτυρηθούν στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων και κλείσιμο σχολικών μονάδων στη Μαρίνα και την Επισκοπή.
Μετά το πέρας της ομιλίας εργαζόμενοι και άνεργοι πραγματοποίησαν πορεία στο δημαρχείο όπου τους δέχθηκε ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός και η αντιδήμαρχος Δόξα Ιτσκάρα. Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Ν. παρέδωσε ψήφισμα στον κ. Καραμπατζό με όλα τα αιτήματα τους.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Σάκη Τσίτση
Για την άσκηση αντιμετώπισης διαδηλώσεων στο Κιλκίς
«Η άσκηση - επίδειξη ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων αντιμετώπισης διαδηλώσεων και καταστολής πλήθους, που έγινε στο Κιλκίς, στο πλαίσιο του «σεμιναρίου» των «Σχηματισμών Μάχης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις στοχεύσεις και το περιεχόμενο ανάλογων ασκήσεων που έγιναν και στο παρελθόν.

Γίνεται περισσότερο από άλλοτε σαφές πως ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης και η στοχοποίηση των ανά τον κόσμο λαϊκών κινημάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την οποία εργάζονται πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ και της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Επί της ουσίας, η άσκηση είναι μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί το λαό να μη φοβηθεί, να ταχθεί στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να εντείνει την πάλη του ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση, που είναι ενιαία στο στρατιωτικό και στο οικονομικό πεδίο. Η επίθεση αυτή απαιτεί και ενιαία δράση των λαϊκών δυνάμεων για την απόκρουση - ανατροπή της πολιτικής ΔΝΤ - ΕΕ - πλουτοκρατίας, της εξουσίας των μονοπωλίων στη χώρα μας και την αποδέσμευσή της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς καθώς και το στρατιωτικό δόγμα που στρέφεται ενάντια στους λαούς και στις διεκδικήσεις τους.

Για την πολιτική της κυβέρνησης
Να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που:
Αφήνει απροστάτευτους τους άνεργους – απολυμένους και δίνει νέα προνόμια στους βιομήχανος.
Αφήνει απλήρωτους εργάτες σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις(ΕΝ-ΚΛΩ, Μπουτάρη, Δήμο, Διαλογητήρια κλπ)
Αυξάνει την ανεργία και τις απολύσεις
Νομιμοποιεί τους νοικιασμένους – εργολαβικούς εργάτες (Βαρβαρέσο, Νοσοκομείο, υπηρεσίες κλπ) και την ανασφάλιστη εργασία.
Καταργεί ΣΣΕ και ΒΑΡΕΑ
Μας ρίχνει στη φτώχια και την εξαθλίωση
Βάζει εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας, συγχωνεύει και κλείνει σχολεία (αρχικά από Γιαννακοχώρι – Μαρίνα - Επισκοπή)
Μετατρέπει την υγεία σε προνόμιο για λίγους, συγχωνεύεται το Νοσοκομείο μας. Κλείνουν κλινικές, οι ελλείψεις είναι τραγικές. Απαγορεύεται η είσοδος σε εκατοντάδες εργαζόμενους – άνεργους – απολυμένους στο ΙΚΑ και στο Νοσοκομείο.
Καταστρέφει τους αυτοαπασχολούμενους, δε μπορούν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές να πληρώσουν, κλείνουν μαγαζιά
Διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια, εκατοντάδες είναι οι απλήρωτοι (συμπύρηνα, σταφύλια κλπ).
Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται. Μαζί με το ΠΑΜΕ μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να ανοίξουμε το δρόμο για άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
Με το νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θέλουν να μειωθούν δραστικά οι μισθοί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θέλουν να καταργήσουν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Να επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις. Να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά, οργανωμένα, απαλλαγμένοι από τους εγκάθετους των εργοδοτών και της κυβέρνησης».
ΠΗΓΉ: ΝΑΟΥΣΑ ΝΙΟΥΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω, εδώ στην Αλεξάνδρεια όλα τα προβλήματα είναι λυμένα? Γιατί δεν κουνιέται φύλλο, που είναι ο Εμπορικός Σύλλογος? Που είναι το Εργατικό Κέντρο? Δεν καταλαβαίνουν ότι από τις καφετέριες, και από τους καναπέδες δεν βγαίνει τίποτα? Ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ τι κάνει? Αν δεν ξεσηκωθούμε ,αν δεν φωνάξουμε, αν δεν αντιδράσουμε, τότε θα είμαστε άξιοι τις μοίρας μας.!