Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΜΑΖΕΨΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!! ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ;

Φιρμάνια στέλνει στους ΟΤΑ ο υπουργός Ραγκούσης και τους απειλεί ότι θα απαιτήσει από τις διοικήσεις τους να εισπράττουν τα χρέη των δημοτών τους κι αν δεν το κάνουν θα τα πληρώνουν οι ίδιοι στο ταμείο με καταλογισμό που θα κάνει ο αρμόδιος γεν. γραμματέας και ο ελεγκτής νομιμότητας.
Λειτουργώντας ως αρχηγός ...
φοροεισπρακτόρων ο Υπουργός Εσωτερικών βγάζει διαταγές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δίνουν τον τόνο για τα όσα θα επακολουθήσουν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Βέβαια, ο υπουργός Ραγκούσης δε λέει κουβέντα για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που οφείλει το κράτος, ο ίδιος δηλαδή, στους ΟΤΑ και είναι οι παρακρατηθέντες πόροι.
Γιατί δε βγάζει ακόμα ένα φιρμάνι καθιστώντας και τον εαυτό του υπόλογο; Απλά, είναι τόσο υπερφίαλοι και νενέκοι πολιτικοί αυτοί που μας κυβερνούν και έχουν διολισθήσει σε πρακτικές άλλων εποχών.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στους ΟΤΑ που είτε αμελούσαν, είτε λόγω του γνωστού πολιτικού κόστους δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να εισπράξουν τα ποσά που όφειλαν οι πολίτες. Υπάρχει σαφώς πρόβλημα τέτοιου τύπου σε πολλούς δήμους αλλά είναι σαφές ότι με τελεσίγραφα δε λύνεται.
Και τα τελεσίγραφα βγαίνουν τώρα διότι το Υπουργείο αναζητά άλλοθι για να μη δώσει ούτε την κουτσουρεμένη χρηματοδότηση που δικαιούνται οι ΟΤΑ αφού το ΔΝΤ άλλα διατάζει και οι νενέκοι εκτελούν.
Ναι, πρέπει να εισπραχτούν τα οφειλόμενα στους δήμους ώστε να επικρατήσει η ισονομία. Δεν είναι δίκαιο άλλος να πληρώνει κι άλλος να είναι τζαμπατζής. Όμως υπουργέ Ραγκούση, το ίδιο το κράτος του οποίου εκπρόσωπος είσαι εσύ, δεν είναι ο πρώτος και ο μεγαλύτερος τζαμπατζής;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τόχετε χάσει το παιχνίδι αν δεν τόχετε καταλάβει.
τι ναρκωτικά παίρνεις και δεν μας δίνεις?

Ανώνυμος είπε...

Και βεβαίως δεν συμφωνώ με την Πολιτική Ραγκούση, ούτε για τις μειώσεις χρηματοδότησης ,ούτε για τις οφειλές του Κράτους απέναντι στους ΟΤΑ. Όμως είναι απαραίτητο τόσο οι ΟΤΑ όσο και οι Δημοτικές επιχειρήσεις να εισπράττουν τα οφειλόμενα από τους δημότες, και για λόγους τάξις, αλλά και για να μην υπάρχουν δημότες δύο ταχυτήτων,αυτοί που είναι που είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους, και αυτοί που θεωρούν μαγκιά και δεν πληρώνουν, (καταλαβαίνεις ποιους εννοώ) και μάλιστα πολλές φορές και με την προτροπή των εκάστοτε Διοικούντων , με απώτερο σκοπό την εξαργύρωση με ψήφους, η μήπως δεν είναι έτσι? Η νέα Δημοτική αρχή, θα πρέπει να μας ενημερώσει , πόσες είναι οι οφειλές δημοτών, τόσο προς το Δήμο, όσο και προς την ΔΕΥΑΛ. Αυτοί που παίρνουν τις έμμισθες καρέκλες θα πρέπει να καταλάβουν, ότι πέραν από το μισθό τους, έχουν και υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να και αρεστοί, και δίκαιοι!