Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ..ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ

Ο βουλευτής Θανάσης μίλησε στη βουλή για τον προϋπολογισμό και είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Έχουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας έναν προϋπολογισμό, όχι απλά όπως συνηθίζονταν να λέγεται "ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ" αλλά ένα πόνημα που διεισδύει βαθιά στα δομικά προβλήματα του κράτους, επιχειρεί καίριες τομές στα χρόνια αποστήματα της κρατικής μηχανής και βάζει σε νέες ράγες το εκτροχιασμένο από καιρό τραίνο της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας.
Επιτέλους, έχουμε στα χέρια μας έναν προϋπολογισμό ο οποίος δεν δίνει ασπιρίνες..για την εξυγίανση του μεγάλου ασθενή που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ισχυρές δόσεις των κατάλληλων φαρμάκων, για να μπορέσουμε σύντομα να μιλάμε για μια νέα αναγεννημένη Ελλάδα.
Είναι η πρώτη φορά, που έρχεται στη Βουλή ένας προϋπολογισμός πραγματικός και όχι ΔΗΘΕΝ».

Από την ομιλία του βουλευτή Θανάση πέρασαν τρεις μήνες περίπου και αποδεικνύεται ότι διαθέτει αλάνθαστο πολιτικό ένστικτο, τεράστια δυνατότητα πολιτικής και οικονομικής ανάλυσης και πολιτικό αισθητήριο. Και εξηγούμε:
Είπε ο βουλευτής Θανάσης ότι η για πρώτη φορά η χώρα έχει έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό και όχι δήθεν.
Δεν πρόλαβε να περάσει χρόνος πάνω από δυο μήνες και όλοι οι αρμόδιοι, μηδέ του Παπανδρέου εξαιρουμένου, κάνουν λόγο για αναθεώρηση, για ανάγκη λήψης μέτρων για την τόνωση των εσόδων, για ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας ώστε να συγγεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα.
Είπε ο βουλευτής Θανάσης ότι με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση βάζει τη χώρα σε τροχιά εξόδου από την κρίση και σήμερα οι συνάδελφοί του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν μεγαλειωδώς τις ανησυχίες τους στον Παπακωνσταντίνου ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει, ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα.
Εντυπωσιακό ήταν αυτό που είπε ο Κουκουλόπουλος. Είπε ο εκ Κοζάνης βουλευτής ότι δεν ξέρουν τι να πουν στους πολίτες, τους λένε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα και η κυβέρνηση παίρνει και βέβαια τους εκθέτει.
Συνεπώς και στο δια ταύτα. Ο βουλευτής Θανάσης ή δεν γνώριζε την κατάσταση που είναι το πιο πιθανόν και έλεγε ωραία λόγια στη Βουλή για να εντυπωσιάσει, ποιόν άραγε; Ή ήξερε το δύσκολο του εγχειρήματος και μας πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ή απλά διάβαζε έναν δεκάρικο όπως έκαναν χρόνια τώρα οι πολιτικοί όλων των κομμάτων και απαξιώσαν τόσο την πολιτική όσο και το πολιτικό σύστημα.
Ότι κι αν έχει συμβεί με τον βουλευτή Θανάση, αυτά που έλεγε είχαν τόσο μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

4 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Η φωτογραφια ειναι απο την σηναντηση των τευτλοπαραγωγων. Τωρα εξηγείται γιατι δεν καταλαβε καποια πραγματα ......

Ανώνυμος είπε...

Μη μιλάτε, μην βροντάτε, το μανάρι μου κοιμάται, α α α α!!!

Ανώνυμος είπε...

λαμβανωντας υποψη οτι εισασταν φιλαρακια εδω και πολλα χρονια φιλε χαρη προσφατα εμαθα οτι εχεις δικαστικη διαμαχη με την γικονογλου τωρα καταλαβαινω γιατι συνεχως του τα χωνεις.

Ανώνυμος είπε...

άλλο η πολιτική κριτική και άλλο το συνεχές υποβαθισμένο κουτσομπολιό. Η φωτο που αναρτήθηκε είναι τουλάχιστον κακόγουστη υπό την έννοια ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να βγουν κακές φωτο ακόμη κι όταν είναι βουλευτές...
γιατί αυτή η ρατσιστική αντιμετώπιση και η «δημοσιογραφική βία»;