Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση για την καθαίρεση του μαχητικού συνδικαλιστή των συγκοινωνιών Ν. Κουλουμπαρίτση μπορεί να εκτελέστηκε από την ΠΑΣΚΕ, στην ουσία όμως πρόκειται για πολιτική απόφαση...
Τόσο η κυβέρνηση, και ειδικά το υπουργείο Μεταφορών, όσο και το ΠΑΣΟΚ τελευταία δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για τις συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Γι' αυτό και είχαν στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στον πρόεδρο του σωματείου του ΟΑΣΑ Ν. Κουλουμπαρίτση.

Πίστευαν ότι η «συμμόρφωσή του προς τας υποδείξεις» θα ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς ανήκε στη συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Δεν ήταν εύκολη όμως, καθώς αποφάσισε να συμπαραταχθεί με την πλειοψηφία των συνελεύσεων που ζητούσε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Τότε άρχισαν να αναζητούν τρόπους για να τον φάνε. Την εβδομάδα που πέρασε η ΠΑΣΚΕ στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισε να αντικαταστήσει τον «αντάρτη» γραμματέα της με το μέλος της ΠΑΣΚΕ Μ. Λιαγούρη. Μόλις το πληροφορήθηκε ο Ν. Κουλουμπαρίτσης αποφάσισε να παραιτηθεί και από πρόεδρος του συνδικάτου, καθώς, όπως είπε, εξελέγη σε αυτό ως εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ κι αφού έχασε τη μία ιδιότητα πρέπει να αποποιηθεί και της άλλης. «Δεν μπορώ να κηδεμονεύομαι, ούτε να είμαι υποχείριο» ανέφερε σε επιστολή παραίτησής του προς το δ.σ. του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ που τον αντικατέστησε στη θέση του γραμματέα, Ν. Λιαγούρης, αναφέρει στην «Κ.Ε.» ότι «αποφάσισαν να αντικαταστήσουν το Ν. Κουλουμπαρίτση γιατί είχε μεγάλο φόρτο εργασίας όντας και γραμματέας της ΠΑΣΚΕ ΟΑΣΑ και πρόεδρος του σωματείου».

Δηλώνει, όμως, ότι όσοι θέλουν να συνεχιστούν οι απεργίες «πρέπει να απευθυνθούν στους 5.000 εργαζόμενους και όχι στους 400 που πηγαίνουν στις συνελεύσεις». Γι' αυτό προτείνει «ψηφοφορία με δικαστικό αντιπρόσωπο και εφορευτική επιτροπή. Εκεί θα δούμε εάν ο κόσμος θέλει να απεργήσουμε ή να διαπραγματευθούμε» υποστηρίζει. Στην πορεία της περασμένης Τετάρτης κανένας από όσους ψήφισαν την καθαίρεση του Ν. Κουλουμπαρίτση, δεν εμφανίστηκε στο μπλοκ των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Η καθαίρεση του Ν. Κουλουμπαρίτση, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, από το κυβερνών κόμμα, αποτελεί προειδοποίηση και για άλλους. Είναι κοινό μυστικό στην Ιπποκράτους ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, θεωρείται εξίσου, εάν όχι και περισσότερο, «επικίνδυνος» για πολλούς στην κυβέρνηση.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: