Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Συγχωνεύσεις, ριζική ανασυγκρότηση και πλήρη μηχανοργάνωση και ψηφιοποίηση των στρατολογικών γραφείων φέρνει το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των Στρατολογικών Υπηρεσιών της χώρας, που αναμένεται να έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του έως το τέλος του 2011.....
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της τοπικής αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης», τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού, συνενώνονται σε 18 περιφερειακές στρατολογικές υπηρεσίες με πλήρη μηχανογραφική υποδομή.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία νέων πολυδύναμων, ψηφιοποιημένων και ευέλικτων στρατολογικών υπηρεσιών (e-στρατολογικά γραφεία), που εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η μηχανογράφηση των στρατολογικών υπηρεσιών και η διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ θα δίνουν τη δυνατότητα άμεσης διεκπεραίωσης των αιτημάτων των πολιτών προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Παράλληλα, με την εφαρμογή του νέου προγράμματος προβλέπεται ότι θα μειωθεί κατά 90% το κόστος λειτουργίας του παλιού συστήματος, καθώς τα 57 Στρατολογικά Γραφεία και οι 6 Διοικήσεις Στρατολογίας επιβάρυναν με 600.000 ευρώ ετησίως των ετήσιο προϋπολογισμό για ενοίκια γραφείων (200.000 ευρώ) και λειτουργικά έξοδα. Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει μόλις 50.000 ευρώ ετησίως.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του νέου συστήματος θα είναι η αποδέσμευση περίπου 50 αξιωματικών, οι οποίοι και θα στελεχώσουν τις θέσεις των Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: