Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ 100.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΤΟ Reuters

Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τονίζοντας ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, που στοχεύουν στην έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
Η αστυνομία έριξε πολλά δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ μπροστά στη Βουλή και πλήθη απεργών έτρεχαν να καλυφθούν, γράφει το ReutersΤο πρακτορείο εκτιμά πως οι διαδηλωτές ήταν περίπου 100.000 και έκαναν πορεία στους δρόμους της Αθήνας, φωνάζοντας «δεν πληρώνουμε» και «καμία θυσία για την πλουτοκρατία».
Ανάλογη εικόνα μεταδίδει και το BBC, που εκτιμά ότι οι «οργισμένοι» διαδηλωτές ήταν περισσότεροι 30.000 και μιλά για τον πόλεμο με δακρυγόνα και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα της κυβέρνησης με φόντο το Μνημόνιο και το χρέος, τα οποία συναντούν τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας.
Ρωσικά ΜΜΕ επίσης, μεταφέρουν μέσω Διαδικτύου την είδηση της γενικής απεργίας της 23ης Φεβρουαρίου και της πορείας των διαδηλωτών προς τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: