Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΛΛΕΓΙΑ. ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Αρμόδια αρχή για να δέχεται τις αιτήσεις των αποφοίτων των Κολλεγίων και να εκδίδει τις αποφάσεις αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων, είναι το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.).
Η αναγνώριση του δικαιώματος ασκήσεως ορισμένου επαγγέλματος γίνεται με ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση...του Συμβουλίου Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων

Η αίτηση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων υποβάλλεται στην Υπηρεσία ΑναγνωρίσεωςΕπαγγελματικών Προσόντων και καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο.
Με την αίτηση υποβάλλονται και τα έγγραφα και πιστοποιητικά σε επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα και ορίζεται ο αντίκλητος του αιτούντος, ο οποίος πρέπει να είναι κάτοικος Αθηνών.
Η ίδια Υπηρεσία βεβαιώνει την παραλαβή του φακέλου εντός ενός μηνός από την παραλαβή και ενημερώνει τον αιτούντα για τυχόν ελλείποντα έγγραφα.
Η διαδικασία εξέτασης αίτησης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων πρέπει να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε εντός τριών μηνών από τη συμπλήρωση του φακέλου του αιτούντος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά ένα μήνα.
Παράβολο ύψους 100 ευρώ για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Κολλεγίων
Η αίτηση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων συνοδεύεται από παράβολο υπέρ του Δημοσίου,ύψους εκατό ευρώ. Το ύψος του παραβόλου αυτού μπορεί να αναπροσαρμόζεται των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας

Πτυχία και όχι βεβαιώσεις θα χορηγούν τα "Κολλέγια

Οι εκδοθέντες από το ΚΕΜΕ (Κολλέγια) τίτλοι εκπαίδευσης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος μέλος καταγωγής του τίτλου, ορίζει εγκύκλιος του υπ. Παιδείας,στηριζόμενο στο άρθ. 50§3 γ΄, του π.δ. 38/2010.Ειδικότερα η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας , έχει ως εξής:

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ

Οι απόφοιτοι Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ), τα οποία εδρεύουν νόμιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν έγκυρες συμβάσεις πιστοποίησης (validation) ή δικαιόχρησης (franchising) με Πανεπιστήμια άλλων κρατών-μελών της Ευρ. Ένωσης, δύνανται να ζητήσουν την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων που ενδεχομένως έχουν αποκτήσει στα εν λόγω κράτη-μέλη, κατόπιν των σπουδών που πραγματοποίησαν στα ως άνω ΚΕΜΕ.

Τα εν λόγω επαγγελματικά προσόντα αναγνωρίζονται υπό προϋποθέσεις, ορισμένες εκ των οποίων είναι οι κατωτέρω:
- Το αιτούμενο επάγγελμα να είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Ελλάδα (άρθ. 2§1, π.δ. 38/2010 ΦΕΚ 78Α ).
- Ο αιτών να έχει κατοχυρώσει επαγγελματικά δικαιώματα για το αιτούμενο επάγγελμα στο κράτος-μέλος προέλευσης, είτε ως αυτοαπασχολούμενος, είτε ως μισθωτός (άρθ. 2§1, π.δ. 38/2010).
- Η εκπαίδευση στο ίδρυμα (ΚΕΜΕ) που παρέσχε την κατάρτιση να έχει πιστοποιηθεί επισήμως από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στο κράτος-μέλος καταγωγής του τίτλου (άρθ. 50§3 α΄, π.δ. 38/2010).
- Οι εκδοθέντες από ΚΕΜΕ τίτλοι εκπαίδευσης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο κράτος μέλος καταγωγής του τίτλου (άρθ. 50§3 β΄, π.δ. 38/2010).
- Οι εκδοθέντες από ΚΕΜΕ τίτλοι εκπαίδευσης να προσδίδουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στην επικράτεια του κράτους-μέλους που χορήγησε τον τίτλο (άρθ. 50§3 γ΄, π.δ. 38/2010).

Εκτός των ανωτέρω προϋποθέσεων, οι αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων εξετάζονται σε ατομικό επίπεδο από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), το οποίο αποφαίνεται επί τη βάσει των διατάξεων του π.δ. 38/2010 και του συνολικού φακέλου του αιτούντος.

Τα "Κολλέγια" δεν ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Τα κέντρα μεταλυκιακής εκπαίδευσης δεν ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ούτε στο μέλλον προβλέπεται κάτι τέτοιο εάν δεν αλλάξει το Σύνταγμα.Δεν παρέχουν ακαδημαική αναγνώριση , αλλά δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους να ασκήσουν τις ίδιες ακριβώς επαγγελματικές δραστηριότητες με έναν πτυχιουχο ΑΕΙ.

Τι πρέπει να προσέξουν οι απόφοιτοι Λυκείου πριν εγγραφούν στα "Κολλέγια"
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φροντίζουν να εξακριβώνουν τα ακόλουθα πριν εγγραφούν σε κάποιο «Κολλέγιο»:
1. Εάν έχει Άδεια Λειτουργίας Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.
2. Εάν τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει, έχουν πιστοποίηση από Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.
3. Εάν οι απόφοιτοι οδηγούνται στην απόκτηση Πανεπιστημιακού πτυχίου του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων των πτυχιούχων των Κολλεγίων-ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ
Συγκροτήθηκε με απόφαση της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων των πτυχιούχων των Κολλεγίων το οποίο θα έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων για την άσκηση νομοθετικά ρυθμιζόμενου επαγγέλματος στην Ελλάδα κατά τους όρους του Π.Δ. 38/2010 (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ . Π.Δ. 38/2010)

1. Το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων λειτουργεί σε δύο Τμήματα και σε Ολομέλεια.
2. Η Ολομέλεια έχει τις εξής αρμοδιότητες:
α) μελετά θέματα γενικότερης σημασίας που παραπέμπονται από τα Τμήματα του Συμβουλίου ή είναι κοινού ενδιαφέροντος για αυτά, και β) εγκρίνει τον εσωτερικό κανονισμό του Συμβουλίου.
3. Το Τμήμα Α΄ αποφαίνεται επί αιτήσεων αναγνωρίσεως επαγγελματικών προσόντων επιπέδου αντιστοίχου προς :
δ)το δίπλωμα που βεβαιώνει επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μεταδευτεροβάθμιου επιπέδου, διάρκειας τουλάχιστον τριών και όχι άνω των τεσσάρων ετών ή ισοδύναμης διάρκειας υπό καθεστώς μερικής παρακολούθησης, σε πανεπιστήμιο ή ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης ή άλλο ίδρυμα του αυτού εκπαιδευτικού επιπέδου, καθώς και την ενδεχομένως απαιτούμενη επιπλέον αυτού του κύκλου μεταδευτεροβάθμιων σπουδών επαγγελματική κατάρτιση·
ε) το δίπλωμα που πιστοποιεί ότι ο κάτοχος ολοκλήρωσε επιτυχώς κύκλο μεταδευτεροβάθμιων σπουδών ελάχιστης διάρκειας τεσσάρων ετών ή αντίστοιχης διάρκειας υπό καθεστώς μερικής παρακολούθησης, σε πανεπιστήμιο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή σε άλλο ίδρυμα ανάλογου επιπέδου, καθώς και, ενδεχομένως, την επαγγελματική κατάρτιση που μπορεί να απαιτείται συμπληρωματικά προς τον εν λόγω κύκλο μεταδευτεροβάθμιων σπουδών.

Το Τμήμα Β΄ αποφαίνεται επί των λοιπών αιτήσεων αναγνωρίσεως επαγγελματικών προσόντων, εφόσον συντρέχει αρμοδιότητα του Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 55 του διατάγματος

Το Συμβούλιο αποτελούν οι κάτωθι:

ΤΜΗΜΑ Α΄

1) Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης του Σωκράτη , Νομικός Σύμβουλος του Nομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος με αναπληρωτή τον Παρασκευά Βαρελά του Κωνσταντίνου, Νομικό Σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

2) Στυλιανός Κατρανίδης του Δημητρίου , Α΄ Aντιπρόεδρος, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), με αναπληρωτή τον Δημήτριο Τσελέ του Ιωάννη, ΒΆντιπρόεδρο, εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

3) Αθηνά Πλέσσα−Παπαδάκη, του Ανδρέα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., με αναπληρώτρια την Ελένη Χηνοπούλου, του Ιωάννη.

4) Παύλος−Μιχαήλ Ευστρατίου, του Ευάγγελου, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός επιστήμονας, με αναπληρώτρια την Σοφία Γκιόκα, του Σωτηρίου , Ειδική Συνεργάτης στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

5) Ζήγρα Παρασκευή, του Ιωάννη Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Παπαθανασόπουλο, του Αθανασίου, υπάλληλο της Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων.

6) Κωνσταντίνος Μουρτζανός, του Νικολάου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Υποστήριξης Βιομηχανιών του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αναπληρώτρια την Παρασκευή Λεοντή, του Θεοδώρου, υπάλληλος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

7) Αναστασία Αρβανίτη, του Κωνσταντίνου, κτηνίατρος, υπάλληλος του τμήματος Κτηνιατρικής Μέριμνας, Εφαρμογών και Προστασίας Ζώων, της Δ/νσης Κ.Α.Φ.Ε. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Παπαδημητρίου, του Γεωργίου, γεωπόνος, Προϊσταμένη του τμήματος Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης, της Διεύθυνσης Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής.

8) Κρότση Αγγελική του Σπυρίδωνος, Προϊσταμένη του Τμήματος Νομοθετικού Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής καιΣυντονισμού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού με αναπληρώτρια την Μιχαλοπούλου Αγγελική του Γαβριήλ, υπάλληλο του Τμήματος Νομοθετικού Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού.

9) Ευαγγελία Προσινικλή του Νικολάου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Επαγγελμάτων Υγείας και ΠρόNοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Κοφινά, του Αλεξάνδρου,Προϊστάμενος του τμήματος Γ Λοιπών Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης.

10) Αντώνιος Κοτσώνης, του Ευγένιου, υπάλληλος με βαθμό Α΄, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δ6, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ως τακτικό μέλος, για τα επαγγέλματα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Πατσιαβό, του Αντωνίου, Προϊστάμενο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων −Τομέα Μεταφορών, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

11) Γεώργιος Χαλκιάς, του Γρηγορίου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Βατόπουλο, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

12) Χρήστος Σινάνης−Αγκαζίρ, του Ερβέ, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (TEE), με αναπληρώτρια την Κυράννη Ποντικάκου, του Σταύρου, τμηματάρχης του τμήματος επαγγελματικών θεμάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (TEE).

13) Δημήτριος Μπουράνης, του Λάμπρου, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπόνος, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Αρσένο, του Ιωάννη, Κτηνίατρος, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

14) Δημήτριος Δημόπουλος, του Δήμου, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), με αναπληρωτή τον Άγγελο Μητσάρα, του Δημητρίου, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ)

15) Αθανάσιος Παπαδόπουλος, του Νικολάου, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Κοΐνη, του Παναγιώτη, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

16) Ευτυχία Παπαδοπούλου, του Δημητρίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αναπληρώτρια την Ειρήνη Καρπάθιου, του Σακελλαρίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

17) Θαλής Παπαδάκης, του Νικολάου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), με αναπληρώτρια την Βασιλική Μπουκουβάλα, του Δημητρίου Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.)

18) Τριανταφυλλιά Αθανασίου, του ΑναστασίοY, Γενική Γραμματέα του Δοιηκητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, (ΣΚΛΕ),με αναπληρώτρια την Μαρία Ζήση, του Σπυρίδωνα, Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοιν. Λειτουργών Ελλάδας, (ΣΚΛΕ).

19) Μαρία Πασακιώτου−Μπιντούδη, του Αγγελή , εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή τον Σταμάτιο Πίνη, του Ιωάννη, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

20) Ιωάννης Λωρέντης, του Εμμανουήλ,Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.), με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Κλωνή, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.)

21) Παναγιώτης Μπουζικάκος, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, με αναπληρωματικό μέλος τον Ευάγγελο Τριγώνη, του Ζαχαρία, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

22) Κυριακή Κεραμιώτου του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών, με αναπληρώτρια την Μαρία Κουλουμπή, του Γεράσιμου,εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

23) Ευθαλία Μπουλταδάκη, του Ιωάννη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας, με αναπληρώτρια την Αγορή Σβόλη, του Βάϊου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

24) Ευανθία Σακελλάρη, του Νικολάου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας, με αναπληρώτρια την Μαρία Ψυχογιού −Πέτερσον, του Στυλιανού, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας.

25) Έφη Γεννατά Μικελάτου, του Νικολάου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ), με αναπληρωτή τον Λάμπρο Κολοκούρα, του Δημητρίου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ).

26) Ελένη Τσαμπάση−Ζήκου, του Αναστασίου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κατσαβό, του Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ).

27) Δημήτριος Βαγιωνάς, του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με αναπληρωτή τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη, του Κωνσταντίνου, Α. Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

28) Φανή Πεχλιβάνη, του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας, με αναπληρώτρια την Περμανθία Πανανή, τουΕυσταθίου, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας.

29) Γεώργιος Δραχτίδης, του Θεόδωρου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), με αναπληρώτρια την Κωνσταντία Μπελαλή, του Βασιλείου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.).

30) Κωνσταντίνος Ουλής, του Ιωάννη, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Τσιόγκα, του Βασιλείου, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

31) Γεώργιος Φούντος, του Πολύβιου, εκπρόσωπος της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας, με αναπληρώτρια την Κυριακή Θεοδώρου, του Ιωάννη,εκπρόσωπος της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής BΕλλάδας.

32) Ελένη Δημητρακοπούλου, του Αρχιμήδη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ), με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Καραγεώργη, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ).

ΤΜΗΜΑ Β΄

1) Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης του Σωκράτη Νομικός Σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ως Πρόεδρος με αναπληρωτή τον Παρασκευά Βαρελά του Κωνσταντίνου,Νομικό Σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

2) Αθηνά Πλέσσα−Παπαδάκη, του Ανδρέα Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., με αναπληρώτρια την Ελένη Χηνοπούλου, του Ιωάννη

3) Παύλος−Μιχαήλ Ευστρατίου, του Ευάγγελου, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός επιστήμονας, με αναπληρώτρια την Σοφία Γκιόκα, του Σωτηρίου,, Ειδική Συνεργάτης στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

4) Ζήγρα Παρασκευή, του Ιωάννη, Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Παπαθανασόπουλο, του Αθανασίου, υπάλληλο της Υπηρεσίας Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων.

5) Γεώργιος Μικρός, του Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Δικαιωμάτων και Ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ), με αναπληρώτρια την Πελαγία Λιούπη, του Γεωργίου, ως αναπληρωματικό μέλος.

6) Παρασκευή Λεοντή, του Θεοδώρου, υπάλληλος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μουρτζανό, του Νικολάου, Διευθυντή της Διεύθυνσης Υποστήριξης Βιομηχανιών του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

7) Αναστασία Αρβανίτη, του Κωνσταντίνουκτηνίατρος, υπάλληλος του τμήματος Κτηνιατρικής Μέριμνας, Εφαρμογών και Προστασίας Ζώων, της Δ/νσης Κ.Α.Φ.Ε. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Παπαδημητρίου, του Γεωργίου, Προϊσταμένη του τμήματος Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης, της Διεύθυνσης Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής.

8) Κρότση Αγγελική του Σπυρίδωνος, Προϊσταμένη του Τμήματος Νομοθετικού Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού με αναπληρώτρια την Μιχαλοπούλου Αγγελική του Γαβριήλ, υπάλληλο του Τμήματος Νομοθετικού Συντονισμού της Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού.

9) Ευαγγελία Προσινικλή του Νικολάου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Κοφινά, του Αλεξάνδρου Προϊστάμενο του τμήματος Γ Λοιπών Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης.

10) Αντώνιος Κοτσώνης, του Ευγένιου, υπάλληλος με βαθμό Α΄, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δ6, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ως τακτικό μέλος, για τα επαγγέλματα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Πατσιαβό, του Αντωνίου Προϊστάμενο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων −Τομέα Μεταφορών, του Υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων.

11) Γεώργιος Χαλκιάς, του Γρηγορίου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Βατόπουλο, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

12) Δημήτριος Μπουράνης, του Λάμπρου, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπόνος, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον Γεώργιο Αρσένο, του Ιωάννη Κτηνίατρος, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

13) Δημήτριος Δημόπουλος, του Δήμου, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), με αναπληρωτή τον Άγγελο Μητσάρα, του Δημητρίου, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).

14) Ευτυχία Παπαδοπούλου, του Δημητρίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,με αναπληρώτρια την Ειρήνη Καρπάθιου, του Σακελλαρίου εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

15) Τριανταφυλλιά Αθανασίου, του Αναστασίου, Γενική Γραμματέα του Δοιηκητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοιν. Λειτουργών Ελλάδας, (ΣΚΛΕ), με αναπληρώτρια την Μαρία Ζήση, του Σπυρίδωνα, Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοιν. Λειτουργών Ελλάδας, (ΣΚΛΕ).

16) Ιωάννης Λωρέντης, του Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.), με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Κλωνή, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (Π.Ο.Ε.Ο.).

17) Παναγιώτης Μπουζικάκος, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, με αναπληρωματικό μέλος τον Ευάγγελο Τριγώνη, του Ζαχαρία, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

18) Κυριακή Κεραμιώτου, του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών, με αναπληρώτρια την Μαρία Κουλουμπή, του Γεράσιμου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

19) Ευθαλία Μπουλταδάκη, του Ιωάννη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας, με αναπληρώτρια την Αγορή Σβόλη, του Βάϊου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

20) Ευανθία Σακελλάρη, του Νικολάου, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας, με αναπληρώτρια την Μαρία Ψυχογιού −Πέτερσον, του Στυλιανού, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας.

21) Έφη Γεννατά Μικελάτου, του Νικολάου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ), με αναπληρωτή τον Λάμπρο Κολοκούρα, του Δημητρίου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ).

22) Ελένη Τσαμπάση−Ζήκου, του Αναστασίου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Κατσαβό, του Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ).

23) Δημήτριος Βαγιωνάς, του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με αναπληρωτή τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη, του Κωνσταντίνου, Α.Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμαδευτικού Συλλόγου.

24) Φανή Πεχλιβάνη, του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας, με αναπληρώτρια την Περμανθία Πανανή, του Ευσταθίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών−Μαιευτών Αθήνας.

25) Γεώργιος Δραχτίδης, του Θεόδωρου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), με αναπληρώτρια την Κωνστάντια Μπελαλή, του Βασιλείου, εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών−τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.).

26) Κωνσταντίνος Ουλής, του Ιωάννη, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Τσιόγκα, του Βασιλείου, μέλος του Δ.Σ. της ΕλληνικήςβΟδοντιατρικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της ΕλληνικήςβΟδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

27) Ελένη Δημητρακοπούλου, του Αρχιμήδη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ), με αναπληρώτρια την Χρυσούλα Καραγεώργη, του Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ).

Ως Γραμματέας του Συμβουλίου ορίστηκε η Μαρία Λώλη του Δημητρίου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05, με αναπληρώτρια την Ελένη Γιαννικοπούλου του Παναγιώτη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ02, που υπηρετούν στο τμήμα Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης τουΥπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: