Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

O ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ

Ο εισαγγελέας που πραγματοποίησε την προκαταρκτική εξέταση για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες που κατέληξαν τελικά στο Μέγαρο Υπατία, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις για πλημμελήματα που σχετίζονται με την υπόθεση.....
Ο Εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης παρέδωσε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας το σχετικό πόρισμα στον προιστάμενό του στην Εισαγγελία Εφετών Γιάννη Σακελάκο.

Ο δικαστικός λειτουργός καταλογίζει παράβαση καθήκοντος στον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ.Θεοδόση Πελεγρίνη και ζητά τη δίωξή του.

Εντοπίζει επίσης ηθική αυτουργία σε παραβίαση οικιακής ειρήνης (για την κατάληψη) και διακεκριμένες φθορές (κατά την αποχώρηση από τη Νομική), για οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, που επίσης ζητά να διωχθούν ποινικά.

Αντίστοιχα, ζητά να ασκηθεί η δίωξη τη φυσική αυτουργία στα ίδια πλημμελήματα, κατά του συνόλου των περίπου 300 εμπλεκόμενων μεταναστών.

Αντίθετα, το πόρισμα απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες την ναυτιλιακή εταιρεία, τον πλοίαρχο και τον πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.

Το πόρισμα του κ. Μουζακίτη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση της ποινικής δίωξης.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: