Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΟΡΥΦΗΣ- ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Διαβάζω σήμερα σε καθημερινή εφημερίδα της Βέροιας δήλωση του διευθυντή δετεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού κ. Φλιτούρη για τις συγχωνεύσεις σχολείων ή καταργήσεις και τις προτάσεις που έκανε ήδη στο υπουργείο Παιδείας.
Ο Ευθ. Φλιτούρης αναφερόμενος στα γυμνάσια Κορυφής και Τρικάλων είπε ότι..υπάρχει θέμα και ότι η πρότασή του είναι να συγχωνευτούν.
Τούτο σημαίνει ότι οι φήμες που διακινούνταν το προηγούμενο διάστημα είχαν βάση. Ο υπηρεσιακός παράγοντας της εκπαίδευσης στην Ημαθία του οποίου η πρόταση θα γίνει δεκτή από το Υπουργείο ήδη έχει αποφασίσει χωρίς να λάβει υπόψιν του τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι και αφορούν στον ανασχεδιασμό και ανακατανομής του μαθητικού πληθυσμού του δήμου Αλεξάνδρειας ούτε ήρθε ποτέ σε επαφή για διάλογο με την διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας πολύ περισσότερο με τους συλλόγους γονέων.
Το θέμα τρέχει με γρήγορες ταχύτητες και είναι σαφές ότι η τοπική κοινωνία θα βρεθεί ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει ουσιαστικά.
Θα πρέπει άμεσα να κληθούν κόμματα και βουλευτές και όλοι οι φορείς της περιοχής να πάρουν θέση για το θέμα. Να πάψουν να κρύβονται αυτοί που πρέπει να ορθώσουν ανάστημα και να απαιτήσουν το αυτονόητο, την ουσιαστική λύση του θέματος και όχι την σύντημηση σχολικών μονάδων για να εξοικονομηθούν χρήματα και μόνο.







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ενημερωθεί αμέσως ο Βολευτής Θανάσης Γκιόνογλου, αμέσως!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, δεν μπορούν να (υπο)λειτουργούν τέτοιου είδους σχολεία...
Οι συγχωνεύσεις γίνονται με βάση τον αριθμόι των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας.
προσανατολιστείτε σε άλλη λύση, π.χ.
ένα γυμνάσιο - ένα λύκειο ή ΕΠΑΛ κλπ για να αποσυμφορηθεί και η Αλεξάνδρεια