Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ κεντρ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί τελικά η διαδικασία ανάδειξης Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, αφού δεν κατέστη δυνατή η εκλογή κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Είχα επισκεφτεί πριν..από ένα μήνα τον κ. Ραγκούση και είχα δηλώσει δημόσια ότι συναινετικά θα προχωρήσουμε τη διοικητική μεταρρύθμιση και θα στηρίξουμε τον Καλλικράτη.
Ό,τι έπραξαν οι άλλοι, πράξαμε κι εμείς. Στο κάτω κάτω όποιοι ενδιαφερόταν πραγματικά μπορούσαν να είναι εδώ, μπορούσαν να ενημερωθούν από τη δημοσίευση ή από τις παρατάξεις. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες. Για να μην εκθέσουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, τον κ. Ραγκούση, προτείνω να προχωρήσουμε συναινετικά. Από την πρώτη στιγμή η παράταξη του κ. Μπόλαρη υπονομεύει το θεσμό. Είναι κρίμα για την κυβέρνηση να αποτύχει έστω και την ύστατη στιγμή σ’ αυτό το καίριο θέμα» δήλωσε από το βήμα ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης.
Το λόγο πήρε και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αθηνά Αηδονά, η οποία τόνισε ότι για το θέμα αυτό επικοινώνησε κατ’ επανάληψη με το Υπουργείο Εσωτερικών, τηρήθηκαν όσα προβλέπει ο Καλλικράτης και όσα ακολούθησαν οι άλλοι Περιφερειάρχες και η προκήρυξη της θέσης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.
Τελικά, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ανταποκρίθηκε μόνο ο κ. Λουκάς Ανανίκας, καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας του ΑΠΘ και πρώην γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Σχετικά με την αποχώρηση της παράταξης του κ. Μπόλαρη, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι «θα μπορούσε να παραμείνει και να δηλώσει παρών, αλλά φοβήθηκε ότι ορισμένοι από τους συμβούλους του θα ψήφιζαν υπέρ της μοναδικής υποψηφιότητας εκτιμώντας την προσωπικότητα του κ. Ανανίκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: