Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μνημόνιο συνεργασίας Καστανίδη με μεταναστευτική οργάνωση που πρόσκειται στο ΛΑΟΣ

Στην ανάπτυξη συνεργασίας για το μεταναστευτικό ζήτημα με την Ένωση Μεταναστών Ελλάδος προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, «με σκοπό την προσφορά υπηρεσιών στους αλλοδαπούς κρατούμενους στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και ιδιαιτέρως στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα». Η εν λόγω «μεταναστευτική οργάνωση» χαίρει της υποστήριξης του «ευαισθητοποιημένου» στο θέμα των μεταναστών Λα.Ο.Σ. και...
ο πρόεδρός της λαμβάνει τα εύσημα από στελέχη του κόμματος επειδή αποκάλυψε «σχέδιο ισλαμοποίησης της χώρας».

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), καταγγέλλοντας την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας στις 4 Ιανουαρίου 2011, τονίζει πως: Είναι εδώ και καιρό δημόσια γνωστό πως η «Ένωση Μεταναστών Ελλάδας» ιδρύθηκε και ελέγχεται από κομματικό στέλεχος του ΛΑΟΣ Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί. Πρόσφατα δημοσιεύματα μάλιστα έχουν αναφερθεί εκτενώς στο «έργο» του Ελληνογάλλου με μαροκινές ρίζες Κολομπανί, που αρθρογραφούσε στην εφημερίδα του ΛΑΟΣ «Άλφα Ένα», αλλά και διετέλεσε πρόεδρος της βραχύβιας Επιτροπής Αντιρατσισμού και Μετανάστευσης του συγκεκριμένου κόμματος.

Παράλληλα, το ΕΠΣΕ αναφέρει πως η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος ταυτίζεται με το κρατικό Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), «προφανώς με έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται το υπό διάλυση ΙΜΕΠΟ, του οποίου ο πρόεδρος Αλέξανδρος Ζαββός αναφέρεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΕ. Αναπαράγεται στη συνέχεια η εύγλωττη πρώτη σελίδα του ιστότοπου http://www.migrationpolicy.gr/». Αν αυτό αποτελεί απάτη το λόγο έχουν οι εισαγγελικές αρχές, στις οποίες θα απευθυνθεί το ΕΠΣΕ, όπως προειδοποιεί.

«Δεν νομιμοποιούμαι να είμαι μέλος -και άρα δεν είμαι- διοικητικού συμβουλίου σε μια μεταναστευτική οργάνωση, εφόσον δεν είμαι μετανάστης», απάντησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο κ. Ζαββός. «Με την ΕΜΕ συνυπάρχουμε στο πλαίσιο ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ε.Ε., ενώ τους δίνω συμβουλές για διαδικαστικά θέματα όπως κάνω μ' όλες τις μεταναστευτικές οργανώσεις που έχουν ζητήσει τη βοήθειά μου», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο κ. Κολομπανί καταγγέλλει τα δημοσιεύματα και κάνει λόγο για «κατευθυνόμενη λασπολογία», προειδοποιώντας μάλιστα πως θα προβεί άμεσα σε κάθε νόμιμη διαδικασία. Υποστηρίζει πως «παραμένω και παλεύω για τα δικαιώματα των νόμιμων μεταναστών, έχοντας συνεργασίες τόσο με κρατικούς όσο και ιδιωτικούς φορείς. Οι θέσεις μου όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα παραμένουν καθαρές και συγκεκριμένες».

Ο βουλευτή του Λα.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει σχετικά για τον πρόεδρο της ΕΜΕ: «είναι αυτός που δημοσίως και αρμοδίως έχει καταγγείλει το σχέδιο ισλαμοποίησης της χώρας» και «εκείνος που εκ μέρους των μεταναστών ζητά αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική». Στο φόρουμ τις ιστοσελίδας του, ο κ. Γεωργιάδης είχε γράψει τον περασμένο Νοέμβριο πως ο πρόεδρος της ΕΜΕ είναι αυτός «που απεκάλυψε δημοσίως την απόφαση των Αφγανών και λοιπόν μουσουλμάνων να πάνε από τσαμπουκά και με σκοπό να προκαλέσουν και όχι επειδή δεν είχαν πού να προσευχηθούν, όπως διέδιδαν οι δικοί μας δημοσιογράφοι».

Και ο κ. Κολομπανί είχε δηλώσει πάντως σε έντυπο της ΕΜΕ ότι «δεν μπορώ να μπαίνω στο σπίτι μου το βράδυ και να βλέπω είκοσι ζευγάρια σαγιονάρες απ' έξω γιατί έχουν μετατρέψει το υπόγειο σε τζαμί».

Το θέμα έφερε αρχικά στην επιφάνεια η ιστοσελίδα http://jungle-report.blogspot.com/, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στη διαδικασία προσκλήσεως αρμοδίων φορέων στη Βουλή, για τη συζήτηση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, ο ΛΑΟΣ δεν θα μπορούσε να μην είχε προτείνει και τον Κολομπανί». Σήμερα, όπως αναφέρεται στον Τύπο, ο κ. Κολομπανί έχει αποτραβηχτεί από τη δημοσιότητα. Στη θέση του εμφανίζεται ο Πακιστανός αντιπρόεδρος της ΕΜΕ Σαγέντ Τζαμίλ Μοχάμεντ.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: