Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Στα μέσα Φεβρουαρίου άρχισαν να αποχωρούν από το Βόρειο Κόσοβο οι μισοί από τους περίπου 700 Έλληνες Μισθοφόρους που υπηρετούν στην νατοϊκή δύναμη στο Κόσοβο, καθώς στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των Νατοϊκών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί θα μείνουν μόνο 300. Αρχικά, το 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού υπό τον αντισυνταγματάρχη Γρ. Μπουντλιάκη αποχαιρέτησε το στρατόπεδο Belvedere, στη Μιτρόβιτσα, καθώς έπειτα από 11 χρόνια..ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο Πολυεθνικό Τακτικό Συγκρότημα στον Βορρά του Κοσσυφοπεδίου. Πλέον το σύνολο της ελληνικής δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) που συμμετέχει στην KFOR θα συγκεντρωθεί στο στρατόπεδο «Ρήγας Φεραίος» στο Ουρόσεβατς, όπου ήδη υπάρχει ένα τάγμα.
Σύντομα όμως εμφανίστηκαν τα πρώτα ακραία προβλήματα.
Η παρακάτω επιστολή στελέχους του Ελληνικού στρατού που συμμετέχει στην ΕΛΔΥΚΟ είναι ενδεικτική των λόγων που ωθούν τους Έλληνες Μισθοφόρους να συμμετάσχουν στις ιμπεριαλιστικές αποστολές, που δεν είναι άλλοι από τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, την επιστολή διατρέχει ένας ευδιάκριτος ρατσισμός προς τους συναδέλφους τους Αρμένιους Μισθοφόρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι σημαντικά και δεν χρήζουν αντιμετώπισης από τον συνταγματάρχη διοικητή και το ΓΕΣ.
Τέλος, από τα συμφραζόμενα του Μισθοφόρου συνειδητοποιούμε για μια ακόμη φορά τι σημαίνει υποχρεωτική στράτευση: δωρεάν παροχή εργασίας στον στρατό από τους φαντάρους, που εκτός από ρόλο Αναλώσιμου στην Πρώτη Γραμμή, αναλαμβάνουν την συντήρηση και τη φρούρηση των μονάδων.
Είμαστε σίγουροι ότι στον Αξιωματικό Μισθοφόρο λείπουν πολύ οι φαντάροι του, που σε οποιοδήποτε στρατόπεδο εντός ελληνικής επικράτειας θα διέταζε ελαφρά την καρδία να καθαρίσουν τους κοινόχρηστους χώρους και τις τουαλέτες, να ξεβουλώσουν αυτοί τουαλέτες και μπάνια.
Τώρα, που αυτές οι ανάγκες πρέπει να αντιμετωπιστούν από μόνιμα στελέχη, κινδυνεύουν να αρρωστήσουν από τη βρωμιά και την κακοσυντήρηση.
Ερώτηση: τι εννοεί ο Μισθοφόρος όταν λέει ότι «ήρθαμε να βγάλουμε λίγα χρήματα από ανάγκη και φυσικά να τα αποκτήσουμε τίμια»!
Μήπως για τα λεφτά τα κάνεις όλα;
Από πότε θεωρούνται τίμια τα λεφτά του Μισθοφόρου, η αμοιβή ενός στρατιωτικού που συμμετέχει στις επεμβατικές και κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που διέσπασαν ακόμη περισσότερο τη Γιουγκοσλαβία και μετέτρεψαν Βοσνία-Κόσοβο σε νατοϊκά προτεκτοράτα, μολύνοντας για αιώνες την περιοχή με απεμπλουτισμένο ουράνιο;
Πόσο τίμιο είναι να συνεργάζεσαι με τους κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου δολοφόνους και μαφιόζους του UCK, που ξαφνικά και επειδή οι Αλβανοί ηγέτες διαφοροποιούνται από τις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ανακάλυψαν το βρώμικο τους παρελθόν, που φυσικά όλοι ήξεραν και συγκάλυπταν;
Εμείς απαιτούμε την άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων από το Κόσοβο μέχρι την Κύπρο, και από την Αφρική έως το Αφγανιστάν.
Κανένας νέος να μην καταταγεί Μισθοφόρος στον Ελληνικό Στρατό και τις Δυνάμεις Ασφαλείας.
ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ:
«Είμαι στέλεχος του Ελληνικού Στρατού πάνω από 20 χρόνια και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Κοσσυφοπέδιο. Αποφάσισα να έρθω λόγω του ότι έχω στεγαστικό που το πείρα λίγο πριν τη κρίση. Αλλά και λόγω απολύσεως της συζύγου μου από τον ιδιωτικό τομέα.
Το θέμα είναι ότι πριν λίγες μέρες μας μετακίνησαν στο στρατόπεδο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ. Οι εγκαταστάσεις που μας έβαλαν να μείνουμε είναι άκρως απαράδεκτες. Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν διορθώνονται με τίποτα. Βρώμικες και βουλωμένες τουαλέτες διότι πριν έμεναν Αρμένιοι οι οποίοι έκαναν την ανάγκη τους όπου έβρισκαν. Ακόμα και έξω από τις τουαλέτες. Μπάνια πρόχειρα στημένα και φυσικά σχεδόν όλα βουλωμένα.
Έλεος ρε παιδιά ήρθαμε να βγάλουμε λίγα χρήματα από ανάγκη και φυσικά να τα αποκτήσουμε τίμια. Οι περισσότεροι είμαστε οικογενειάρχες. Δεν ήρθαμε να αρρωστήσουμε. Όλοι είχαμε ανάγκη και ήρθαμε. Στην τελική είμαστε Έλληνες.
Ο συνταγματάρχης της ΕΛΔΥΚΟ δεν δίνει καμία σημασία ενώ γνωρίζει την κατάσταση. Προκειμένου να μας ξεφορτωθεί λέει: Περιμένω τις αναφορές του επαναπατρισμού σας. Αυτός όμως ζει στον αφρό».
http://diktiospartakos.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

FILE DEN ISXII TIPOTA APO AFTA TIXEA VRIKA TO ARTHRO SOU....ADE GIA!