Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

(28/2, ώρα 20.40).
Από το μεσημέρι της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 36 μεταναστες ξεκίνησαν απεργία δίψας, σταματώντας να λαμβάνουν νερό, ζάχαρη και αλάτι. Όπως δήλωσαν οι γιατροί της ομάδας ιατρικής στήριξης, όσοι απεργοί πείνας νοσηλεύονται λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ορισμένους να μείνουν ανάπηροι, να χάσουν τα νεφρά τους ή ακόμη τη ζωή τους.
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης http://allilmap.wordpress.com/ καλεί...

την Τρίτη, 1 Μάρτη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης και την Πέμπτη 3 Μάρτη στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου σε διαδήλωση αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας (κάντε “κλικ” επάνω στην αφίσα για μεγέθυνση)

Η Ομάδα Τύπου της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας-Θεσσαλονίκη, εξέδωσε το παρακάτω ενημερωτικό Δελτίο Τύπου


Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 35η μέρα απεργία πείνας


Οι 300 απεργοί πείνας, 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου συνεχίζουν για 35η μέρα την απεργία πείνας. Σήμερα μεταφέρθηκαν 4 απεργοί πείνας στο νοσοκομείο με υπογλυκαιμικά επεισόδια. Συνολικά 10 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 3 στο Ιπποκράτειο, 3 στο Γεννηματά, 1 στο ΑΧΕΠΑ και 3 στον Αγ. Παύλο. Οι απεργοί πείνας πήραν την απόφαση από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου να κόψουν τη ζάχαρη γιατί όπως δηλώνουν «δεν έχουν άλλη λύση εφόσον η κυβέρνηση παίζει με τη ζωή τους». Η κατάσταση της υγείας τους σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και αναμένεται από εδώ και πέρα και όλο και περισσότεροι απεργοί να μεταφέρονται σε υπογλυκαιμικό κώμα στο νοσοκομείο. Επίσης μεγάλος είναι ο κίνδυνος να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες σε ζωτικά όργανα, όπως την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά και τον εγκέφαλο.

Αύριο Τρίτη 1 Μαρτίου στις 11:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να υπάρξει μια αναλυτική ενημέρωση για τις συνέπειες που θα προκληθούν στην υγεία των απεργών μετά την απόφασή τους να μην συνεχίσουν να λαμβάνουν ζάχαρη. Η ενημέρωση θα γίνει από τον Στρατή Πλωμαρίτη, μέλος της ιατρικής ομάδας παρακολούθησης της υγείας τους.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ των απεργών πείνας


Είμαστε οι 50 απεργοί πείνας, εργάτες μετανάστες που στεγαζόμαστε στον 7ο όροφο του ΕΚΘ. Βρισκόμαστε στην 35η μέρα απεργίας πείνας.


Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της ζωής μας.

Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση μας στον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας από το σκοτάδι στο φως.


Όλες αυτές τις μέρες πολλοί άνθρωποι είναι δίπλα μας. Μιλήσαμε με τα παιδιά της αλληλεγγύης και τους είπαμε πως ο χρόνος μας τελειώνει. Πως πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο γιατί αν ο αγώνας μας δεν δικαιωθεί, θα οδηγηθούμε στο θάνατο.


Καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση παίζει μαζί μας όπως άλλωστε τόσο καιρό παίζει με τη ζωή μας. Η ζωή μας όμως είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Από τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη κόβουμε τη ζάχαρη. Δεν έχουμε άλλη λύση.


Ξέρουμε ότι δηλώσατε τη συμπαράσταση σας με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και υπογραφές. Τώρα σας ζητάμε να κάνετε κάτι παραπάνω.


Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 6, στο Άγαλμα του Βενιζέλου η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε πορεία συμπαράστασης μας. Σε αυτή την πορεία θέλουμε να κατέβει ακόμα πιο πολύς κόσμος για να ακουστεί η φωνή μας στα αυτιά της κυβέρνησης που μέχρι τώρα μας αγνοεί. Γι’ αυτό σας ζητάμε να καλέσετε κι εσείς την Πέμπτη το δικό σας κόσμο να διαμαρτυρηθεί μαζί μας. Έτσι θα νιώσουμε ότι τα λόγια και οι υπογραφές σας είναι πραγματικό ενδιαφέρον για τη ζωή μας.


Περιμένουμε την απάντηση σας στο δρόμο για να νικήσει η δικαιοσύνη και η ζωή.


Οι 50 απεργοί πείνας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: