Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο αγώνας των 300 μεταναστών απεργών πείνας, το μεταναστευτικό ζήτημα, η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής εκ μέρους της χώρας μας, η οικονομική κρίση και πως προσπαθεί το κράτος να την «αξιοποιήσει» στρέφοντας τους πολίτες απέναντι στους μετανάστες που διεκδικούν το αυτονόητο, τα δικαιώματά τους, ήταν το πλαίσιο της εκδήλωσης –συζήτησης ....
με θέμα «Μετανάστες, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της οικονομικής κρίσης», που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Ημαθίας και που έγινε χτες το απόγευμα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Η φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής που αναδύεται στις λαϊκές γειτονιές ως αυτόκλητος σωτήρας των πολιτών, η ακροδεξιά ρητορία του ΛΑΟΣ που στα χνάρια του βαδίζει κυβέρνηση και ΝΔ ήταν βασικοί παράμετροι της συζήτησης και του προβληματισμού που αναπτύχθηκε.
Ο Ν. Χατζάρας, εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ κέντρου Θεσσαλονίκης «άνοιξε» την εκδήλωση και μεταφέρωντας στους συγκεντρωμένους το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των απεργών πείνας, την ολοένα και αυξανόμενη στήριξη που τους παρέχουν μαζικοί φορείς και σωματεία αλλά και δήμοι της χώρας, τη στάση της αριστεράς που αντιμετωπίζει τους απεργούς «ως ταξικά αδέλφια» και έκλεισε αναφερόμενος στην αναγκαιότητα να ενδυναμωθεί το κίνημα αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας.
Στη συνέχεια η Μουσκεφτάρα Αναστασία, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ημαθίας, έκανε μια προσέγγιση του θέματος από ιδεολογική και πολιτική σκοπιά αναδεικνύοντας τα αίτια της ακολουθούμενης αντιμεταναστευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων της Ε.Ε, τα αίτια της ενδυνάμωσης του φασιστικού λόγου που καλυμένος με «αριστερή» ρητορία επιχειρεί να χτυπήσει δημοκρατικά δικαιώματα στο όνομα της κυριαρχίας του έθνους και της καθαρότητας του πολιτισμού. Επισήμανε τέλος ότι είναι μεγάλη αναγκαιότητα να αγωνιστεί η Αριστερά στο σύνολό της ενωμένη και με κοινό βηματισμό έναντι στην φασιστική και ρατσιστική απειλή.
Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΚΕΕΡΦΑ Πέλλας και της Αντιφασιστικής Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κρύας Βρύσης, Γιάννης Γιάγκος αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τον αγώνα που δίνουν στην Κρύα Βρύση Πέλλας όπου εκεί λειτουργεί ο ένας εκ των δυο Συνδέσμων της Χρυσής Αυγής.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν τοποθετήσεις από τους συγκεντρωμένους και μπήκαν κι άλλα ζητήματα όπως του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», ο κοινωνικός ρατσισμός στα σχολεία κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τις εισηγήσεις προβλήθηκαν δυο ταινίες μικρού μήκους που φτιάχτηκαν από μαθητές λυκείου η πρώτη και μετανάστες η δεύτερη και παραχωρήθηκαν για την εκδήλωση από την camera Zizanio.
Στην εκδήλωση διαβάστηκε ανακοινώση συμπαράστασης από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας που τονίζει μεταξύ άλλων ότι είναι το μοναδικό ΕΚ που στη διοίκησή του έχει τον πρόεδρο του σωματείου αλλοδαπών εργατών Ημαθίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Κούτρας, καθώς και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Φ. Δημητριάδης και Γ. Γκιουρτζής αντίστοιχα.
Την εκδήλωση στήριξαν οι: ΚΕΕΡΦΑ κέντρου Θεσσαλονίκης, ΚΕΕΡΦΑ Πέλλας, Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κρύας Βρύσης, Εργατικό Κέντρο Βέροιας-Αλεξάνδρειας, Αυτόνομο Κοινωνικό Στέκι «Μπαρούτι», Σύνδεσμος Μεταναστών Ημαθίας, Hasta La Victoria Siempre, Πρωτοβουλία Κρύας Βρύσης, Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία, Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Δυτ. Μακεδονίας και Ημαθίας ενάντια στα Διόδια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KAI OLOI AYTOI POY ANAFEREIS HSASTAN 12 ATOMA?