Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜ.Ο.Σ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23/2

Η Αυτοδιοικητική Περιφερειακή Παράταξη <ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ–ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ–ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ > καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που έχουν εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ,
, για την υπεράσπιση του εισοδήματός των εργαζομένων, των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους. Να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ε.Δ.Ο.Θ. την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των καθολικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι στρατηγικής σημασίας για την επιβίωση αλλά και για τον κόσμο που διαμορφώνεται. Καμιά επίκληση συντεχνιακών κεκτημένων και μισθολογικών ακροτήτων δεν μπορεί να συσκοτίσει το κύριο ζήτημα που είναι η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού και η απαίτηση λήψης μέτρων για σταθερή εργασία. Η κοινωνία πρέπει να βγει όρθια από την κρίση, χωρίς να διαλυθεί η κοινωνική συνοχή και η υπεράσπιση της εργασίας, χωρίς ομηρίες από το ΔΝΤ της εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη και τα δημόσια αγαθά, χωρίς να υποθηκευθεί το μέλλον των επόμενων γενιών.
Απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα του δημόσιου χρέους και μπροστά στην ανάγκη σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων δεν είναι δυνατόν με την πρακτική που ακολουθείται να πληρώνουν το «λογαριασμό» οι ίδιοι και οι ίδιοι και οι κοινωνικές, αλλά και οι περιφερειακές ανισότητες να μεγεθύνονται. Δεν είναι δυνατόν μέσω της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της επιβολής των εργασιακών να μειώνονται δραστικά τα δικαιώματα και οι αμοιβές των εργαζομένων, ενώ παράλληλα να αυξάνονται οι τιμές όλων των προϊόντων .
Δεν είναι δυνατόν να χάνεται πολύτιμος χρόνος στο κρίσιμο ζήτημα της ανάπτυξης με τεράστιες συνέπειες στην ύφεση και την ανεργία και ιδιαίτερα στην επιβίωση των παραγωγικών δομών και των ίδιων των πολιτών της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: