Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΠΑΝΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Την ίδρυση λυκείου στον Κοπανό προτείνουν και διεκδικούν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του τοπικού γυμνασίου και οι τοπικοί φορείς. Σε αυτή την πρόταση υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των γυμνασίων Μαρίνας κι Επισκοπής.
Ως επιχείρημα προβάλλεται, εύστοχα, η αποσυμφόρηση των λυκείων της Νάουσας, η καλύτερη εξυπηρέτηση..των μαθητών του κάμπου και η γεωγραφική θέση του Κοπανού. Οι φορείς υποστηρίζουν ότι στο κτίριο του Γυμνασίου, αν μετεγκατασταθεί η ΝΕΛΕ, μπορεί να στεγαστεί και το λύκειο. Γι αυτό το θέμα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα ενημερωτική συνάντηση στο γυμνάσιο του Κοπανού, παρουσία του βουλευτή Τάσου Σιδηρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, του δημάρχου Τάσου Καραμπατζού, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και γονέων.

Στην συνάντηση, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Μαρίνας και της Επισκοπής έθεσαν και το θέμα της πιθανής συγχώνευσης των σχολείων τους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους. Ενώ η δημοτική αρχή τοποθετήθηκε κατά των συνενώσεων, ο αντιπεροφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης εξέφρασε την προτίμησή του σε σχήματα σχολείων με πολλά παιδιά για να υπάρχει ανταγωνισμός, ενώ ο βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει να μείνουν στην άκρη οι τοπικιστικές αντιλήψεις και να προταχθεί η ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας. Ο κ. Σιδηρόπουλος υποστήριξε ότι με τις συγχωνεύσεις θα εξοικονομηθούν πόροι με τους οποίους θα αναβαθμιστεί η παιδεία.
Πηγή: pliroforidotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: