Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΚΛΩ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΒΟ

Σε άμεσες κινητοποίησεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, καθώς μετά τη ματαίωση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις 26 Ιανουαρίου, η εταιρία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ήδη,...
η Εταιρία Φυσικού Αερίου έχει διακόψει τη σύνδεση του εργοστασίου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η διακοπή επίσης της ΔΕΗ, καθώς και των λεοφωρείων που μεταφέρουν τους εργαζόμενους.

Η Γενική Συνέλευση θα ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 24 εκατ. ευρώ, ώστε η εταιρία να συνεχίσει τη λειτουργία της. Ωστόσο, ο βασικος μετοχος, δηλ. το ελληνικό δημόσιο που συμμετέχει με 51% δεν προσηλθε, όπως και οι άλλες δυο πλεύρες, ο 'Ομιλος Μυτιληναιου που διαθέτει το 43% και ο ΛαΪνόπουλος.

Έτσι η χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έδωσε την εξουσιοδότηση στο ΔΣ του Σωματείου για οργάνωση κινητοποιήσεων. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, με 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 11.30 στα Δικαστήρια, ενώ μετά θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο Υπουργείο.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: