Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Μήνυμα ενότητας και νίκης έστειλε χτες το βράδυ από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Πλατύ, ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης. Στην κεντρική ομιλία του στον τελευταίο «σταθμό» της προεκλογικής του περιοδείας, σε μία πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» έδωσε το στίγμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, που δεν είναι άλλο από τη συσπείρωση όλων των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων γύρω από την παράταξή του, τη μοναδική που μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο του τόπου.
Τον κ. Δημητριάδη προλόγισε ο Δήμαρχος Μελίκης, Κώστας Καρέλης, ο οποίος τόνισε ότι
η μεγαλειώδης συγκέντρωση σφραγίζει το μήνυμα όχι απλά της νίκης, αλλά του θριάμβου της Κυριακής. «Σήμερα δικαιωνόμαστε όλοι που στηρίξαμε τον αδιαμφισβήτητα καλύτερο δήμαρχο της οχταετίας που πέρασε. Κι εσείς οι κάτοικοι του Πλατέος θα πρέπει να είστε ευτυχείς που ένα δικό σας παιδί θα βάλει τις βάσεις της προόδου και της ευημερίας του νέου μας δήμου», είπε.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο κόσμος της γενέτειράς του και τόνισε ότι είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον ίδιο, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κοινού αγώνα για το καλό του διευρυμένου πλέον δήμου. «Από εδώ δίνεται το σάλπισμα της νίκης και το τελειωτικό χτύπημα σε μία αποτυχημένη διοίκηση, που πιστεύει ότι με ψεύτικες υποσχέσεις μπορεί να μας οδηγήσει στο τέλμα και στη μιζέρια», τόνισε.
Αναφερόμενος στα έργα που έγιναν τα τελευταία οχτώ χρόνια στο Πλατύ και όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, επισήμανε ότι έγιναν πολλά, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους εντός και εκτός των ορίων του καποδιστριακού δήμου, τον οποίο ως διοίκηση έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα κέντρα λήψης αποφάσεων. «Όλα έγιναν με τρέξιμο και ακατάπαυστη δουλειά δική μου και των συνεργατών μου. Τίποτα δεν έγινε τυχαία, τίποτα δε μας χαρίστηκε. Κι αν υπήρξαν τομείς στους οποίους υστερήσαμε κανείς δεν μπορεί να μας καταλογίσει ολιγωρία, αμέλεια ή ιδιοτέλεια. Με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αγωνιστικότητα, την ίδια διεκδικητικότητα θα αγωνιστούμε για το νέο Δήμο και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα», τόνισε.
Ο κ. Δημητριάδης επιτέθηκε εναντίον της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία, όπως είπε, εγκατέλειψε την πόλη και την περιφέρεια, αλλά και στο βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Χαλκίδη. «Αντί να είναι υπηρέτες του λαού συμπεριφέρθηκαν ως φεουδάρχες που ήθελαν να τον διαφεντεύουν. Θεώρησαν το δήμο ως εργαλείο για να επιλύσουν προσωπικά, οικογενειακά και φιλικά προβλήματα. Αποδείχτηκαν ανίκανοι, θεατές των ουσιαστικών προβλημάτων του τόπου, γιατί δεν είναι σε θέση να τα λύσουν. Κατάφεραν να προκαλέσουν μόνο ζημιές και καταστροφές. Και αν δεν τους στείλετε στα σπίτια τους, θα καταστρέψουν κι εμάς. Αυτήν την ανύπαρκτη και ανεπαρκή διοίκηση επέλεξε να στηρίξει και ο κ. Χαλκίδης. Θα ακολουθήσει λοιπόν κι αυτός τη μοίρα της απερχόμενης δημοτικής αρχής».

Ο κ. Δημητριάδης καυτηρίασε και τη στάση του κ. Δριστά, ο οποίος, αφού προσχώρησε στην παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Αλεξάνδρειας, δεν προσήλθε σκόπιμα στην κρίσιμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα της αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να μην ληφθεί απόφαση γι’ αυτό με μεγάλο έργο.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του, έμπειροι, αλλά και νέοι άνθρωποι, καταξιωμένοι και από όλες τις τάξεις, έχουν ως μοναδικό στόχο να υπηρετήσουν όλους τους συμπολίτες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ιδιοτέλεια. «Πιστεύουμε σε μία τοπική αυτοδιοίκηση κομματικά ακηδεμόνευτη και οικονομικά ανεξάρτητη. Ζητώ να μας εμπιστευτείτε και πάλι το τιμόνι σ’ αυτό το ταξίδι για να οδηγήσουμε το νέο μας δήμο σε απάνεμο λιμάνι, για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου». Ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε τον κόσμο για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και τον κάλεσε να προσέλθει μαζικά στην κάλπη για τη μεγάλη νίκη, αναδεικνύοντας το συνδυασμό «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» διοίκηση από την πρώτη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: