Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ

Πιστός στα βήματα της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί απεγνωσμένα να μας τρελάνει παρουσιάζοντας ως τεράστια επιτυχία κάθε περαιτέρω εξαθλίωση των πολιτών.

«Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και ας δούμε ποιοι...
ακριβώς χάνουν και τι. Χάνουν οι συνταξιούχοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που θα δουν τις νέες μειώσεις των εισοδημάτων τους να ισχύουν από το πρώτο ευρώ.

Χάνουν οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, καθώς οι γιατροί πλέον δε θα δέχονται ασθενείς χωρίς ζεστό χρήμα και το ίδιο θα πράττουν και οι φαρμακοποιοί που ήδη έχουν εξαπατηθεί αρκετές φορές από τον ΕΟΠΥΥ.

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων καθώς όλοι οι ξένοι επενδυτές έχουν μυριστεί τον καημό του κ. Στουρνάρα να δώσει δημόσια περιουσία όσο – όσο κι έτσι κανείς δεν έρχεται να αγοράσει, παρά περιμένουν να τους χαριστούν κομμάτια γης και ΔΕΚΟ. Άλλωστε το παράδειγμα της δωρεάς της ΑΤΕ στον Σάλλα, έχει δείξει τον δρόμο των αποκρατικοποιήσεων.

Χάνονται θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς τα μέτρα των 11,5 δισ. – που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι τελικά γύρω στα 20 δισ. ευρώ- δε θα προκαλέσουν τίποτε άλλο παρά ύφεση, άρα έλλειψη ρευστού, τουτέστιν ασφυξία στην αγορά και εν ολίγοις νέα λουκέτα, οπότε το μόνο σίγουρο είναι κι άλλες απολύσεις.

Χάνεται κάθε ίχνος σοβαρότητας του Κράτους, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, κάτι το οποίο είναι και θα κριθεί αντισυνταγματικό εφόσον συμβεί. Κανένα από τα νούμερα του τσίρκου που έχουν διαλέξει να χρησιμοποιήσουν δεν έχει συνταγματικό πάτημα, είτε αυτό λέγεται αξιολόγηση, είτε εφεδρεία. Σε περίπτωση δε, που κάτι τέτοιο συμβεί, ο αριθμός των ανέργων θα μεγαλώσει και το πιθανότερο είναι ότι θα πληγούν ακόμη περισσότερο ευαίσθητοι τομείς, όπως η Δημόσια Υγεία, η Δημόσια Παιδεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ήδη δουλεύουν στο ρελαντί.

Χάνουν οι άνεργοι, καθώς με βεβαιότητα πλέον ξεχνάμε τις προεκλογικές υποσχέσεις περί παράτασης του επιδόματος ανεργίας στους μακροχρόνια άνεργους, ενώ η ύφεση στερεί κάθε ελπίδα από τους άνεργους να βρουν δουλειά.

Χάνουν οι νεφροπαθείς, παραπληγικοί και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τη μοναδική παροχή του κοινωνικού κράτους, καθώς θα δουν τα επιδόματα των 300 – 350 ευρώ που έπαιρναν, να μειώνονται κατά 100 ευρώ.

Αυτά είναι κάποια από τα λίγα γνωστά μέτρα που αφορούν στο «πακέτο» των 11,5 δισ. Καθώς όμως, όπως είπαμε, τα μέτρα θα πρέπει να καλύψουν ένα ποσό γύρω στα 20 δισ., οι εκπλήξεις που αναμένονται θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες. Αυτοί, λοιπόν, είναι μόνο κάποιοι από τους πολίτες που πραγματικά «έχασαν έναν γύρο αποφασιστικό» ή μάλλον καλύτερα «έναν ακόμη γύρο».

Είναι αυτοί το «λόμπι της δραχμής» άραγε; Είναι νικητής απέναντι σε αυτούς ο κ. Σαμαράς; Αν γι’ αυτή τη νίκη του πανηγυρίζει, αν αυτούς θεωρεί εχθρούς του και λόμπι της δραχμής, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει χάσει κάθε ίχνος τσίπας κι εμείς κάθε ελπίδα. Δηλαδή, τα αναμενόμενα…


http://kartesios.com/?p=94185

Δεν υπάρχουν σχόλια: