Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΖΩΓΡΑΦΟΥ- Ιδρύεται αντιφασιστικό μέτωπο

"Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου"

Στην περιοχή του Ζωγράφου,το τελευταίο διάστημα, ανελήφθη η πρωτοβουλία για την -καταρχάς- συνεύρεση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο ζήτημα της ανόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, της έξαρσης της ρατσιστικής και φασιστικής βίας και του διαφαινόμενου εκφασισμού μέρους της ελληνικής κοινωνίας, μεταξύ ατόμων και... συλλογικοτήτων που κινητοποιούνται επί σειρά ετών και με πλούσια δράση στην περιοχή.

Κοινός τόπος από την αρχή υπήρξε η αναγκαιότητα να ξεπεραστούν διαχωρισμοί που προκύπτουν από τις –κατά τα άλλα υπαρκτές και θεμιτές- ιδεολογικές και θεωρητικές προσεγγίσεις στο θέμα του φασισμού και να εντοπιστούν εκείνοι οι ενωτικοί δεσμοί που θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν την κοινή δράση.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, και όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνέλευση, είναι η δημιουργία του «Αντιφασιστικού Μετώπου Ζωγράφου», με τη συμμετοχή των κάτωθι συλλογικοτήτων: «Αντιφασιστική Ομάδα Ζωγράφου Τραβέρσο», «Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου», «Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου», «Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Μπερντές», «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου», φοιτητικά στέκια, αλλά και μεμονωμένοι Ζωγραφιώτες και Ζωγραφιώτισσες. Η συμμετοχή ατόμων και συλλογικοτήτων θα είναι ισότιμη και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται αμεσοδημοκρατικά.

Στόχος του Αντιφασιστικού Μετώπου είναι ο συντονισμός ώστε να παραχθεί μαζική δημόσια κινηματική δράση αντιφασιστικού χαρακτήρα. Θέλουμε να αποτρέψουμε την διεκδίκηση δημόσιου χώρου της γειτονιάς μας από τις φασιστικές ομάδες κρούσης, να δημιουργήσουμε μεταξύ μας ισχυρές και σταθερές σχέσεις αλληλεγγύης και αυτοάμυνας καλλιεργώντας τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά, να προωθήσουμε τη σύνδεση και τη μαζικοποίηση των υπαρχουσών δομών αλληλοβοήθειας και αγώνα στη γειτονιά και να κινητοποιήσουμε την ίδια την κοινωνία σε αντιφασιστική/ αντιρατσιστική κατεύθυνση.

Καλούμε και τις άλλες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και τους κατοίκους του Ζωγράφου να συμμετέχουν και να στηρίξουν το νέο εγχείρημα οι πρώτες δράσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα και για τις οποίες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Ως Αντιφασιστική Ομάδα "Τραβέρσο", θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία τέτοιων μετώπων σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, και είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε όποια βοήθεια και όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Η εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ θα ξαναγραφτεί, αν αυτό χρειαστεί!

ΟΥΤΕ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Αντιφασιστική ομάδα "Τραβέρσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: