Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα... γενεθλίων του

Εκδήλωση με συνθήματα που έχουν συνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ και ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα γενεθλίων του Κινήματος, στις 3 Σεπτεμβρίου. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Ιπποκράτους, η οποία κάνει για "σοβαρό ατόπημα της Κουμουνδούρου".

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει στη Νίκαια εκδήλωση, την...
ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάζει το νέο έμβλημα και τους νέους άξονες πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στο Μουσείο Μπενάκη.
Στο σχετικό διαφημιστικό φυλλάδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ως η "δημοκρατική παράταξη" της Αριστεράς, ενώ ομιλητές είναι ένα παραιτηθέν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (Νίνα Κασιμάτη) και ένα πρώην ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (Μενέλαος Γκίβαλος).
Επίσης, στην αφίσα παρουσιάζεται το σύνθημα "Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση", που είναι συνδεδεμένο με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Τα στελέχη του «Νέου Αγωνιστή» επισημαίνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να «μεταφράσει» το νόημα των συνθημάτων στη σημερινή συγκυρία. Ακόμα και το όνομα του νέου Αγωνιστή παραπέμπει στο περιοδικό «Αγωνιστής» που εξέδιδε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του '70 και του '80.

Αντιδράσεις
Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι την ίδια μέρα το ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει κεντρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη όπου ο πρόεδρος του Κινήματος Ευ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει το ανανεωμένο σήμα του κόμματος. Εχει ανακοινωθεί εδώ και μία εβδομάδα ότι στην ομιλία του, που θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα, θα αναλύσει το νόημα των ιστορικών συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα κατάσταση και θα τονίσει τη συνέχεια των λόγων του Κινήματος από το 1974 μέχρι σήμερα.
Για πρόκληση και σοβαρότατο ατόπημα από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο στελέχη του Κινήματος. Σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν δημοσιογράφοι στην εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, απάντησε ότι, εάν τελικά είναι αλήθεια η πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε «πρόκειται για σοβαρό ατόπημα, αφού η ιστορία κάθε κόμματος δεν αντιγράφεται ούτε παραχαράσσεται».
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι τα μέλη του «Νέου Αγωνιστή».
Στελέχη της Κίνησης έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τη δημοσιότητα με εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιήσει μετά την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Κινήματος για «προδοσία».
Ιδρυτικά μέλη του Νέου Αγωνιστή επισημαίνουν ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καπηλεύεται τα σύμβολα του Κινήματος. Η επαφή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές όπου κατήλθαν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του κόμματος και κατόπιν εντάχθηκαν οργανωτικά στο κόμμα του Αλ. Τσίπρα μαζί με την Ενωτική Κίνηση στην οποία συμμετέχουν οι ΠΑΣΟΚογενείς Αλ. Μητρόπουλος, Δ. Τσουκαλάς, Αν. Κοτσακάς και Σπ. Κότσιας.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/gkrinia_sto_pasok_gia_ekdhlwsh_syriza_thn_hmera_genethliwn_toy.1910348.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: