Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

"Σκοτώνονται" στον εθνικιστικό χώρο: Εθνικιστικό Μέτωπο Vs Χρυσής Αυγής

Η ραγδαία εκλογική άνοδος της Ακροδεξιάς στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έχει ανοίξει την «όρεξη» σε διάφορες παλιές οργανώσεις και ομάδες του χώρου, που επαναδραστηριοποιούνται με στόχο να αποσπάσουν μερίδιο από την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Εθνικιστικό Μέτωπο, μια υπερεθνικιστική οργάνωση που έδρασε κυρίως τη δεκαετία του 1980 και... έκτοτε ήταν σε λήθαργο. Τώρα, όπως δημοσιεύει σήμερα (την Κυριακή) η εφημερίδα «Το Βήμα» το Μέτωπο αναδιαργανώνεται, ανοίγει γραφεία σε Κυψέλη, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και φυσικά ετοιμάζει την εκλογική του κάθοδο. Μέλη του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής και της ΕΠΕΝ, αλλά και διαγραμμένα στελέχη του ΛΑΟΣ. Παράλληλα το Εθνικιστικό Μέτωπο πλησιάζουν μέλη του αποκαλούμενου Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος.

Το Εθνικιστικό Μέτωπο διευθύνεται από τον εκδότη-επιχειρηματία Εμμανουήλ Κώνστα, και σε αυτό έχουν ενταχθεί ήδη και διάφορες ομάδες νέων που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα να κυνηγούν μετανάστες.
Το νέο κόμμα της ελληνικής Ακροδεξιάς έχει σήμα παρεμφερές με εκείνο της Χρυσής Αυγής, αν και ο κ. Κώνστας υποστηρίζει ότι εκείνοι το είχαν πρώτοι. Ωστόσο το Εθνικιστικό Μέτωπο φέρεται να είναι στα μαχαίρια με τη Χρυσή Αυγή, με την οποία δεν δεν θέλουν καμία σχέση ή συνεργασία καθώς την θεωρούν «καθεστωτικό» κόμμα από την στιγμή που μπήκε στη Βουλή.

Αντίθετα, στο Εθνικιστικό Μέτωπο, υποστηρίζει το δημοσίευμα του Βήματος, κινούνται ακόμη πιο ακραία. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχουν επιτεθεί στη Χρυσή Αυγή «αφού ως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα το αξιόλογο», έχουν πιο ήπιες από τη Χρυσή Αυγή θέσεις για τους μετανάστες, και ζητούν να ληφθούν τα όποια μέτρα προβλέπει ο νόμος εναντίον τους.

Στις ιδεολογικές θέσεις τους υπάρχει πάντως έμμεση αναφορά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής καθώς λένε ότι «καταγγείλαμε και καταδικάσαμε τις απαράδεκτες και συχνά υποβολιμαίες κινήσεις παλαιοτέρων και σύγχρονων ομοϊδεατών μας, που έχοντας πολύ ελαστική αντίληψη για την ιδεολογία άλλοτε κατέφευγαν στη μαγεία των προσώπων και των συμβόλων και άλλοτε στην ελεεινή συνοδοιπορία με τους αστικούς σχηματισμούς»...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: