Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Πολίτης έδειρε γιατρό γιατί δεν του έγραφε τα φάρμακα- Καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος

Την προηγούμενη βδομάδα ένας εξαγριωμένος πολίτης στο Μακροχώρι Ημαθίας επιτέθηκε και βιαοπράγισε εναντίον ενός αγροτικού ιατρού και ενός νοσηλευτή γιατί δεν μπορούσε να "γράψει" τα φάρμακά του στο βιβλιάριό του. Μια αντίδραση που αφενός είναι αναμενόμενη αλλά πέρα για πέρα άδικη και σε τελείως λάθος κατεύθυνση αφού ο...
γιατρός αδυνατεί εκ του νόμου που οι Μνημονιακές κυβερνήσεις ψήφισαν.
Αντί λοιπόν να "επιτεθεί" εναντίον των βουλευτών που υπηρέτησαν και υπηρετούν τις πολιτικές αυτές εκτονώθηκε εναντίον του γιατρού που είναι άμοιρος ευθυνών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός και με την οποία καταδικάζει το γεγονός και δηλώνει την συμπαράστασή του στον γιατρό και το νοσηλευτή.
Η ανακοίνωση είναι:

Με αφορμή την ενημέρωσή μας για το τραγικό συμβάν της απρόκλητης και επικίνδυνης επίθεσης κατά ιατρού, από ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, κατά τον χρόνο εργασίας και εξαιτίας αυτής, επειδή δεν του συνταγογραφήθηκαν φάρμακα που σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ, προκαλώντας σοβαρές σωματικές βλάβες σε ιατρό και νοσηλευτή του ιατρείου,o Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε κατεύθυνση και υπεύθυνη υπηρεσία, ξεκαθαρίζοντας ότι:
1.Σε κάθε περίπτωση καμία λεκτική επίθεση ή πολύ περισσότερο άσκηση σωματικής βίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και δεν θα γίνει ανεκτή πλέον από το Ιατρικό Σώμα.
2.Καταδικάζουμε απερίφραστα τον συγκεκριμένο δράστη αλλά και την υφέρπουσα λογική και πρακτική της επίθεσης και απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την προστασία των ιατρών κατά την άσκηση του έργου τους.
3.Τονίζουμε ότι δεν ευθύνεται ο ιατρός – υγειονομικός για τον περιορισμό των παροχών προς τους ασφαλισμένους και άρα δεν είναι αποδεκτό να στρέφονται οι ασφαλισμένοι κατά των υγειονομικών και ειδικότερα των ιατρών, όπως αποσκοπεί (προτάσσει) η μνημονιακή πολιτική.
4.Παρόλο που οι γιατροί έχουν ήδη υποστεί δραματική υποβάθμιση (οικονομική και θεσμική) του ρόλου τους, εντούτοις συνεχίζουν ευσυνείδητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, πολλές φορές ακόμα και με πίστωση προς το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.
5.Παρέχουμε στον ιατρό πάσης φύσεως στήριξη απαιτούμενη για την αποκατάσταση της επαγγελματικής τιμής και αξιοπρέπειας.
6.Υπενθυμίζουμε στον εργοδότη του ιατρού ότι το συμβάν έλαβε χώρα κατά την διάρκεια εργασίας και εξαιτίας αυτής.


                                                                   το Δ.Σ.
                                                                                                            
                      
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: