Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Αναζητούνται δυο για την επίθεση με καλάσνικοφ σε επιχειρηματία στο Κλειδί

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων, οι οποίοι προχθες (18.08.2012) το απόγευμα, στο Κλειδί Ημαθίας, άρχισαν να πυροβολούν άσκοπα με όπλο πιθανόν τύπου Kalashnikov.

Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών ένας υπήκοος Αλβανίας 22 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα...
άγνωστος συνεργός του.
Ειδικότερα, δύο άγνωστα άτομα τα οποία περιφερόντουσαν με δίκυκλο μοτοποδήλατο και περιεργάζονταν οικίες μέσα στο χωριό, αιφνιδιαστικά και ενώ το δίκυκλο ήταν εν κινήσει, τη στιγμή που έγιναν αντιληπτοί από ιδιώτη ο οποίος βρισκόταν στην αυλή της οικίας του και τους παρατήρησε, άρχισαν να πυροβολούν καταρχήν άσκοπα στον αέρα με όπλο πιθανόν τύπου Kalashnikov και στη συνέχεια στην πρόσοψη της οικίας του χαμηλά. Ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Σε αστυνομική έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 κάλυκες και μία βολίδα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και το δίκυκλο μοτοποδήλατο εντοπίστηκε στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Τα άτομα στη θέα των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το δίκυκλο στο σημείο και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Το προαναφερόμενο δίκυκλο, το οποίο όπως προέκυψε ανήκει σε ημεδαπή κατασχέθηκε, ενώ σε αστυνομική έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (38) φυσίγγια αγνώστου διαμετρήματος και (1) μαύρη μάλλινη κουκούλα (full face).
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δραστών για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και απειλή, η οποία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Διεξάγονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: