Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

Η Τουρκία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καπιταλιστικού κράτους στο οποίο ευημερούν οι οικονομικοί δείκτες, αλλά δυστυχεί ο κόσμος της εργασίας. Μάλιστα, η άντληση αυτής της τεράστιας υπεραξίας από την τουρκική εργατική τάξη έδωσε τη δυνατότητα στο τουρκικό αστικό κατεστημένο να ελπίσει σε διεύρυνση του ιμπεριαλιστικού του ρόλου, διαμορφώνοντας και το αντίστοιχο Δόγμα του Νεοοθωμανισμού.
Ποιος όμως είναι ο...
απολογισμός όλης της επιθετικής προσπάθειας της κυβέρνησης Ερντογάν; Ήδη διατυπώνονται ισχυρές επικρίσεις όπως αυτές που εμπεριέχονται στο κείμενο του αρθρογράφου της Milliyet Μετίν Μουνίρ που κατηγορεί τον Τούρκο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου πως μέσα σε ελάχιστα χρόνια «κατάφερε» να κάνει όλες τις χώρες εχθρικές απέναντι στην Τουρκία. «Η κυβέρνηση ακολουθεί την βλακώδεις πολιτική του Νταβούτογλου. Η πολιτική Νταβούτογλου σχετικά με τη Συρία θα προκαλέσει το εξής αποτέλεσμα. Ακόμη και αν φύγει ή και αν μείνει ο Άσαντ η Τουρκία θα χάσει! Το Ιράν και η Συρία θα στηρίξουν το PKK όλο και περισσότερο καθώς η Άγκυρα στηρίζει την αντιπολίτευση στη Συρία. Το Κουρδικό ζήτημα θα μεγαλώσει τόσο πολύ που θα απειλεί στην κυβέρνηση .Η κίνηση των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ που εγκυμονεί ανεξαρτησία μελλοντικά θα επηρεάσει και τους Κούρδους της Συρίας. Η χαζή πολιτική του Νταβούτογλου φτάνει στην κορύφωση της καθώς η Τουρκία σπάει τις σχέσεις της με το Ιράν λόγω της Συρίας, με τη Βαγδάτη οι σχέσεις χάλασαν μαζί με τις κακές σχέσεις με το Ισραήλ. Τα σύνορα μήκους 1672 χιλιομέτρων στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έχουν έναν μόνο σύμμαχο το Κουρδικό Βόρειο Ιράκ». Και καταλήγει με σκληρό τρόπο ο Μουνίρ: «Αν ο Νταβούτογλου δεν φύγει ή αν δεν μαζέψει τα μυαλά του θα φέρει μεγάλα ντέρτια στην Τουρκία και στον Ερντογάν. Να το θυμάστε.» καταλήγει ο Τούρκος αρθρογράφος».
Προς το παρόν όμως αίμα πολύ χύνεται, ιδιαίτερα στην Νοτιοανατολική Τουρκία. Ο Τουρκικός στρατός δείχνει αδύναμος να υπηρετήσει αποτελεσματικά την πολιτική καταπίεσης της Κουρδικής μειονότητας και οι αντάρτες του ΡΚΚ προξενούν δραματικές συνέπειες στις γραμμές των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας τα τελευταία 10 χρόνια 818 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες με το PKK και άλλοι 2290 τραυματίστηκαν. Φυσικά, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού προκαλούν απίστευτη δυστυχία με την κτηνώδη εκδικητικότητα τους, αλλά παράλληλα στρέφουν ακόμη περισσότερο τους αμάχους προς το αντάρτικο.
Την ίδια στιγμή η συμπεριφορά του Τουρκικού Στρατού ως Στρατός Κατοχής μέσα στην ίδια του τη χώρα, οι βιαιότητες και οι βαρβαρότητες που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των Τούρκων εφέδρων και Μισθοφόρων προκαλούν νέες απώλειες. Σοκ προκαλούν οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal τα τελευταία 2.5 χρόνια 175 στρατιώτες αυτοκτόνησαν στα στρατόπεδα της Τουρκίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια 934 στρατιώτες έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Πάντως στα στρατόπεδα υπάρχουν 1470 θάνατοι από τους οποίους οι 934 θεωρούνται αυτοκτονίες!
Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ο Ισμέτ Γιλμάζ ανακοίνωσε πως υπάρχουν ειδικά προγράμματα του στρατού για τη μείωση των αυτοκτονιών. Και μπορούμε έτσι να συγκρίνουμε τα παραπάνω στοιχεία με τα αντίστοιχα που δημοσίευσε ο αμερικανικός τύπος που διαπιστώνει «"Επιδημία" αυτοκτονιών στον Αμερικάνικο στρατό!
Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα USA Today γράφει ότι τον μήνα Ιούλιο επιβεβαιώθηκαν 38 αυτοκτονίες στον στρατό των ΗΠΑ, δηλαδή περισσότερες από μια αυτοκτονία την ημέρα. Σύμφωνα με στοιχεία του στρατού το ποσοστό αυτοκτονίας φέτος ξεπέρασε αυτό της προηγούμενης χρονιάς, ιδιαίτερα μεταξύ των ενεργών στρατιωτών- με μια αύξηση 22%. Το τρέχον ποσοστό αυτοκτονιών στον στρατό των ΗΠΑ τους πρώτους επτά μήνες του 2012 είναι 29 θάνατοι ανά-100, 000, ξεπερνώντας το ποσοστό της προηγούμενης χρονιάς δήλωσε ο Bruce Shahbaz, αναλυτής του Στρατού.
Σύμφωνα με τον Shahbaz, φέτος έχει προκύψει ένα νέο φαινόμενο με τις περισσότερες αυτοκτονίες να είναι μεταξύ των βετεράνων στρατιωτών. Ο στρατός θεωρεί τους νεότερους στρατιώτες ως πιο ευάλωτους αλλά αυτό μάλλον έχει αρχίσει να αλλάζει. Ο Shahbaz λέει ότι μια θεωρία για το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών είναι ότι αφού γυρίσουν από το πεδίο της μάχης οι στρατιώτες περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστούν στις συναισθηματικές απαιτήσεις της καθημερινότητας. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα αναγνώρισε ότι "Κάτι δεν πάει καλά" και παρομοίωσε την αύξηση στο ποσοστό των αυτοκτονιών με "επιδημία".
Στην Ελλάδα βεβαίως, όπως απέδειξε και η τελευταία συγκάλυψη της αυτοκτονίας του 20χρονου συνάδελφου, πάντα φταίνε οι γκόμενες, ο διοικητής και ο Στρατός ποτέ! Απίστευτο έλλειμμα ανθρωπιάς. Αλλά τι λέμε τώρα.
Το αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο μιλιταρισμός και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σκοτώνουν «εχθρούς και φίλους» καθώς οι κυβερνήσεις θεωρούν την νεολαία τον ιδανικό αναλώσιμο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου. Εξάλλου, «το τι έκανες στο πεδίο της μάχης» θα σε κυνηγά στην υπόλοιπη ζωή σου και συχνά γίνεται η αιτία για να στραφεί το όπλο του κατεστραμμένου ψυχικά και συναισθηματικά βετεράνου ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό.
Τόσο ο απαρχαιωμένος θεσμός της Υποχρεωτικής Στράτευσης, όσο και η Στρατολογία Μισθοφόρων Στρατιωτών από την νεολαία που πλήττεται περισσότερο από τον καθένα από την ανεργία, τα αδιέξοδα, χωρίς προοπτική και ελπίδα, αποτελούν τις δεξαμενές εκείνων που θα σκοτώσουν και θα σκοτωθούν για ξένα συμφέροντα.
Ας τους γυρίσουμε επομένως την πλάτη και ας αγωνιστούμε για τα κοινά μας δικαιώματα, όλοι μαζί, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, την εθνικότητα, τη γλώσσα και το χρώμα για να ανατρέψουμε την Καπιταλιστική Βαρβαρότητα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια: