Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η ηγουμένη του Αγ. Γεράσιμου, οι ναζιστές που κάλεσε και το ΚΚΕ με την αδιέξοδη πολιτική του..

 
Η οργάνωση του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά καταδικάζει με ανακοίνωσή της την πρακτική της Μονής του Αγ. Γερασίμου να καλέσει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να εκδιώξουν τους μικροπωλητές, τους τσιγγάνους κλπ από το χώρο του πανηγυριού ώστε να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και να "ξεβρωμίσει" ο τόπος.
Καλά κάνει το ΚΚΕ Κεφαλονιάς και αναδεικνύει το θέμα αλλά βέβαια το πρόβλημα δε λύθηκε, απεναντίας όλο και περισσότερος κόσμος έμαθε για... τη νέα δράση των ναζιστών δολοφόνων και ίσως απέκτησαν και νέους οπαδούς που επιδοκίμασαν τα .."παιδιά".
 
Αυτό που όμως δεν φαίνεται να γίνεται αντιληπτό από τα κόμματα της Αριστεράς είναι ότι με ανακοινώσεις δε λύνεται κανένα πρόβλημα. Αν δε δοθεί μάχη στο δρόμο, στο πανηγύρι, στις γειτονιές με "θερμές" συγκρούσεις τα ασπόνδυλα θα συνεχίσουν να κυριαρχούν.
 
Το ΚΚΕ οφείλει να καλέσει όλες τις αριστερές δυνάμεις που ομνύουν στο όνομα του αντιφασιστικού αγώνα σε ένα κοινό μέτωπο στους δρόμους ώστε να εκδιώξουν τους φασίστες από παντού. Θα το κάνει; Είμαι σίγουρος πως όχι και αυτή είναι δυστυχώς η θλιβερή μετάλλαξη του κόμματος που στο παρελθόν έδωσε λαμπρά δείγματα οργάνωσης και προστασίας του λαού από τις επιδρομές των φασιστών.
 
Δείτε την ανακοίνωση της ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ:
 
Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική οικονομική αντιπαράθεση που στήθηκε για το πανηγύρι του Αγίου Γερασίμου, σε βάρος των μικροπωλητών. Δημοτική αρχή Κεφαλονιάς και Μονή Αγίου Γερασίμου ερίζουν για το χρήμα των μικροπωλητών, τη στιγμή που οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ βουλιάζουν σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα. Τοπική Διοίκηση και Εκκλησία συνδράμουν την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ. Κινούνται στη βάση της ανταποδοτικότητας και ζητούν την επιβολή «του νόμου και της τάξης», για τα δικά τους συμφέροντα. Ορισμένα απαράδεκτα φαινόμενα ή κάποιες εγκληματικές ενέργειες είναι το προκάλυμμα για να κρυφτεί η αιτία. Οι μικροπωλητές δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν το μπαλάκι για τέτοια οικονομικά συμφέροντα.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη την επιστράτευση μελών της Χρυσής Αυγής από την Ηγουμένη του Αγίου Γερασίμου, ως «εθελοντών», για την δήθεν αντιμετώπιση των παρανόμων πωλητών και των ζητιάνων. Αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση αξιοποιείται η Χ.Α. για την προστασία οικονομικών συμφερόντων και ενάντια στην φτωχολογιά. Η εκ των υστέρων ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, περί μη ανάμιξης στα τεκταινόμενα στον Άγιο, μόνο σαν κακόγουστη φάρσα μπορεί να χαρακτηριστεί. Η σιωπή της Μητρόπολης συνιστά συνενοχή. Η ανάδειξη των φασιστοειδών σε ρυθμιστικούς παράγοντες της «τάξης και της ασφάλειας», την ώρα που δολοφονούνται μετανάστες, έχει στόχο να νομιμοποιηθεί η δράση τους στη συνείδηση του λαού.

Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό, και ειδικά τους αυτοαπασχολούμενους, να βγάλουν συμπεράσματα. Ο κοινωνικός αυτοματισμός στηρίζεται από το καπιταλιστικό σύστημα, που βρίσκεται σε κρίση. ΕΕ και πολιτικά κόμματα του ευρωμονόδρομου, μαζί με τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, τάσσονται υπέρ της «εθελοντικής» συνδρομής για την επιβολή της τάξης. Απλώς, κριτικάρουν τις «ακραίες παρεκτροπές» από την εφαρμογή της πολιτικής τους. Το αστικό κράτος διαμορφώνει και δρα από κοινού με συμμορίες που παριστάνουν τους αντισυστημικούς. Αξιοποιεί την εξαθλίωση που το ίδιο δημιουργεί. Στο έδαφος του καπιταλιστικού ανταγωνισμού η καταστροφή της μεγάλης μάζας των μικρομεσαίων είναι προδιαγεγραμμένη. Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση τόσο πιο έντονα οι εντολοδόχοι – διαμεσολαβητές της αφαίμαξής τους θα συγκρούονται στις πλάτες τους. Τα φαινόμενα περιθωριοποίησης θα οξύνονται και καμία κατασταλτική πολιτική δε μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Ο λαός πρέπει να βαδίσει το δικό του μονόδρομο. Της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν (είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση). Μόνο μια ισχυρή εργατική – λαϊκή συμμαχία, για τη λαϊκή εξουσία – οικονομία, μπορεί να έρθει σε ρήξη με αυτή την πολιτική, να ανατρέψει το σύστημα. Να επιβάλλει αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Να ορθώσει φράγμα ταξικής αλληλεγγύης. Να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα για εργάτες και αυτοαπασχολούμενους.
Αργοστόλι 14/08/2012
Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ. ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

Γρηγόρης είπε...

Σίγουρα η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών.Και ελπίζω σύντομα να διορθωθεί.Παρ'όλ'αυτά οι αριστεροί,δημοκρατικοί,προοδευτικοί πολίτες θα σχηματίσουν αναγκαστικά αντιφασιστικό μέτωπο και θα στείλουν οριστικά στα σκουπίδια τις καθυστερημένες αμοιβάδες του νεοφασισμού.