Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Την άμεση παράδοση των εργατικών κατοικιών Πλατέος στους δικαιούχους ζητά ο Φ. Δημητριάδης

Να παραδοθούν άμεσα οι 80 εργατικές κατοικίες του Πλατέος στις δικαιούχες οικογένειες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ζητά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, κ. Φώτης Δημητριάδης, από τον πρόεδρο της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής του ΟΕΚ, κ. Δημήτριο Σκαρίπα.

Στο έγγραφό του, που εστάλη την Τρίτη 21 Αυγούστου, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας τονίζει ότι, αν...
και παρήλθε ένας και πλέον χρόνος από την ολοκλήρωση του έργου των εργατικών κατοικιών, στο Πλατύ, δεν έχουν παραδοθεί τα 80 διαμερίσματα στους δικαιούχους.
«Στο διάστημα αυτό, παρατηρούνται συχνά κρούσματα λεηλασιών και βανδαλισμών στον πανέμορφο αυτόν οικισμό και προκειμένου να αποκατασταθούν οι άστεγες οικογένειες, οι οποίες, με τη δεδομένη δυσμενή οικονομική συγκυρία, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, επιβάλλεται να ενεργήσετε το ταχύτερο για την παράδοσή στους δικαιούχους», επισημαίνει στο έγγραφό του ο κ. Δημητριάδης, συμπληρώνοντας ότι «ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι διατεθειμένος να συνδράμει σε οποιεσδήποτε, σχετικές με τις διαδικασίες της παράδοσης, υπηρεσίες ζητηθούν, ώστε να υλοποιηθεί το ταχύτερο ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκαν».
Η καθυστέρηση της παράδοσης των εργατικών κατοικιών του οικισμού ΟΕΚ «Πλατύ Ι», όπως και δύο αντίστοιχων οικισμών σε άλλες περιοχές της χώρας, οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στα διοικητικά προβλήματα που ανέκυψαν από την κατάργηση, στις 14-2-2012, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, όπως και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, με το Ν. 4046/2012 (Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής).
Οι αρμοδιότητες των καταργούμενων Οργανισμών, που είχαν συνεχή κοινωνική δράση 70 και πλέον ετών, μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ. Για το μεταβατικό διάστημα των 6 μηνών που προβλέπει ο νόμος μέχρι να περιέλθει στον ΟΑΕΔ η άσκηση των αρμοδιοτήτων, με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ορίστηκε στις 8-3-2012 «προσωρινή ενιαία Διοικούσα Επιτροπή», για την τακτοποίηση και την εκκαθάριση των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των δύο καταργούμενων φορέων.
Η θητεία της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής έληγε στις 31-7-2012, επειδή όμως η Επιτροπή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της από την πληθώρα των εκκρεμών υποθέσεων που έχει να αντιμετωπίσει – σε διάστημα 3 μηνών, από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, συνεδρίασε 25 φορές και έλαβε 895 αποφάσεις – με την 22/24-7-2012 πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου παρατάθηκε η θητεία της Επιτροπής μέχρι την 30-9-2012.
Αρμόδια στελέχη του ΟΕΚ στην Αθήνα, διαβεβαίωσαν τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν παραδοθεί οι εργατικές κατοικίες του Πλατέος στους δικαιούχους, το αργότερο μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: