Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΜΑΑ: H σιωπή είναι συνενοχή-Κάλεσμα για το συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό: Παρασκευή,24 Αυγούστου, ώρα 6μμ, Ομόνοια.
Οργάνωση... συλλαλητηρίου: Πακιστανική κοινότητα, Ένωση μεταναστών εργατών, Κίνηση: Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή( ΚΕΕΡΦΑ).
 
-Τρίτη, 21 Αυγούστου ο εκπρόσωπος της Πακιστανικής κοινότητας κατήγγειλε συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης εναντίον των μεταναστών στα πλαίσια της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς» και ανέφερε βασανισμούς και περιστατικά υποτιμητικής συμπεριφοράς απέναντι στους μετανάστες.
-Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας και της Ένωσης μεταναστών εργατών δήλωσε ότι η αστυνομία συλλαμβάνοντας μετανάστες τους βρίζει, τους ξεφτελίζει, τους χτυπά και τους λέει ότι είναι βρώμικοι και πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Ανέφερε χαρακτηριστικά τις ταπεινώσεις που υπέστησαν στο Α.Τ Αιγάλεω δύο Πακιστανοί που εργάζονται στα Ελληνικά Πετρέλαια. (Προπηλακίστηκαν και του ενός του πίεσαν το δάκτυλο με πένσα και του άλλου του έκοψαν το μισό μουστάκι). Πολλά θύματα της αστυνομικής βίας ήταν παρόντα στη συνέντευξη.
· Η σιωπή είναι συνενοχή. Το ΜΑΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο και καλεί τους φίλους και συντρόφους να είναι παρόντες. (Παρασκευή, Ομόνοια, 6μμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: