Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η Χρυσή Αυγή στα βήματα των ναζί: Μετά τους μετανάστες, επιθέσεις και σε ομοφυλόφιλους

Καλό το κείμενο του Παπαντωνίου στην ΑΥΓΗ αλλά λειψό. Καταγράει το πρόβλημα της φασιστικής βίας με αφορμή ένα περιστατικό ξυλοδαρμού εναντίον δυο ομοφυλόφιλων αλλά απουσιάζει το δια ταύτα. Απουσιάζει η πρόταση για την οφειλόμενη αντίδραση της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.
Η μάχη των δρόμων έχει χαθεί. Την έχουν...

κερδίσει η φασίστες αφού οι του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν τις ανακοινώσεις και τους καναπέδες και οι του ΚΚΕ τη μοναχική τους πορεία.
Ε, δε μπορούν να τα κάνουν όλα οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μέλη του αναρχικού χώρου.

Διαβάστε το κείμενο

Μετά τις επιθέσεις σε μετανάστες, η Χρυσή Αυγή επιτίθεται και σε ομοφυλόφιλους. Μάλλον δεν αργεί κι η ώρα που θα κάνει το ίδιο και προς όσους έχουν διαφορετική πολιτική ιδεολογία.

Το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Ομονοίας, δύο άντρες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από ισάριθμα μέλη της οργάνωσης, όταν τόλμησαν να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα τους.

"Είστε γκέι;" τους ρώτησαν οι επιβάτες μιας μηχανής που περνούσε από κοντά. Εκείνοι απάντησαν καταφατικά. Λίγα λεπτά αργότερα, τους είδαν να έρχονται προς το μέρος τους με απειλητικές διαθέσεις και χωρίς καν να προλάβει να ειπωθεί το οτιδήποτε ξυλοκοπήθηκαν και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά. Οι δράστες αποχώρησαν σύντομα. Μια χρήστις ναρκωτικών και ένας Πακιστανός περιπτεράς βοήθησαν το άτυχο ζευγάρι, με τον δεύτερο να ζητεί συγγνώμη που δεν παρενέβη νωρίτερα, "αλλά κάθε μέρα τρώμε ξύλο από αυτούς. Δεν ήθελα να μπλέξω εν ώρα δουλειάς", ισχυρίστηκε. Στο σημείο έφτασε λίγο αργότερα και η αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο άνδρες πήγε στο τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό, αλλά η έλλειψη στοιχείων όπως ο αριθμός της πινακίδας του οχήματος δυσκολεύουν την έρευνα. Λίγες μέρες πριν ο ίδιος μαζί είχε χλευαστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ. Φαίνεται, πως οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν χωρούν στη σημερινή ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πολλά περιστατικά που σημειώνονται την τελευταία περίοδο και συνεχώς αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ολίγων ημερών, σύμφωνα με μαρτυρίες, μοιράστηκαν στην περιοχή του Κεραμεικού φυλλάδια που απευθύνονταν στους ομοφυλόφιλους και είχαν τίτλο "Είστε οι επόμενοι". Επισήμως η Χρυσή Αυγή δεν δείχνει καμία ιδιαίτερη διάθεση να το αρνηθεί. Ίσα-ίσα δείχνει να βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια πάνω στα χνάρια του Χίτλερ. Όπως και εκείνος, έτσι και η οργάνωση του κ. Μιχαλολιάκου εκτός από τους... βάρβαρους ξένους, δεν θέλει ούτε τους ομοφυλόφιλους, αλλά ούτε και όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά και διανοητικά προβλήματα ή έχουν κάποιου είδους αναπηρία.

Στην "Πράσινη Πτέρυγα", που αφορά το οικολογικό κομμάτι των θέσεων του κόμματος, έχει αναδημοσιευτεί άρθρο σύμφωνα με το οποίο Καναδός επιστήμονας προτείνει "οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων (sic) γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση».

Το πλέον αρνητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως οι θέσεις αυτές έχουν βρει πρόσφορο έδαφος. Μέσα σε δύο μήνες από την εκλογή της στο Κοινοβούλιο, η Χρυσή Αυγή τολμά και ακουμπά ζητήματα, που πιστεύαμε ότι είχαν ξεχαστεί διά παντός.

Κ. Παπαντωνίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω ότι έχεις γίνει ο καλύτερος διαφημιστής της χρυσής αυγής. Ασχολείσαι μόνο με αυτή. Συνχαρητήρια !!! Συνέχισε έτσι να τους ενώσεις πιο πολύ. Οι 'Ελληνες δεν έχουν ψωμί να φάνε και εσύ το βιολί σου με τους χρυσαυγίτες. Ρε συ μήπως τους γουστάρεις τελικά και μας το παίζεις τάχα αριστερός? Διότι απο αριστερούς της δεκάρας χορτάσαμε!
Υπάρχουν και άλλα θέματα πολύ πιο σοβαρά πλέον! Κατάλαβες αριστερέ με τάση προς χρυσή αυγή?