Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Διόδια στο Νησέλι και κυκλοφοριακή επιβάρυνση της πόλης. Έ και;

Φ. Δημητριάδης
Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην παγιωμένη αντίληψη της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας που κυριολεκτικά είναι "μαλωμένη" με την διεκδίκηση και την κινηματική λογική. Για παράδειγμα, βλέπουμε γειτονικούς δήμους να κατεβάζουν τον κόσμο, τους δημότες τους στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για αποφάσεις της κυβέρνησης που...
 ερημώνουν τις πόλεις. Όπως η Νάουσα για παράδειγμα που δεκάδες δημότες με επικεφαλής τον δήμαρχος Καραμπατσό έφτασαν στο σημείο να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ για να μην φύγει η ΔΟΥ από την πόλη τους. Θα αναρωτηθεί κανείς αν πέτυχαν στο στόχο τους αλλά η απάντηση είναι απλή: Η κινητοποίηση πέτυχε γιατί έκανε το πρόβλημα ευρέως γνωστό και έδειξε προς τα κέντρα εξουσίας ότι στον συγκεκριμένο δήμο υπάρχει εστία αντίστασης και αντίδρασης. Ενώ, στους άλλους που δεν αντιδρούν είναι προφανές ότι τέτοιες και παραπλήσιες αποφάσεις θα γίνουν αποδεκτές χωρίς να ανοίξει μύτη. Είναι δηλαδή πιο πρόσφοροι για ακόμα πιο άσχημα μέτρα και σχεδιασμούς της εξουσίας.

Στον δήμο Αλεξάνδρειας φτάσαμε στο σημείο να ανακοινώνει ο ίδιος ο δήμαρχος στην συνεδρίαση της Δευτέρας ότι θα μπουν τελικά πλευρικά διόδια στην έξοδο προς Εγνατία στο ύψος του Νησελίου και δεν κουνήθηκε φύλλο. Τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι διοικούντες το θεώρησαν ως απολύτως φυσιολογικό και δεν παραδειγματίστηκαν καθόλου από τον γειτονικό δήμο Πύδνας -Κολινδρού που έκανε μια κινητοποίηση που πήρε πανελλαδική διάσταση αντιδρώντας για τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο. Μάλιστα εκεί πήραν και ομόφωνη απόφαση να παραιτηθούν όλοι μαζί και να παραδώσουν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό εσωτερικών ως ύστατο δείγμα αντίδρασης.

Στον δήμο Αλεξάνδρειας τι άραγε σκέφτονται να κάνουν; Απολύτως τίποτα γιατί απουσιάζει η κινηματική λογική, η διεκδικητική λογική με τον κόσμο συμμέτοχο και τους φορείς άμεσους συνεργάτες. Ακολουθείται πιστά το μοντέλο διοίκησης που έχει ως πυρήνα του τις γνωριμίες και τα “κονέ” στην κεντρική εξουσία που βέβαια η δυναμική τους είτε είναι μικρή είτε περιορίζονται στο να κλείσουν ένα ραντεβού στον δήμαρχο με τον αναπληρωτή διευθυντή του Υπουργού. Τόσο ωραία δηλαδή.

Γ. Απατσίδης
Βέβαια, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Απατσίδης έθεσε το θέμα της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης της περιοχής της Αλεξάνδρειας που αυξήθηκε με την λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο αφού οι περισσότεροι οδηγοί μεγάλων φορτηγών αποφεύγουν τα διόδια τόσο του Αιγινίου όσο και των Μαλγάρων και ζήτησε από τον δήμαρχο να συγκροτηθεί μια επιτροπή τριών συμβούλων που σε συνεργασία με την τροχαία της Αλεξάνδρειας να μεριμνήσει ώστε να ληφθούν αποτρεπτικά μέτρα της εισόδου των βαρέων οχημάτων από την πόλη. Τα αποτελέσματα της αυξημένης κυκλοφορίας είναι πλέον ορατά. Ρύπανση, ορατές φθορές στο οδόστρωμα και αύξηση τροχαίων από λακκούβες και “καθίσματα” του δρόμου από όπου διέρχονται τα βαριά οχήματα.

Και ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης αντί να συνηγορήσει ασμένως στην πρόταση αυτή περιορίστηκε να πει ότι θα έρθει σε συνεννόηση με τον αστυνομικό διοικητή και πανηγύρισε τρόπω τινά για την μείωση των διοδίων στα Μάλγαρα και ανακοίνωσε επίσημα ότι θα μπουν διόδια στο Νησέλι. Τόσο απλά και τόσο θολά και “καθάρισε”. Από την απάντησή του είναι προφανές ότι υπάρχει ένα έντονο έλλειμμα διεκδικητικής λογικής σε έναν σχεδιασμό που θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω τους κατοίκους της περιοχής που θα πληρώνουν πλέον να πάνε στη Βέροια και μια απαξίωση στην συνεργασία που πρότεινε με την συγκρότηση της επιτροπής ο Απατσίδης για το θέμα της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης της περιοχής.

Τουτέστιν, τζίφος και στο θέμα αυτό

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διεκδικητική συμπεριφορά περιμένετε από τους σημερινούς διοικούντες? Να κατεβάσουν κόσμο στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί? Να προβάλουν αντίσταση στην λαιμητόμο τις Κυβέρνησης? Αυτά είναι έργα και ιδέες των κουμουνιστών !! Αυτά είναι καλά παιδιά είναι δεξιοί, εθνικόφρονες, όχι άντε, άντε!! Και μην λες και πολλά γιατί θα σε επιστρατεύσουνε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΟΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοτική αρχή έχει καταντήσει το καλύτερο γιουσουφάκι της τροικας.
Αν μπορείς Μόχλα ανέβασε το φυλλάδιο που είχε στις εκλογές ο δήμαρχος . Μόνο θάλασσα δεν έγραφε ότι θα έφερνε. Τουλάχιστον ας προσπαθήσει να δείξει ότι κάτι κάνει για το καλό της πόλης. Τσίπα δεν έχει πάνω του ρε παιδί μου ο άνθρωπος ?

Ανώνυμος είπε...

Για να είσαι με το λαό χρειάζονται κότσια, και η Διοίκηση του Δημάρχου είναι υποχείριο τις Κυβέρνησης και χρεωμένη στον μεγάλο Λυκουρέτζο. Απαλλαγή η μόνη λύση, φτάνει πια με τους κάτω του μετρίου.Προοδευτική Διοίκηση θέλει ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ ξανά στο Δήμο μας εκπρόσωποι τις εσωτερικής τρόικας όπως οι σημερινοί διοικούντες.

Ανώνυμος είπε...

Πως είχε ο σαμαρας σε εκεινον τον νικολοπουλο (συμφωνα με αυτα που ειπε δημοσια ο νικολοπουλος ) ?
Στα τεσσερα !!!!!! Κατι τετοιο μου θυμιζει ...