Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

"Νοικοκυρεμένη" ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ "αδειάζει" τους ακτιβιστές στις Σκουριές Χαλκιδικής

Σαφείς αποστάσεις από την ακτιβιστική ενέργεια κατοίκων της περιοχής στις Σκουριές στην Χαλκιδική παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Αποφαίνεται εν είδη κυβερνητικού εκπροσώπου ότι τέτοιες ενέργειες συκοφαντούν το κίνημα και τον αγώνα και δίνουν στους ασφαλίτες και την Κυβέρνηση λαβή για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή. Ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστάθηκαν και τελικά έδιωξαν τους "εισβολείς" και θέλει να βγάλει προς τα έξω ένα...
προσωπείο που ταιριάζει στους "νοικοκυραίους". Κρίμα.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής είναι η ακόλουθη:

"Ένα γεγονός που αφ’ενός είναι αποτέλεσμα των συνεχών προκλήσεων της εταιρίας και της κρατικής βίας ενάντια στους πολίτες που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους, αφ’ εταίρου δε, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα τους ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού. Ενέργειες όπως η παραπάνω, δίνει - δυστυχώς - την ευκαιρία τόσο στην εταιρία, όσο και στις δυνάμεις καταστολής να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν ακόμα πιό βίαια, τον αγώνα".
"Η ανάπτυξη του τόπου μας και η ευημερία των κατοίκων, εκτός των άλλων προϋποθέτει κοινωνική ειρήνη. Η θέση μας ήταν και θα είναι, ότι ο αγώνας ενάντια στην μεταλλευτικές δραστηριότητες είναι ανυποχώρητος, αλλά είναι, πρωτίστως πολιτικός και σαν τέτοιος γίνεται μόνο με πολιτικά μέσα, συλλογική δράση και με συμπαραστάτες την ευρύτερη κοινωνία"
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: