Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΦΩΤΟ - Η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας στο Νησέλι με την Λ. Αμανατίδου

Η Λ. Αμανατίδου εν μέσω Δ. Χαμπίδη και Χρ. Αντωνίου στο Νησέλι
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας στο Νησέλι. Η κεντρική ομιλήτρια Λίτσα Αμανατίδου, βουλευτίνα Β΄ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σε τρια ζητήματα που αφορούν τόσο τους...
κατοίκους του χωριού όσο και γενικότερα. Τα διόδια που θα μπουν στην είσοδο- έξοδο της Εγνατίας, το αγροτικό πρόβλημα και η χωματερή που λειτουργεί έξω από το χωριό εδώ και δεκαετίες και αποτελεί εστία μόλυνσης γενικότερα.
Την βουλευτίνα παρουσίασε ο Χρ. Αντωνίου, μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως η κ. Αμανατίδου παρέθεσε τις θέσεις του κόμματος για τα τρια αυτά θέματα (βίντεο*).
Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τα μέλη και τους φίλους του  κόμματος που έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση αλλά και ορισμένους κατοίκους του Νησελίου. Ο προβληματισμός όσων ρώτησαν ήταν έκδηλος και όλοι ζητούσαν από την βουλευτίνα απαντήσεις σαφείς και κατηγορηματικές.
Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση που έγινε και αφορούσε στους μέχρι τώρα απολυμένους από το δημόσιο "αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ  γίνει κυβέρνηση θα τους επαναπροσλάβει;". Η απάντηση ήταν όχι ξεκάθαρη και την κατάσταση έσπευσε να σώσει ο Χρ. Αντωνίου λέγοντας ότι "η κυβέρνηση δημιουργεί τετελεσμένα τα οποία θα είναι δύσκολο να επουλωθούν και γι αυτό απαιτείται η όσο το δυνατόν πιο σύντομη ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης".
Μεγάλη συζήτηση έγινε για την χωματερή που λειτουργεί έξω από το χωριό, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τον οικισμό. Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται σε τοπικό επίπεδο αφού πρώτα λειτουργεί στην πηγή η διαλογή τους σε ανακυκλούμενα και μη υλικά. Κατηγορηματική ήταν η κ. Αμανατίδου στην είσοδο των ιδιωτών- εργολάβων στην καθαριότητα.

Για το αγροτικό αναφέρθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα άλλο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, την αλλαγή στον σχεδιασμό του πρωτογενούς τομέα ώστε να μπουν νέοι αγρότες στην παραγωγή, τον έλεγχο τιμών των φυτοφαρμάκων και εφοδίων, την καθιέρωση ελάχιστης εγγυημένης τιμής, το αφορολόγητο πετρέλαιο κλπ.

Τέλος, για τα διόδια που επίκεινται στο ύψος του Νησελίου για την Εγνατία αλλά και πιθανόν και στο δρόμο προς Κυψέλη- Αιγίνιο, τονίστηκε από την Λ. Αμανατίδου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης όλων των πολιτών στους οδικούς άξονες και συνεπώς κατά των διοδίων. Βέβαια, στην ερώτηση που έγινε αν θα καταργηθούν τα υφιστάμενα διόδια από την μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε όχι με κατηγορηματικό τρόπο αλλά λέγοντας ότι "θα συγκρουστούμε, θα διαπραγματευτούμε σκληρά με τους παραχωρησιούχους που κατέχουν και εκμεταλλεύονται τα διόδια".

Τέλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η βουλευτίνα συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη επισκέφθηκε την χωματερή του Νησελίου όπου και διαπίστωσε η ίδια την κατάσταση που επικρατεί και η οποία είναι απαράδεκτη.

*Τα βίντεο από την εκδήλωση θα ανέβουν σε νεώτερη ανάρτηση

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Λ. Κιοσέογλου, Γ. Σπυρίδη, Ν. Ηλιάδη, Φ. Μουρλά, Χρ. Γιαννακίδη και Χρ. Αντωνίου στην χωματερή του Νησελίου

Ο Φ. Μουρλάς δείχνει στην Λ. Αμανατίδου την απόσταση που χωρίζει την χαματερή με το χωριό του και της εξηγεί πού βρίσκεται η παλιά κοίτη του Αλικάκμονα

Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο. Η πινακίδες γράφουν "Σκουπιδότοπος ανενεργός".

Τμήμα του "ανενεργού" σκουπιδότοπου



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν βλέπω Μουρλά και Γιαννακίδη πάλι μπροστά πώς να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ? Μα χωρίς ντροπή μπροστά πάλι τα ίδια και τα ίδια. Με φθαρμένα υλικά δεν κτίζεται καινούργια οικοδομή. Τσανάκια του ΠΑΣΟΚ και τις κλαδικής ο ένας και ο άλλος το έπαιζε και Τσοβόλας, όλα είχαν το τίμημα τους!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα τραπέζι ο συν Χαμπίδης μαζί με τον Μουρλά και το Γιαννακίδη? Τί είδους αιμομιξία είναι αυτοί συντρόφισα Αμανατίδου?