Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Αντίθετοι οι φορεις και ο Δήμος για το Νοσοκομείο

Την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών σύσκεψη φορέων για το ζήτημα της τεχνητής συρρίκνωσης του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών και της μεταφοράς της έδρας στο Νοσοκομείο της Έδεσσας. Το πάνελ αποτελούσαν ο δήμαρχος Πέλλας, Γ. Στάμκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Α. Ξυνίδης, ο...
διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών, Θωμάς Μουμτσιδέλης και ο εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, Κυριάκος Χαριτίδης που συντόνισε τη συζήτηση.

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, αναφέρθηκε στον υπερτοπικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών- που εξυπηρετεί όμορους νομούς- και στα πραγματικά του μεγέθη, λέγοντας πως η απόφαση της διασύνδεσης είχε ως στόχο τη μείωση των κλινών. Τόνισε πως όλα αυτά ειπώθηκαν στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, στο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 06/02/2013 στο Υπουργείο Υγείας και ο οποίος δεσμεύθηκε για την επανεξέταση του.

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως «δεν πρόκειται για τοπικιστικό ζήτημα ή θέμα υποβάθμισης του νοσοκομείου της Έδεσσας, όμως το νοσοκομείο των Γιαννιτσών θέλουμε να κριθεί αντικειμενικά και να του αποδοθεί η θέση που του αξίζει» ενώ διευκρίνισε ότι «περνάμε ένα μεταβατικό στάδιο έως τις 31 Μαρτίου.

Ο κ. Μουμτσιδέλης δήλωσε πως το «δίκαιο είναι προφανές, έγιναν πράγματα παράνομα και καταγγέλσιμα. Δεν το βλέπουμε τοπικιστικά, όμως θέλουμε να στηρίξουμε το νοσοκομείο μας. Μπορεί η επόμενη κίνηση να είναι η υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας. Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάποιος δάκτυλος είναι από πίσω…» τόνισε ενώ αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις, αλλά και στην αδιαφορία που υπάρχει για αναπλήρωση αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργήσει η χειρουργική…

Ο κ. Ξυνίδης επεσήμανε πως οι πολίτες της Πέλλας θέλουν να στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς δικαιούνται καλές υπηρεσίες υγείας, όμως εκφράζουν, όπως και ο ίδιος, την οργή τους «για το αμείλικτο ερώτημα που παραμένει: πώς άλλαξαν εικονικά τα στοιχεία και από ποιον; Καλούμε όλο τον κόσμο να ενώσουμε τις φωνές μας τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ως αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Πέλλας για ακόμη μία φορά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνας, Κωνσταντίνος Ταξιάρχης -που το προηγούμενο διάστημα κατέθεσε ψήφισμα στον κ. Υπουργό- ο πρώην δήμαρχος Αντιγονιδών Γρηγόρης Στεργιόπουλος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, Μαρία Παλάνη, που σύσσωμοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, καθώς με παρεμβάσεις τους είπαν ότι οι κάτοικοι των όμορων νομών που ανήκουν, εξαρτώνται από το νοσοκομείο των Γιαννιτσών.

Χριστίνα Παπαδοπούλου

http://www.pellanet.gr/index.php?com=news&id=5868

Δεν υπάρχουν σχόλια: