Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑΟΥΣΑ - Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση χτες- Στο πλευρό των αγροτών οι απεργοί

ρεπορτάζ: www.naousanews.gr
Δυναμικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό του επαρχιακού δρόμου Νάουσας – Βέροιας, πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Νάουσα το πρωί της Τετάρτης.Το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας και στη...
 συνέχεια συγκέντρωση στην πλατεία Καρατάσου.

Μίλησαν εκ μέρους των αγροτών ο Μανόλης Γαλίτης αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάκης Τσίτσης. Σημειώνουμε πως παρόντες ήταν εκτός από τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» αλλά και μαθητές.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίτσης τόνισε τα εξής: «Δε ζούμε με μισθούς και συντάξεις 300-400€! Ο εργαζόμενος λαός να δώσει την απάντηση του. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Αυτή η κρίση χάρισε στους μεγαλοβιομήχανους το 2012 πάνω από 500 δις ευρώ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός κυβέρνησης – ΕΕ, κομμένος και ραμμένος να εξασφαλίζει μεγαλύτερη κερδοφορία σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους και φτώχεια στην οικογένειά μας».

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές με λεωφορεία κατέβησαν το μπλόκο των αγροτών στην διασταύρωση του Σ.Σ. Νάουσας.

«Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εκφράζει την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον αγώνα των φτωχών αγροτών. Συμφωνούμε με τα δίκαια αιτήματά τους. Ο αγώνας αυτός αφορά όλο το λαό, γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική της ΕΕ που θέλει να τους αφανίσει και να παραδώσει τη γη και την παραγωγή σε λιγότερα χέρια. Οι αγρότες διεκδικούν να μείνουν στα χωράφια τους να μπορούν να παράγουν και να ζουν με αξιοπρέπεια. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι απέναντι στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου απαντάμε χτίζοντας το λαϊκό μέτωπο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και έπειτα υπήρξε συμβολικός αποκλεισμός της διασταύρωσης για μισή ώρα.















Δεν υπάρχουν σχόλια: