Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Ο κόσμος πνίγηκε και οι βουλευτές βγάζουν ανακοινώσεις- Ο μπροστάρης και ο Απόστολος

Πνίγηκε ο κόσμος προχτές το βράδυ στην περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας και οι δυο βουλευτές της ΝΔ, Τσαβδαρίδης και Βεσυρόπουλος, κονταροχτυπιούνται για το ποιος έκανε πρώτος "παρέμβαση" για το αυτονόητο.
Με νικητή τον Τσαβδαρίδη στην αποστολή του δελτίου τύπου από το γραφείο του μάθαμε ότι ο βουλευτής, που κατά τον...
Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδη είναι ο μπροστάρης στην επίλυση των προβλημάτων του δήμου και της Ημαθίας, πήρε τρία τηλέφωνα σε κάποιους κρατικούς παράγοντες και τους είπε να κάνουν τη δουλειά τους. Να καταγράψουν τις ζημιές κλπ.
Λες και το κράτος δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του, λες και πρέπει να οι βουλευτές να τηλεφωνούν στις κρατικές υπηρεσίες ώστε να πάνε σε περιοχές που έχουν πληγεί για να δουν τι έγινε και να κάνουν ό,τι προβλέπεται.
Βέβαια, ο μπροστάρης Λάζαρος δεν λέει ούτε λέξη στην ανακοίνωσή του ότι όλα όσα ζήτησε και απαιτούνται για τις ζημιές και τα έργα που επιβάλλεται να γίνουν στην περιοχή ότι θα γίνουν. Δηλαδή, ούτε κουβέντα ότι δεσμεύεται ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει.
Είπαμε, είναι έξυπνος, δεν είναι και κανένα κορόιδο ο μπροστάρης της ΝΔ στην Ημαθία.
 
Από την άλλη πάλι ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος ο Απ. Βεσυρόπουλος που και αυτός με ανακοίνωση πληροφορεί τους πληγέντες και τους Ημαθιώτες γενικότερα ότι εκτός από τον μπροστάρη συνάδελφό του υπάρχει κι αυτός και ότι είναι και αυτός επικοινωνιακός τύπος και μιλάει κι αυτός στα τηλέφωνα με τους κρατικούς παράγοντες.
Μας λέει ακόμα ότι μίλησε και με τον δήμαρχο που τον ενημέρωσε για τις ζημιές και εκφράζει την ευχή ότι πρέπει να γίνουν εκείνα τα έργα ώστε να θωρακιστεί η περιοχή.
Εγώ πάντα το έλεγα ότι ο Απόστολος είναι πολύ ακριβής. Ότι βλέπει το λέει και αυτό έκανε και τώρα. Μόνο που ξέχασε ότι είναι βουλευτής και μάλιστα κυβερνητικός και ότι θα έπρεπε να δεσμευτεί ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν και τελείωσε.
Αμ δε. Είπαμε, είναι ακριβής αλλά όχι και κορόιδο.
 
Να το ξέρετε. Έχουμε βουλευτές έξυπνους και όχι κορόιδα. Κορόιδο είναι η Μπατσαρά που ούτε τηλέφωνο πήρε, ούτε ανακοίνωση έβγαλε ότι επικοινώνησε με τους κρατικούς λειτουργούς να τους πει να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι κορόιδο που ότι έκανε, αν έκανε, το έκανε διακριτικά και χωρίς φανφάρες.
 
Δείτε τις ενέργειες που έκαναν οι δυο βουλευτές όπως τις περιγράφουν οι ίδιοι στα δελτία τύπου που έστειλαν:
 
Ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, δοκιμάστηκε από μια πρωτοφανή βροχόπτωση, που προκάλεσε αρκετές καταστροφές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Εκείνο που προέχει - επείγει, θα έλεγα - είναι η άμεση καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών. Είχα επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υπάρξει γρήγορη και πλήρης αποκατάσταση των ζημιών. Για να γίνουν τα απαραίτητα έργα, ώστε να θωρακισθεί, η περιοχή μας. Θέλω, παράλληλα, να εκφράσω την εκτίμηση μου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης».

Δημητριάδης με μπροστάρη βουλευτή
Αναλυτικότερα ο κ. Τσαβδαρίδης:
1) Προχώρησε άμεσα σε επικοινωνία και συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην οποία και ζήτησε την κατεπείγουσα έγκριση του εκκρεμούς αιτήματος του Δήμου Αλεξάνδρειας προς το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά το πρόγραμμα κατασκευής έργων όπως και αγωγού παροχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας, καθώς και την προώθηση της έγκρισης αιτήματος καταβολής έκτακτης ενίσχυσης 200 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο, το οποίο και υπεβλήθη σήμερα (26 Φεβρουαρίου) από τον Δήμο της Αλεξάνδρειας, προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος των ζημιών κυρίως σε σχολεία και δημοτικά κτίρια.
2) Επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη από τον οποίον και ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των τεράστιων καταστροφών σε ολόκληρο τον Δήμο Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης, περιοχής που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη, προκειμένου να υπάρξει στη συνέχεια ανάλογη καταβολή αποζημιώσεων από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες στους πληγέντες κατοίκους, επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες της περιοχής.
3) Επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητώντας τους την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από τη χαλαζόπτωση.
Ο κ. Τσαβδαρίδης εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση του στους πληγέντες κατοίκους του Δήμου Αλεξάνδρειας και δεσμεύεται ότι σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή της Αλεξάνδρειας και στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα σταθεί στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης και επίτευξης των ανωτέρω αιτημάτων προς ανακούφιση των Δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: