Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ - Το ΠΑΣΟΚ, τα μεγαλεία που πέρασαν και τα "στελέχη" που νομίζουν ότι είναι στελέχη

Ορισμένα από τα "αστέρια" του ΠΑΣΟΚ. Δέος...
Την περασμένη Κυριακή το πρωί έγινε η "νομαρχιακή συνδιάσκεψη" του ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας όπου, υποτίθεται, συζητήθηκαν τα του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στο τέλος του μήνα και στις αρχές του επόμενου. Και λέω "υποτίθεται" διότι ουδόλως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πολιτική του...
κόμματος που συγκυβερνά και στηρίζει την Κυβέρνηση Σαμαρά.

 Όλοι όσοι πήγαν στην ΝΣ απέφυγαν να αναφερθούν στην μνημονιακή πολιτική που υπηρετούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις κυβερνητικές επιλογές του κόμματός τους, να κάνουν μια στοιχειώδη αυτοκριτική, να πουν έστω μια αλήθεια.
Απέφυγαν να κοιτάξουν γύρω τους και να διαπιστώσουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε πολιτικά και όλοι αυτοί παρίστανται στο "μνημόσυνό" του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη συνέλευση αυτή μετείχαν άτομα που ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι πάνω από εξήντα χρονών. Τουτέστιν, ό,τι είχαν να πουν το είπαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν τα χρόνια που διακυβέρνησαν τον τόπο και ό,τι είχαν να πάρουν το πήραν με το παραπάνω.

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την πορεία του ΚΟΔΗΣΟ και της ΕΔΗΚ και όσοι το αντιληφθούν εγκαίρως ίσως διασωθούν πολιτικά. Το γεγονός ότι κανένα σχεδόν μέσο ενημέρωσης δεν ασχολήθηκε με την εν λόγω νομαρχιακή συνέλευση, όταν σε παρελθόντα έτη ανέβαιναν βίντεο και φωτογραφίες και αναλυτικά ρεπορτάζ είναι δείγμα της παρακμής του συγκεκριμένου κομματικού σχηματισμού.

Βέβαια, υπάρχουν ακόμα ορισμένοι που νομίζουν με το μυαλό τους ότι είναι στελέχη του κόμματος, ότι είναι κάτι σαν λοχαγοί που θέλουν να γίνουν συνταγματάρχες και έχουν στρατό. Η ύπαρξη αυτών των κατά φαντασία στελεχών είναι προφανές ότι ανήκει στη σφαίρα του αστείου και το μόνο που εξυπηρετεί η ύπαρξή τους είναι ότι μαζί τους γελάνε τόσο όσοι ακόμα επιμένουν να παρακολουθούν τις εσωκομματικές διαδικασίες αλλά και οι υπόλοιποι που μένουν εκτός και το απολαμβάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: