Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Β.Α. Χαλκιδική πειραματικό εργαστήριο εφαρμογής κλασσικών και σύγχρονων κατασταλτικών μεθόδων και επιβολής γενικευμένης κρατικής τρομοκρατίας

του Μ. Λαμτζίδη
Στην πατρίδα του Αριστοτέλη, στην «πύλη του Αγίου Όρους» συμβαίνουν πολλά παράδοξα και καινοφανή!

Ένα αρχέγονο δάσος (στις «Σκουριές») – και όχι μόνο - ορισμένων χρυσοθήρων και για εξυπηρέτηση αποκλειστικά ιδιωτικών συμφερόντων καταστρέφεται ...
ολολκληρωτικά!

Ομάδα «αγνώστων» με «στρατιωτική δομή» - σας λέει κάτι αυτό;- πραγματοποιεί τρομοκρατικό χτύπημα στις εγκαταστάσεις της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» και εξαφανίζεται! Μετά από αυτό τα ελεγχόμενα ΜΜΕ κάνουν «πάρτη» με πολλές δόσεις υποκρισίας , ενώ αναζωπυρώνουν τις σχετικές συζητήσεις προς όφελος των «χρυσοθήρων»!

Αθώοι άνθρωποι που υπερασπίζονται το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον της περιοχής στιγματίζονται από τρείς «σεκιουριτάδες» της εταιρείας και ενοχοποιούνται ως «ηθικοί αυτουργοί» αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών, διότι – κατ΄αυτούς - συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αρθρογραφούν συστηματικά και καταφέρονται κατά των «αφεντικών» τους ! Ένας από αυτούς συλλαμβάνεται και φυσικά, αφήνεται αμέσως ελεύθερος. Η δικογραφία επιστρέφει πίσω!

Ένας τοπικός Δήμαρχος (Χρ. Πάχτας) «δυσανασχετώντας» για την «αναποτελεσματικότητα των αρχών» απέναντι στις αντιδράσεις των κατοίκων με μία ανοιχτή (δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο) επιστολή-αίτηση-αναφορά του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφού στοχοποιεί συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) επιχειρεί να αυτο-αναγορευτεί σε κριτή των πάντων, εισαγγελέα, δικαστή, αστυνομικό διευθυντή, Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ενώ ζητάει την «εξαίρεση» των τοπικών δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και την «ποινική δίωξη» όλων –ακόμα και των τοπικών αστυνομικών οργάνων!

Προβαίνει μάλιστα αυθαίρετα σε χαρακτηρισμούς όλων των πράξεων σε κακουργήματα , ενώ δε διστάζει να χαρακτηρίσει «εγκληματίες» άτομα που απλά κατηγορούνται για πλημμεληματικές πράξεις, χωρίς να έχει αποφανθεί για την ενοχή τους ούτε καν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο!

Γι΄ αυτόν, όπως φαίνεται, δεν υφίσταται το «τεκμήριο αθωότητος»!
Ακολουθούν αθρόες προσαγωγές ατόμων με σκοπό την συλλογή «γενετικού υλικού» με την απειλή άσκησης - σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσής τους- ποινικής δίωξης εναντίον τους για «απείθεια», με το επιχείρημα ότι οι διωκτικές αρχές πρέπει να διευκολυνθούν στην ταυτοποίηση των δραστών του τρομοκρατικού χτυπήματος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Η συλλογή με τον τρόπο αυτό όμως αυτή είναι παράνομη , καθώς η υποχρεωτική συλλογή γενετικού υλικού αποτελεί αρχικά παραβίαση του δικαιώματος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια (άρθρ. 2 πα1. Σ) και επιτρέπεται (άρθρ. 200Α ΠΚ) μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης από το άτομο βίαιου κακουργήματος ή σεξουαλικού εγκλήματος ή συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση, δηλαδή αφού ο «υπόχρεος» αποκτήσει προηγούμενα την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Εντελώς πρόσφατα (Τετάρτη 20.2), έγινε μέρα μεσημέρι “απαγωγή” με κινηματογραφικό τρόπο από την ΕΛ.ΑΣ. δύο ακόμα κατοίκων της Ιερισσού , των οποίων η τύχη αγνοούταν μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας και τελούσαν «υπό εξαφάνιση» για τουλάχιστον πέντε ώρες χωρίς καμία επαφή με τους υπόλοιπους κατοίκους.

Για χάρη των «χρυσοθήρων» και για διασφάλιση των συμφερόντων τους και με σκοπό την καταστολή των αντιδράσεων των κατοίκων, η πανέμορφη Β.Α. Χαλκιδική με ευθύνη της Κυβέρνησης μετατρέπεται σε ένα απέραντο πειραματικό εργαστήριο εφαρμογής κλασσικών και σύγχρονων κατασταλτικών μεθόδων και γενικευμένης κρατικής τρομοκρατίας.

Η σημερινή Κυβέρνηση προκρίνει με προκλητικό τρόπο τη διασφάλιση των ιδιωτικών συμφερόντων της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», απέναντι σε ένα συλλογικό δημόσιο αγαθό , το «περιβάλλον», το οποίο στην περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή προσβάλλεται βάναυσα και πλήττεται ανεπανόρθωτα μη αφήνοντας άλλη επιλογή στους κατοίκους της από τη διαμαρτυρία, τον αγώνα και την αντίσταση!


Δημοσιεύτηκε σήμερα (22.2.2013) στην "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" (σελ. 39)

Δεν υπάρχουν σχόλια: