Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Αλλαγή πλεύσης από τον Ν. Μπρουσκέλη - Στην προσυνεδριακή του ΠΑΣΟΚ

Ν. Μπρουσκέλης
Πληροφορήθηκα ότι χτες το πρωί έλαβε χώρα στην Αλεξάνδρεια μια μικρή συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ- Κοδησό εν όψει του συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στο τέλος του μήνα και στις αρχές του Μαρτίου. Δεν αποτελεί βέβαια “είδηση” η συνάντηση αφού είθισται τα μέλη των κομμάτων να συναντιούνται. Είδηση αποτελεί η συμμετοχή στην συνάντηση αυτή του γιατρού Νίκου Μπρουσκέλη με την ιδιότητα προφανώς του στελέχους του κόμματος. Και η συμμετοχή αυτή...
 είναι προφανές ότι δημιουργεί νέα δεδομένα στην κυοφορούμενη υποψηφιότητά του ως υποψήφιος δήμαρχος της Αλεξάνδρειας για τις εκλογές του 2014.


Ο Ν. Μπρουσκέλης είχε το προηγούμενο διάστημα διαφοροποιηθεί ελαφρώς από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ μετά τα Μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και όλα έδειχναν ότι υπάρχει στη βάση αυτή ένας δίαυλος επικοινωνίας και πολιτικής “χημείας” με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που αναπόφευκτα θα παίξει ρόλο και μάλιστα σημαντικό τόσο στην συγκρότηση ψηφοδελτίου όσο και στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ν. Μπρουσκέλης φαίνεται ότι ενέδωσε στην κομματική πρόσκληση και με την συμμετοχή στην προσυνεδριακή δουλειά του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς αποκτά και επίσημη κομματική ιδιότητα και αυτονοήτως “χρεώνεται” με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που αποτελεί οργανικό κομμάτι της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Είναι ερωτηματικό, που πιθανόν να το απαντήσει ο ίδιος ο Ν. Μπρουσκέλης, σε ποιόν άραγε σχεδιασμό υπακούει η συμμετοχή του στα του ΠΑΣΟΚ όταν αρνήθηκε πριν από δυο χρόνια περίπου να χριστεί ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και να συμμετάσχει τόσο στο ψηφοδέλτιο του Μπόλαρη αλλά και το δημοτικό ψηφοδέλτιο του Γκιόνογλου που είχε την επίσημη στήριξη του κόμματος.

Προσωπικά αδυνατώ να ερμηνεύσω πολιτικά την επιλογή του αυτή, να ταυτιστεί δηλαδή με το κυβερνητικό, μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και να θέλει παράλληλα να συμμαχήσει πολιτικά με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν μόλις προ ενός μήνα ο Χρ. Αντωνίου, μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε από ραδιοφώνου ότι η στήριξη που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κυρίως πολιτικά κριτήρια.

Πάσα εξήγηση δεκτή....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτό προσοχή στην ψήφο σας. Μετά είναι αργά για κλάματα.

Ανώνυμος είπε...

και τι συνάντηση! με όλα τα πασοκικά ζόμπι!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι είναι; Συριζα η Πασοκ; θα αποφασισουμε καμια ωρα;

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη δηλαδή για να καταλάβω...
Επειδή κάποιος συμμετέχει σε μια "μικρη συνάντηση" (όπως ακριβώς είπες), πάει να πει ότι λαμβάνει και χρίσμα από το κόμμα;
Το ξέρεις πολύ καλά ότι ο Μπρουσκέλης είναι ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης ξέρεις πολύ καλά ότι έχει διαφωνήσει κάθετα με την πολιτική του ΠΑΣΟK.
Γι' αυτό και δεν δέχτηκε κανένα "χρίσμα" στο πρόσφατο παρελθόν, μόνος σου τα έγραψες.
Παρατηρώ από μέρους σου μια "εμμονή" για να τον κατατάξεις κάπου, με το ζόρι.
Να τον κάνεις δηλαδή εξαναγκαστικά" κομματικό υποψήφιο, ενώ έχει δηλώσει ξεκάθαρα το αντίθετο.
Τι ζόρι τραβας;
Tη μια έτσι, την άλλη γιουβέτσι... tρέλλα μας πουλάς;
Γι' αυτό λοιπόν, άσε κατά μέρος τα γνωστά σου αυτά τερτίπια προσπαθώντας να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο.
Όσο κι αν προσπαθησεις, δεν θα το πετύχεις. Γιατί ο κόσμος ξέρει...
Ασχολήσου με τους ανύπαρκτους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ σου του 0.001% και κοίτα με το κυάλι κάποιους άλλους... ξέρεις εσύ...

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ο Μπρουσκελης ειναι ΠΑΣΟΚ και καλα κανει και παιρνει μερος στις διαδικασιες του κομματος του. Το οτι τολμα κια ασκει κριτικη δειχνει το πολιτικο του περιεχομενο, αναντι αλλων που ποτε δεν ειδαμε ενα γραπτο τους κειμενο-μια τοποθετηση.