Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Φωτιά σε εκατοντάδες τόνους ανακυκλώσιμων υλικών στη Βέροια, ακόμη μια φορά.

Αργά το βράδυ στις 16-7-2009, χθές, εκδηλώθηκε φωτιά στον χώρο ανεξέλεγκτης απόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών, στον Αλιάκμονα. Μέχρι και αυτήν την ώρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων, προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο την φωτιά.
Πρίν λίγες ημέρες, υπήρξε και άλλη φωτιά σε ξερόχορτα δίπλα από τα ανακυκλώσιμα και η πυροσβεστική πρόλαβε την επέκταση. Σχεδόν σίγουρο είναι ότι πρόκειται περί εμπρησμού. Δεν μπορεί όλα να είναι τυχαία. Σε ενάμιση χρόνο έξι φωτιές έκαψαν την παράνομη παρακείμενη χωματερή και τα ανακυκλώσιμα. Μόλις τρείς ημέρες πρίν, δημοσιοποιήσαμε το γεγονός του εμπαιγμού της ανακύκλωσης. Να φορτώνονται χύμα για την Κατερίνη δήθεν για ανακύκλωση και να επιστρέφουν αυτούσια αλλά δεματοποιημένα και να θάβονται στην χωματερή, όσα για ανακύκλωση, με φιλότιμο μαζεύουν οι πολίτες.
Τώρα, μάλλον είναι βάρος τόσες ποσότητες.
Το τραγικό είναι ότι για ακόμη μια φορά, αυτοί που «έπεσαν» στην φωτιά και στον τοξικό καπνό, δεν είχαν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Ούτε μια μάσκα προσώπου. Για ακόμη μια φορά. Ενδιαφέρον είναι ότι απολύτως καμία διαδικασία δεν κινήθηκε κατά κανενός για την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων γι ΄αυτήν την αυθαίρετη και πλήρως παράνομη διαδικασία χρόνων. Απλά όλα είναι στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης και μόνον.
Ούτε καν έλεος δεν μπορεί να ζητήσει ο πολίτης από κάπου τέλος πάντων. Αυτά που καίγονται, εκλύουν άκρως τοξικό καπνό. Δεν υπήρχε φύλακας και οι υδροφόρες, πήγαιναν στη Βέροια για να γεμίσουν νερό. Να υποθέσουμε λοιπόν, ότι ούτε νερό υπήρχε στα υδροστόμια της περιοχής που μάλλον διακοσμητικό χαρακτήρα έχουν.
Η απίστευτη αδιαφορία και ανικανότητα των υπευθύνων, πάντα έχουν την υπόθαλψη – κάλυψη, κάθε ελεγκτικού μηχανισμού της πολιτείας.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι οικολόγοι κάνουν καλή δουλειά. Αν και είχα επιφυλάξεις γενικώς και αορίστως, τους διαβάζω ακόμη μια φορά για κάτι πολύ σοβαρό.
Δεν τολμώ να πώ στην κορούλα μου ότι αυτά που μαζεύει για ανακύκλωση, πάνε χαμένα. Δεν θέλω να έχει μια τέτοια απογοήτευση.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα σε μύδια παίζει;
Τώρα χωρίς μυδοπίλαφο, όλα είναι άχρωμα. Οι μέρες περνούν μονότονα.
Και λίγη διασκέδαση καλό κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπωνται καθόλου;
Δεν έπρεπε να τους πιάση η αστινομία; τώρα;
Δεν φταίη κάπιος τώρα; πολλές φορές δεν πήρε φωτια εκεί; πως γίνετε;

Ανώνυμος είπε...

το ενα το μηνυμα το στελνεις στις 11.38 και εξυμνεις τον ευατο σου , και το αλλο 18 λεπτα αργοτερα και την λες στους αλλους. κρατησου λιγο αγορι μου , πωπω τι σαι εσυ.....

οσο και να σκας υπαρχουν και οι αλλοι , αλλα δεν θελεισ να το χωνεψεις .
ε τι να κανουμε ξυδι.

Ανώνυμος είπε...

Και στην Αλεξάνδρεια γίνεται το ίδιο; Ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

TA ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΔΙΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ.
Ή ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Για τα πλέον απλά πράγματα είναι ανίκανοι. Όλοι τους. Να σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν αν γινόταν το έγκλημα εκεί που λένε πανω απο την λίμνη.
Είναι ταραγικοί. όλοι τους λέω.

Ανώνυμος είπε...

sifmono. skepsoy oti den mporoyn na fylaksoyn thn xomateri toys. tha fylane kai tha leitoyrgei kala h monada gia ta skoypidia poy theloyn na kanoyn dipla ston aliakmona?

Ανώνυμος είπε...

apo ayta ta sxolia kai mono katalabainei kaneis poio theloyn aytes tis foties

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ¨ΑΡΜΟΔΙΟΙ¨ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΤΕ ΒΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕς ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕς ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ , ΤΙΜΗΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗς ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ....

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

<< ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.>>
Αφού το πιστεύεις και άρα γνωρίζεις ή έχεις βάσιμο λόγο να υποψιάζεσαι γιατι δεν καταγγέλεις επώνυμα τους εμπρηστές οπως έκαναν οι συμπαθείς Δημαρχαίοι και Νομάρχης, αλλά όποτε βολεύει γίνεσαι επώνυμος και άλλοτε οχι.
Τουλάχιστον πρότεινε τον εαυτό σου για μάρτυρα στην επικείμενη δίκη, και αν θέλεις και όλους τους κολλητούς σου, ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ πράγματα δηλαδή, κάθως αρμόζει στους μηνυτές μας.
Νομίζω πως το χρέος προς την πολιτεία σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία περί εμπρησμού αξίζει τουλάχιστον μια υπογραφή.

Ανώνυμος είπε...

Οι προβοκάτσιες, είναι εργαλείο της κάθε εξουσίας. Της βρώμικης εξουσίας. Άρα, είναι πιθανή αιτία. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει μια απαράδεκτη κατάσταση που είναι αποτέλεσμα αυτής της βρώμικης εξουσίας. Οι πιθανότητες, δεν δημιουργούν εγκληματία. Η βεβαιότητα δημιουργεί. Αυτή η εξουσία, είναι στο απυρόβλητο. Γιατί εάν είναι αλήθεια αυτό με τα ανακυκλώσιμα υλικά, έπρεπε να χαλάσει ο κόσμος από την κοροϊδία. Έγινε κάτι όμως; Αυτό είναι η βρώμικη εξουσία. Ζούμε μια χούντα κυριολεκτικά και με όλα τα χαρακτηριστικά της. Τα τάνκς, αντικαταστάθηκαν από περισσότερο αποτελεσματικά μέσα και πιο «δημοκρατικά».

Ανώνυμος είπε...

to zhthma me thn anakyklvsh ειναι kati poy afora olh thn Ellada. Μια ερευνα θα μας εδινε τα πραγματικα στοιχεια της ανακυκλωσης και του τι γινεται το υλικο που μαζευεται στους μπλε καδους...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη σας κατηγορησαν οι δημαρχονομαρχαιοι για εμπρησμό. Πότε βρε? Αυτο δεν το ξερα. Μωρε μπραβο φαντασια η εξουσια !!!! ΑΝτε και σανωτερα. ΑΝ εγινε κατι τετοιο θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!!!
Οι προβοκατσιες ειναι εργαλείο του παρακρατους και των οργανων του, αντε και μερικων σχιζοειδων προσωπων

Ανώνυμος είπε...

Ωρέοι είστε. Γράφετε του κόσμου τις σαχλαμάρες και τα ρήχνετε στους οικολόγους που βγάλανε το θέμ. Κάθεστε στις καρέκλεςσας με τον φραπέ και γράφεται όταν σας κατέβη. Ρωτάται πως μαζέβονται τα ροδάκινα με τη ζέστη; Κανέναςσας δεν έγραψε κανένα σχόλιο για την κατάσταση στα χοράφια και τι θα πάρουμε στο χέρι. Μάγκες της πλάκας είστε όλοι. Χωράφι σας χρειάζετε για να δήτε πως βγένει μεροκάματο. Πασόκοι και δεξιοί..
Όλοισας για το τομάρησας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ,
ΜΑΣ ΜΥΝΗΣΑΝ,
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΡΙΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ.
Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑ; ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.
ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΝΟΜΑΡΧΑΙΟΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ,ΝΑ ΠΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΤΟΥΣ.
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ !
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα έπρεπε να σας είχα στα ροδάκινα στο μάζεμα. Βολεμένοι όλοι κρήνεται τους πάντες. Αραχτή στον μισθό απο το δημόσηο όλοι σχολιάζεται μόνο στη δροσιά με τη μπίρα.
Βλακίες και λόγια του αέρα εναντίον όλων.
Έπρεπε να σας είχα για να δητε πως βγένη το ψωμί. Αεριτζίδες.

Ανώνυμος είπε...

γιατι πραμα σας μηνυσαν? οτι εσεις βαλατε την φωτια στα σκουπιδια?

Ανώνυμος είπε...

Φιλαρακο με τα ροδακινα τι δικη σας ξεφτιλα πληρωνουμε ολοι σε αυτον τον Νομό , που μο υπαιρνατε τις επιδοτησεις και τις κανατε μερσεντες και μπεμπες, πο υπετουσατε τα ροδακινα στις χωματερες μασι με πετρες και τις πληρωνοσασταν αδρα. Ναι τις πετρες. ΠΟυ απο 17 χρονω παιδι ακουω μεχρι τα 45 μου οτι θα πρεπει να αλλαξουν οι καλλιεργειες και σεις το βιολισας , που απο ενα χωραφι πουχε ο πατερα σας και ζουσε ( οσο την ζουυσε) μια οικογενεια προσπαθειτε πλεον να ζησετε αλλες τρεις οικογενειες.
ΠΟυ παρο ολα αυτα συνεχιζετε να ψηφιζετε τους ιδιους Καραμανλοπαπανδρεους χωρις αιδω
και μετα να σας φταινε οι αλλοι.
Εμεις ομως τι φταιμε να τρωμε σκατο φυτοφαρμακα σας και τα λιπασματα σας , Ποιο βολεμενους απο τους αγροτες του Νομου Ημαθιας δεν εχω δει. Που καταπατατε την παροχθια βλαστηση , που ριχνετε οσα λιπασματα σας κανει κεφι, αντε μη τα παρω κι αλλο

Ανώνυμος είπε...

<< γιατι πραμα σας μηνυσαν? οτι εσεις βαλατε την φωτια στα σκουπιδια? >>
ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ,ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ (ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ).

Ανώνυμος είπε...

Τι μηνυσαν, ποιοί μηνυσαν ρε παιδιά; Έγιναν επιτέλους μηνύσεις; Να δούμε κάποιον να πληρώνει επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λέςτ ώρα; Τις επιδοτίσεις που λές ρε φίλε, τις έπερναν κάπιοι πρόεδροι τότε. Αυτοί κάνανε περιουσίες. Απο πεδί βλέπο τον μπαμπάμου να τιρανιέτε στο χοράφι. Τόρα η σηρά μου. Και μη μου λες εμένα. Κανένας που τρόει έτιμα είσε και εσί. Που ξέρης πως τα έτρογαν όλοι τους.
Οι τελεφταίοι που φτένε είναι οι αγρότες.
Άντε απο δο πέρα. ίπνος δεν μας πιάνη σίμερα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΓΡΙΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα, και σεις τους ψηφιζατε αυτους προεδρους, για να σας δωσουν κανενα ξεροκομματο?
Δηλαδη ρε φιλαρακη δαιν πειραις τιποτα? Δεν αποσειραται καμια πετρα αντη γεια ρωδακινο στιν εικογαινεια σου?
τωτε ισε απο τους τιμιους . συγνομι ρε φιλαρακοι, τοτες.
δεν ραντισατε τα αντερα σας στα χωραφεια σας γιατι σας εφαγε τα λεφτα ο προεδρος που δεν ψηφισαται εσεις.
αμαν ρε γκαρανσι , πεσαμε στιν περιπτωση , εισαι ο μοναδικος τιμιος αγροτης στο νομο και σου την πεσαμε , και παλι συγνωμας πολλας

Ανώνυμος είπε...

OLA GIA EGRITO, AYTOS UA TOYS DOSEI THN XARISTIKH.YPOMONH!

Ανώνυμος είπε...

Να καταλαβαίνουμε κι εμείς ε;
Τι πα να πει EGRITO;

Ανώνυμος είπε...

Για ποιον εγκριτο γινεται η κουβεντα ρε παιδες , τι επεισοδιο χασαμε?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Η ΟΧΙ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΟΟΒ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ; ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ; ΓΙΑ ΤΟΣΟ Μ..ΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΟΓΕ ΣΤΕΙΛΤΟΥ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΟ, ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΤΟΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ,ΣΑΝΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΝΟΜΑΡΧΑΙΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ ΜΟΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

<< ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Η ΟΧΙ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΟΟΒ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ; ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ; ΓΙΑ ΤΟΣΟ Μ..ΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;>>

Αν είναι έτσι όμως τα πράγματα, θα παραδεχθείς οτι εισαι
μέγας Μ...κας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μακάκες! Εδώ σας διαβάζουν πέντε δέκα και οι οικολόγοι σπάνε τα blogs με όσα βγάζουν. Και τα κανάλια. Και πές τε μου ότι τους τα ακουμπάνε και τους βγάζουν. Κάνουν δουλειά οι άνθρωποι ρε μακάκες. Χαμπάρι δεν πήρατε; Κάνετε και τους ξύπνους. Βοηθάτε και σεις όλα τα περιβαλλοντικά, να γυρνάνε γύρω τους. Γράφτε ότι θέλετε, αλλά παραδεχτείτε ότι οι τάπες έρχονται η μια πίσω απο την άλλη. Απο αυτούς μαθαίνουμε λίγες αλήθειες. Δε πα να χτυπιέστε. Σας παίζουνε σε άδειο γήπεδο. Ντίπ οπωρρικά είστε.Ο γιδοβοσκός απο τα ορεινά σας κάνει μαθήματα;

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε σε σαγανάκι παίζει;
Και δυο πατάτες, μια φέτα, στο πέντε.

Ανώνυμος είπε...

Η μουχρίτσα βλέπω δεν χτυπάει μόνο τα αχλάδια γουίλιαμς.
Μετά τα μύδια που φάγανε, είδανε ότι τα BLOG είναι κάτι μαγικό. Απο μηδενικό, μπορεί να σε κάνει νούμερο.

Ανώνυμος είπε...

TO MIDI SAS KI AS EINAI PIERIAS.

Ανώνυμος είπε...

εσεις μεινετε με τα μυδια ημαθιας, ειναι δοκιμασμενα και εγκρινονται