Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

AΣΧΗΜΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Με τον πιο άσχημο τρόπο και εις βάρος των ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η νέα σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού Γεωργίας Κώστα Κιλτίδη με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ).
Ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου είπε στον υφυπουργό ότι τα εργοστάσια για φέτος δεν μπορούν απορροφήσουν πάνω από 200 χιλιάδες τόνους και θα πληρώσουν ανώτατη τιμή 16 λεπτά το κιλό.
Αυτό σημαίνει ότι παραμένουν στα χωράφια άλλοι 200 χιλιάδες τόννοι και αυτοί που θα απορροφηθούν δεν θα πληρωθούν ούτε στο κόστος παραγωγής τους αφού στον αγρότη κοστίζει το κιλό περί τα 22 λεπτά.
Να σημειωθεί ότι ήδη τα ψυγεία των συνεταιρισμών που παίρνουν τα ροδάκινα είναι γεμάτα και από αύριο δεν θα μπορούν πάρουν ούτε κιλό.
Όπως δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Γ. Χαλκίδης "οι κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος για μας. Η χρονιά είναι καταστροφική και δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οδηγούμαστε με βίαιο τρόπο στην αποχώρησή μας από την καλλιέργεια αυτή. Απαιτούμε από την πολιτεία να στηρίξει το εισόδημά μας. Φτάνουν πια οι συσκέψεις θέλουμε μέτρα ουσιαστικά. Σήμερα το απόγευμα και το βράδυ θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους αγρότες και τους προέδρους των ΑΣ και θα συντονίσουμε τις κινήσεις μας".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΚΟΥΓΑΝ ΟΤΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗ (ΟΤΙ ΑΠΟ 31 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΣΤΟ 6 ΤΑ ΕΚΑΤΟ)ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ .
ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΣΤΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ...
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΑΝ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη κασσέτα για την Ε.Ε την έχουμε βαρεθεί.Βρές μου μια οικονομία που θέλει να λέγεται ανεπτυγμένη με 30% αγροτικό πληθυσμό.Ακόμη και ο Στάλιν τον ενεργό αγροτικό πληθυσμό τον μείωσε κατα 2/3.