Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΘΑΒΟΥΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ!!

Στην καταγγελία ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται επιστρέφουν πίσω σε δέματα και θάβονται στην χωματερή της Βέροιας, προχώρησε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Στην ανακοίνωσή της τονίζει:
"Είναι γνωστή η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την διαχείριση απορριμμάτων στον Νομό Ημαθίας. Δαπανήθηκαν πολύ μεγάλα ποσά, σε διαφήμιση, για την
ευαισθητοποίηση των πολιτών. Και οι πολίτες, μεγάλο μέρος τους για την ακρίβεια, ανταποκρίθηκαν. Μέχρι και σήμερα, υπάρχει αδυναμία αποκομιδής των γεμάτων κάδων με ανακυκλώσιμα υλικά. Δεν έφτανε μόνον αυτό. Ο χώρος όπου συγκεντρώνονται αυτά τα υλικά, είναι σε απαράδεκτη κατάσταση και γίνονται ένα με τα αμμοχάλικα του Αλιάκμονα. Στο τέλος του 2008, χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων, κάηκαν ολοσχερώς, όταν κάηκε και ο παράνομος σκουπιδότοπος ακριβώς δίπλα.
Η τελευταία τραγική διαπίστωση είναι ότι τα προς ανακύκλωση υλικά, ενώ φορτώνονται, όταν φορτώνονται, σε κονταίηνερ για το εργοστάσιο διαλογής, επιστρέφουν δεματοποιημένα πίσω και θάβονται στην παράνομη χωματερή. Τα κονταίηνερ, δεν έρχονται άδεια για να γεμίσουν. Έρχονται με τα μεγάλα δέματα των ανακυκλώσιμων, αδειάζονται στην χωματερή και στη συνέχεια ξαναγεμίζουν με τα χύμα ανακυκλώσιμα.
Μάλιστα ο ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων), επιδοτείται με δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ και ανάλογα με τις ποσότητες που με δελτία ζύγισης, αποδεικνύει ότι συγκεντρώνει για ανακύκλωση.
Όλα γίνονται λοιπόν για την επιδότηση αυτή, εμπαίζοντας ακόμη μια φορά τους πολίτες που έχουν την εντύπωση ότι η δική τους φιλότιμη προσπάθεια, έχει και ανάλογη συνέχεια. Δυστυχώς, η ουσία της διαχείρισης των απορριμμάτων και η ανακύκλωση, απέχει παρασάγγες από κάποια δελτία αποστολής των φορτηγών και το «εντάξει» όσων διαχειρίζονται το αντικείμενο σε κάποια γραφεία.
Αλήθεια, η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Ανάκτησης Ανακύκλωσης), που διέθεσε τόσα ποσά και συνεχίζει να διαθέτει, γνωρίζει αυτό το γεγονός; Έκανε ποτέ έλεγχο; Διαπίστωσε κάτι; Πεταμένοι οικονομικοί πόροι στον βρόντο, ακόμη μια φορά, με την ανοχή και υπόθαλψη των πάντων”

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε στάλεγα εγώ Μόχλα τότε; Δε σε έλεγα να κάνης μια έρεβνα τότε για τα σκουπίδηα; ότι τι τα κάνουν τα χαρτιά και αν τα κάνουν ανακίκλοση. σα να ήξερα τάτι. είχα δίκαιο τοτε εγώ. Να τώρα το λένε οι οικολόγοι. Η αστινομία έκανε τίποτε για το που μας δουλεύουν και τρόνε τα λεφτά;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ειναι μια σοβαρότατη καταγγελία. Είναι διασταυρωμενο. Γιατί αν ισχύει κατί τέτοιο εδω. Σίγουρα θα ισχύει και με τους άλλους ΕΣΔΑ, ανα τη βόρεια ελλάδα , αφού όπως έγραψα σε προηγουμένο σχόλιο , δεν υπάρχουν τετοια εργοστασια σε ολη την Βόρεια Ελλαδα. Αν ισχυει κατι τετοιο προφανως αυτο που ενδιαφερει την κυβερνηση ειναι να παιρνει τα χρηματα απο τις επιδοτησεις για την ανακύκλωση και να τα προωθει μεσω της μοναδικης εταιρειας , ναι αυτης που εχει γεμισει ολη την ελλαδα με αυτους τους μπλε καδους, σε "διαφορες" τσεπες.

Ανώνυμος είπε...

Ότα ήταν ο Δάλλας, τέτοια δεν είχαμε. Τώρα τι θέλετε με τον Παπαποστόλου; Εσείς τον βγάλατε. Δάλλας και ξερό ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

Δάλλας και ξερό ψωμί.
kai ta miala sta kaggela.

Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε. Περαστικά. Αυτό δεν είναι τίποτε.
Άλλοι είναι καρκινοπαθείς.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα παλι βιαστηκε η οικολογικη ομαδα; τα πραματα ειναι ακομα χειροτeρα, ειναι λυμματολασπη αυτο το πραμα που μας φερνουν ; κι αν ειναι που εχουμε τετοιο εργοστασιο που την παραγει?
Είναι ετοιμο το εργοστασιο στην Κατερινη?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΞΕΡΟΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ? ΑΜΑΝ ΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Ο.Ο.Β. ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η Ο.Ο.Β. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η Τ.Α. ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΝΙΞΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΟΛΙΣΜΟΙ;
Δεν νφτάνει που ξεσκέπασαν αυτήν την αθλιότητα οι οικολόγοι, θα τα ακούσουν κιόλας;
Εκτός κι άν οι γνωστοί εδώ, κατάπιαν τα έντερά τους; Τι ξερολισμοί λοιπόν;
Ψέματα είναι; Αν κάποιος νομίζει ότι λένε ψέματα, γιατί δεν κατέφυγε στη δικαιοσύνη;
Ας φάνε ακόμη μισ διπλή οικολόγους, ένα χωνευτικό και καλή ανάρρωση.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η μιζέρια πιά!

Ανώνυμος είπε...

Λάθος. Δεν είναι μιζέρια. Έτσι έμαθαν να βγάζουν το ψωμί τους. Και είναι οι γνωστοί σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη για να καταλαβουμε , η ΟΟΒ ξεσκεπασε το οτι δεν γινεται ανακυκλωση σε ολη σχεδον την Ελλαδα . Χα χα χα χα!!!!
Αφου οι μπλε καδοι παιρνουν ολα τα ανακυκλωσιμα υλικα και δεν υπαρχει εργοστασιο ( τουλαχιστον στην Βορεια Ελλαδα) που να τα διαχωρίζει και να πηγαινουν μετα το καθενα στο αντιστοιχο εργοστασιο , ειναι ζητημα κοινης λογικης να καταλαβουμε οτι δεν πανε στην ανακυκλωση τα υλικα, Μωρε μπραβο η ΟΟΒ τωρα το καταλαβε ? μετα απο 5 χρονια? Παλι καλα που τους ανοιξαμε το μυαλο δηλαδης,

Ανώνυμος είπε...

Τι ξεσκεπασατε βρε αθεοφοβοι , το πραμα ειναι γνωστο ανα τη Ελλαδα οτι μεσω αυτης της μορφης διαχειρισης των απορριμματων με τους μπλε καδους και με την μη λειτουργια των διαφόρων ΜΕΑ ακομα σε ολη την ελλαδα , ναι μεν τα ανακυκλωσιμα υλικα μαζευονται αλλά δεν επεξεργαζονται ακομα, Ελεος δεν ανακαλύψατε τον τροχο , τοση ματαιοδοξια πια

Ανώνυμος είπε...

Τί λέτε ρε; Αν είναι έτσι και γνοστό σε όλους και σε ολόκλιρη την Ελλάδα, τόσες διαφιμίσεις στις εφημερίδες γιατί γινόντανε; Απο το εσδα γιατί ξόδεβαβ τα λεφτά για να μαζέβει ο κόσμος τα χαρτιά; Γιατί τολετε τόρα και δε το λέγατε πρίν; Εσί το ήξερες και δεν το έλεγες; Ούτε για τα ροδάκινα δεν είστε. Για τον λουδία είστε με μια πέτρα στο κεφάλη.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΔΙΑ Ο ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια ασχετοσύνη ούτε τα μέλη του ΕΣΔΑ να ΄σασταν.
Αν περιορίσετε την Ελλάδα στον νομό Ημαθίας τοτε πράγματι τα ανακυκλώσιμα καταλήγουν σε χωματερές και μάλιστα επιδοτούμενα όπως και βλακεία.

Ανώνυμος είπε...

Κατι τέτοιες νοοτροπίες εγιναν κυρίαρχες στο νομό και εχει αυτό το χάλι,αλλά νάμαστε και περήφανοι γιαυτή την αθλιότητα πάει πολλύ. Άξιος ο μισθός σας, και αν είστε και εκπαιδευτικοί διπλά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι ότι σε τέτοιες καταστάσεις ενώ θα έπρεπε όλοι ανεξαιρέτως να είναι λάβροι εναντίον όλων των διαχειριστών των σκουπιδιών, κάποιοι εδώ κάνουν μόνον φάουλ. Και ζητάνε και τα ρέστα. Εάν αυτό δεν είναι προφανές ως πρός τις προθέσεις και τα κίνητρα, τότε τι είναι;
Μου είναι αδιάφορο εάν αυτή η στάση είναι επι πληρωμή άμεσα ή έμμεσα. Σημασία έχει το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες, κάποιοι γνωστοί, που δεν διστάζουν να υπερασπίζονται το έγκλημα. Μάλλον το όφελος, οικονομικό ή άλλο, είναι σπουδαιότερο από την στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν καταλαβες, φιλαρακο της ΟΟΒ που γραφεις λες και εισαι αλλος, το θεμα δεν ειναι μονο του Νομου Ημαθιας αλλά όλης της Ελλάδας. Το συστημα αυτο συλλογης των ανακυκλωσιμων υλικων οι κουμπαροι και οι of sorr εταιρειες το εστησαν , και όφειλες εσυ πρωτα απο ολους να το γνωριζεις μιας και ασχολεισαι με την ανακυκλωση πολλα χρονια. Μην προσπαθεις λοιπον να μεταφερεις σε αλλους το μπαλακι. Το αν η κυβερνηση του σιγανα και ταπεινα ( που τοσο σιγονταριζες τοσο καιρο) δεν προχωρησε σε ουσιαστικη λειτουργια της διαχειρισης των σκουπιδιων , ειναι πασιφανες, δεν θελει και πολυ μυαλο να το καταλαβουμε.
Το να αναφερουμε λοιπον οτι το προβλημα ειναι πανελληνιο δεν ειναι υπεράσπιση του εγκλήματος , τουναντιον, αλλά εσενα το μονο που σε νοιαζει ειναι να τα βαζεις με τους εκαστοτε δημαρχονομαρχαιους που σου λενε όχι. ( σε αυτους που σου διναν οικοπεδα μονο τουμπες που δεν εκανες)
Προφανως και συντελειται έγκλημα.
Και ειμαστε αξιοι της μοιρας μας που εχουμε αυτους να μας κυβερνουν και σε τοπικο και σε εθνικο επιπεδο.
Αν λοιπον η ΜΕΑ της Κατερινης λειτουργει σωστα , τοτε γιατι μας τα φέρνουν πισω συσκευασμενα και δεν τα διαχειρίζονται εκει?
Μην εισαι μονοπλευρος δες το συνολικα το ζητημα , γιατι στο τελος βγαινει το συμπερασμα οτι το μονο που σε νοιαζει είναι να βγαζεις τα αποθημενα σου στον ΕΣΔΑ λες και φέρουν την αποκλειστικη ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ, ΠΟΥ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΣΔΑ
ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΙΑΙΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΛΙΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ!!!!

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καμιά φορά δεν καταλαβένο τι γίνετε. Σα να γράφουν απο τους οικολόγους καμια φορα. δε με νιάζει αφτ΄΄ όμως. Αυτάπου βγάζουν σαν οικολογοι είναι αλήθια; Αυτο ειναιι η ουσία. Ο άλλος που ηξερε τάχα ότι γίνετε αυτό γιαατ'ι δεν μηλούσε; Ειχε καπιους λόγους; τορα μιλάη εμώ πρίν; Τσημουδιά. Αυτό είνε καλό; Δεν ντρέπετε καιλέη κιόλας ότι του βολλεβει.

Ανώνυμος είπε...

STHN HMAUIA THS AMAUIAS OLA STRABA ARMENIZOYN,KAI KAPOIOI ZOYN KAI BASILEYOYN SE BAROS TVN POLLVN.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι τα λεβεντόπαιδα τώρα; Να μας πούνε αφού το ήξεραν και το κάνανε γαργάρα, πως παίρνουνε την επιδότηση; Που πάνε αυτά τα λεφτά; Και αυτό γαργάρες;
Μάλλον έκοψαν το τσιγάρο και έρχισαν την πίπα. Και τους πειράζει στο λαιμό βαθιά. Γι ΄αυτό οι συχνές γαργάρες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟια επιδοτηση ρε βουρλο , εχεις παραισθησεις απο την λιγουρα?
Εχασες τον Σκουμπυ στοπ,και δεν ξερεις από που να τα παρεις τωρα?
Δεν χρειαζεται να εισαι μεσα στο κολπο για να καταλαβεις το κόλπο. Μην κρινεις απο τον ευατο σου όλες τα πραματα.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Ανάκτησης Ανακύκλωσης), που διέθεσε τόσα ποσά και συνεχίζει να διαθέτει, γνωρίζει αυτό το γεγονός; Έκανε ποτέ έλεγχο; Διαπίστωσε κάτι; Πεταμένοι οικονομικοί πόροι στον βρόντο, ακόμη μια φορά, με την ανοχή και υπόθαλψη των πάντων”

Αυτο δεν σε βαζει σε υποψιες μικρε μου καχυποπτε ότι το παιχνιδι ειναι καλα στημενο? Μονο σου εδωσες την απαντηση. Σε ολη την Ελλαδα μονο 18 ΜΕΑ εχουν γίνει και αν νεσα σε αυτους ειναι και αυτοι σαν της Κατερινης τοτε καταλαβαινουμε ποσοι λειτουργουν κανονικα.

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε αρχισαμε να σβηνουμε και τα σχολια τωρα ?