Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ 12, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τα οξυμμένα προβλήματα του περιβάλλοντος (πλευρές του είναι η δασοπροστασία, η διαχείριση των απορριμμάτων –τάφρος 66) προστίθενται στα άλλα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ιδιωτικοποιήσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας κ. λ. π. που βεβαίως εντείνονται λόγω της οικονομικής κρίσης.
Tην παραπάνω διαπίστωση έκαναν τα στελέχη του ΚΚΕ που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Βέροια για το κορυφαίο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο όρος ποιότητα ζωής έχει να κάνει με όλα τα παραπάνω. Και στα ζητήματα του περιβάλλοντος συγκρούονται δύο αντιλήψεις (στην ουσία συγκρούονται δύο τάξεις). Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς που με διαφορετικό τρόπο αντιλαμβάνεται ότι το περιβάλλον χρειάζεται προστασία, φροντίδα, υπεράσπιση και από την άλλη οι κυβερνήσεις, που είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, που παρά τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις τους παραχωρούν το περιβάλλον στην κερδοσκοπία που το χρησιμοποιεί ως πηγή άντλησης και καταλήστευσης φυσικών πόρων. Με την πολιτική τους αυτή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πλήττουν ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα (π.χ είσοδος στις παραλίες), είπαν μεταξύ άλλων τα στελέχη του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: