Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 722ΤΜΧ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας εξέφρασε την άρνησή του σε πιθανό ενδεχόμενο να καταστεί το μη ενεργό στρατόπεδο 722ΤΜΧ σε χώρο υποδοχής λαθρομεταναστών
Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις πληροφορίες που είχε σχετικά με την επιθεώρηση που έγινε από υπαλλήλους του ΥΠΕΣ για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του (γράψαμε σχετικά εδώ: http://xronika05.blogspot.com/2009/07/blog-post_1412.html).
Ο Μπ. Γκιόνογλου τόνισε ότι το βάρος αυτών των καταστάσεων θα πρέπει να αναλάβουν πόλεις στην περιφέρεια που ήδη έχουν ευνοηθεί με ίδρυση και λειτουργία πχ ΑΕΙ ή ΤΕΙ κλπ και όχι η Αλεξάνδρεια που έχει μια σειρά ελλείψεων και δεν μπορεί να αντέξει.
Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι δυο αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας κ. Γκαβαρδίνας και Παράσχος.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
Η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να μεταφερθεί στο χώρο της ΥΕΒ το πανηγύρι του 15Αυγουστου που για δεκαετίες γίνονταν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας. Όμως, οι ιερείς του ναού με απόλυτο τρόπο ειδοποίησαν ότι δεν παραχωρούν το χώρο εφεξής με αποτέλεσμα να προσανατολιστεί ο δήμος προς την κατεύθυνση αυτή.
Τη διαφωνία του εξέφρασε με αυτή την εξέλιξη ο Γ. Μοσχόπουλος διότι "η διοίκηση ενδυναμώνει τον δυτικό τομέα (προς Βρυσάκι) της πόλης και αποψιλώνει τον ανατολικό τομέα της Αλεξάνδρειας (προς Παλιοχώρι), όπου βρίσκονταν ο παλιός Γιδάς".

Μετά από ερωτήσεις που δέχτηκε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων που είχαν υποβληθεί κατά την διαδικασία της προ ημερήσιας διάταξης:
1. Άμεσα θα γίνει η σκεπή στο αγροτικό ιατρείο Νησελίου.
2. Η μελέτη για το αρδευτικό του Νησελίου ολοκληρώθηκε και το έργο προχωρά.
3.Η πόλη της Αλεξάνδρειας αλλά και τα ΔΔ είναι επαρκώς καλυμμένα με πινακίδες ΚΟΚ. Τελευταία μπήκαν περί τις 450 πινακίδες STOP σε διασταυρώσεις
4.Το έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης έχει ολοκληρωθεί και οι κάτοικοι ήδη μπορούν να συνδέονται.
5.Η λυματολάσπη συνεχίζει να εναποτίθεται στον σκουπιδότοπο Νησελίου αφού δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Είναι κοινή πρακτική σε όλη την Ελλάδα και έως ότου γίνει η ΜΕΑ - ΧΥΤΥ στην Ημαθία θα συνεχιστεί αυτή η τακτική.
6.Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας θα βάλει υπαλλήλους της για αστυνόμευση του εξωτερικού αγωγού που φέρνει νερό από τις πηγές "Ακτσού" διότι διαπιστώθηκε κλοπή νερού στο ύψος της Πατρίδας. Άγνωστοι είχαν τοποθετήσεις ένα μπιτόνι στον αγωγό, έφραξαν την δίοδο προς Αλεξάνδρεια και τροφοδοτούσαν τον αγωγό προς Πατρίδα με πολλαπλάσια κυβικά.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε μια σειρά θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα όπως αποδοχές ποσών από διάφορες χρηματοδοτήσεις κλπ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ..ΑΓΝΩΣΤΟΙ .. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ..ΜΠΙΤΟΝΙΑ.. ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
ΑΝ Η ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΤ ΑΓΝΩΣΤΩΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ..ΚΟΦΤΗ..(ΜΠΙΤΟΝΙ),ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ (ΞΕΒΙΔΩΣΕ)ΕΝΑ ΑΓΩΓΟ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΩΝ !!!!!!
ΑΝ ΟΛΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ..
ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ...ΕΣΠΕΡΙΑ.
ΚΑΝΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΜΟΙΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΣΩΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΥΧΗ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΤΙ ΝΕΡΟ Η ΦΑΡΜΑΚΙ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ....ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ..
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΣΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ(ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΦΛΩΤΕΡ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ). ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ......
ΒΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ.
ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΤΗΣ ΝΔ , ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΕΔΑΝΑΛ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.
ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ,ΣΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ....
ΣΑΣ ΕΒΑΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ???

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΛΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ?
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ?
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ?
ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ?
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ 150000 ΕΥΡΩ ?
ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ...ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ... ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ?
ΩΣ ΕΚΕΙ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΖΗΜΙΩΣΕ Η ΔΕΥΑΛ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ?
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΙΛΩΒΑΤΩΡΑΣ,ΓΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ,ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ , ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΙΤΟΝΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ,ΣΤΗ ΕΡΜΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΗ....

Ανώνυμος είπε...

"5.Η λυματολάσπη συνεχίζει να εναποτίθεται στον σκουπιδότοπο Νησελίου αφού δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Είναι κοινή πρακτική σε όλη την Ελλάδα και έως ότου γίνει η ΜΕΑ - ΧΥΤΥ στην Ημαθία θα συνεχιστεί αυτή η τακτική."
AN SAS YPOBLHUEI KAMIA MYNHSH OMOS
UA TREXETE KAI DEN UA FTANETE.
STHN ELLADA YPARXOYN EISAGGELEIS;