Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Παρέμβαση του Δικτύου στην εφορία Καλαμαριάς

Δίκτυο Πρωτοβουλιών Ν. Θεσσαλονίκης
φωτ. από ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ
Την Πέμπτη, 30/8, έγινε η πρώτη συντονισμένη παρέμβαση του νεοσύστατου Δικτύου Πρωτοβουλιών Νομού Θεσσαλονίκης στην κεντρική εφορία της Καλαμαριάς.
Το Δίκτυο απαρτίζεται από συνελεύσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες γειτονιών του Νομού Θεσσαλονίκης οι οποίες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους...
σε συντονισμένες , εξωστρεφείς δράσεις στην πόλη. Μέχρι στιγμής το Δίκτυο έχει πραγματοποιήσει τέσσερις συναντήσεις στις οποίες μετείχαν, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Θερμαϊκού, η πρωτοβουλία πρώην δήμου Μίκρας,η Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς και οι Συνελεύσεις Γειτονιών Πυλαίας- Χορτιάτη, Εύοσμου, Μαρτίου- Καλλιδοπούλου, Κέντρου καθώς και μεμονωμένοι συναγωνιστές που δεν έχουν τοπικές επιτροπές και ενδιαφέρονται να στήσουν (π.χ Σίνδος)

Στην τέταρτη συνάντηση στο Δημοτικό αναψυκτήριο στην πλαζ της Αρετσού συναποφάσισαν να παρέμβουν με όλες τους δυνάμεις και στοχευμένα στην δεύτερη μεγαλύτερη εφορία της Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά. Η λογική που κυριάρχησε στο κείμενο, το οποίο γράφτηκε συλλογικά και το οποίο μοιράστηκε ήταν ότι απέναντι σ' αυτούς που φτωχαίνουν, εξαθλιώνουν και τρομοκρατούν τον λαό, που ξεπουλάνε όλη την περιουσία του Δημοσίου, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και στρατηγικού χαρακτήρα. Απέναντι σε ένα κράτος το οποίο δεν πληρώνει καμία οικονομική του υποχρέωση σε κανέναν Έλληνα (χρωστάει σε ιδιώτες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, φαρμακεία, σχολεία, φορείς πρόνοιας κ.λ.π) και φτάνει στο σημείο να εκφοβίζει τους πολίτες με φυλάκιση και κατάσχεση των περιουσιών για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ. Απέναντι λοιπόν, σε όλη αυτή την κατάσταση η απάντηση μας θα είναι Αντίσταση- Αντίδραση- Καθολική Ανυπακοή. Αλληλεγγύη σε όλους όσους χτυπιούνται από την κρίση που δημιούργησαν αυτοί που μας κυβερνούν. Δεν θα επιτρέψουμε καμία κατάσχεση ή ποινική δίωξη σε όσους δεν πληρώνουν τα χαράτσια τους.
Αυτό που κυριάρχησε στην παρέμβαση ήταν η μαζικότητα, η ζωντάνια και ο ιδιαίτερος παλμός από τα πολυάριθμα συνθήματα που ακούγονταν. Στο χώρο παρευρίσκονταν άτομα όλων των ηλικιών, από μαθητές μέχρι συνταξιούχους. Ο καθένας έπαιρνε την ντουντούκα και φώναζε αυτό που ήθελε. Η ανταπόκριση του κόσμου θερμή. Πολλοί από αυτούς ζήτησαν περεταίρω ενημέρωση καθώς και να γίνουν μέλη των Πρωτοβουλιών των γειτονιών τους.
 
Στα δύο πανό που υπήρχαν στις εισόδους της εφορίας αναγράφονταν τα εξής: «10.000 συμπολίτες μας εξαναγκάστηκαν να αυτοκτονήσουν. Να σταματήσει το έγκλημα! Φτωχαίνουν, εξαθλιώνουν, τρομοκρατούν τον λαό» και «Είμαστε πολλοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι! Είναι λίγοι, διαπλεκόμενοι και φοβισμένοι! Δεν τους φοβόμαστε!»
 
Η εμπειρία της πρώτης συντονισμένης κοινής δράσης των Πρωτοβουλιών μόνο θετικά θα μπορούσε να απολογιστεί. Γέμισε με δύναμη και κουράγιο τους μετέχοντες να συνεχίσουν την δράση τους στις γειτονιές τους καθώς και όρεξη για νέες δράσεις τέτοιου χαρακτήρα.
Το επόμενο κάλεσμα του Δικτύου Πρωτοβουλιών Ν. Θεσσαλονίκης είναι στις 4/9, στις 8μμ, στο Δημοτικό αναψυκτήριο της πλαζ Αρετσού καθώς και η συμμετοχή στην πορεία της Δ.Ε.Θ, στις 8/9, πίσω από το κεντρικό πανό των Πρωτοβουλιών (σημείο προσυγκέντρωσης και ώρα θα οριστούν στην επόμενη συνέλευση).
Παρακάτω το κείμενο που μοιράστηκε:

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ !
Για μια ακόμη φορά, βλέπουμε ένα έργο που έχουμε ξαναδεί.
Άλλα να λένε προεκλογικά, για να κλέψουν τη ψήφο του λαού, και άλλα κάνουν μετά…
Ο στόχος τους είναι πια ξεκάθαρος:
Φτωχαίνουν, εξαθλιώνουν και τρομοκρατούν το λαό, κάνοντας καθημερινά πλύση εγκεφάλου, προσπαθώντας να τον έχουν φοβισμένο, συνένοχο και σε απόγνωση, άρα αδύναμο να αντιδράσει.
Συγχρόνως ξεπουλάνε όλη την περιουσία του Δημοσίου, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και στρατηγικού χαρακτήρα με διπλό σκοπό : Να πλουτίσουν τους ''επενδυτές-πιράνχας'' και να στερήσουν τη χώρα από κάθε δυνατότητα ανάπτυξης, έτσι ώστε να παραμείνουμε προτεκτοράτο των ξένων δανειστών, με τους Ελληνες σκλάβους στην πατρίδα τους, να δουλεύουν με σκυμμένο το κεφάλι για ένα κομμάτι ψωμί...
Καταλάβαμε πολύ καλά, ότι όλα όσα πληρώνουμε πηγαίνουν στους τοκογλύφους-δανειστές μας, σ' ένα βαρέλι δίχως πάτο, γιατί με απλά μαθηματικά τα νούμερα δε βγαίνουν.
Και ενώ το κράτος δεν πληρώνει καμμία οικονομική του υποχρέωσή σε κανέναν Έλληνα, (χρωστάει σε ιδιώτες,ασφαλιστικά ταμεία,νοσοκομεία,φαρμακεία,σχολεία,φορείς πρόνοιας κ.λ.π.), εκφοβίζει τους πολίτες με φυλάκιση και κατάσχεση των περιουσιών τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ.
Όλα αυτά για να πάρουμε την επόμενη δόση των 31δις ευρώ, από τα οποία τα 23,8 δις θα δοθούν στις τράπεζες και τα υπόλοιπα θα πάνε στην συντριπτική τους πλειοψηφία για τοκοχρεωλύσια.
Απέναντι σ αυτήν την κατάσταση
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
Καλούμε τους πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να συμμετέχουν ενεργά:
Ή θα είναι με αυτούς που εξαθλιώνουν τη ζωή μας και υποθηκεύουν το μέλλον μας ή θα είναι με τους ανθρώπους που καταστρέφονται.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όλους όσους χτυπιούνται από την κρίση, που δημιούργησαν αυτοί που μας κυβερνούν.
Καμμία κατάσχεση ή ποινική δίωξη σε όσους δεν πληρώνουν τα χαράτσια τους.
ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ !
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !!!
ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: