Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

VIDEO- O υπουργός Αντ. Μανιτάκης στο Πήλιο αποδέκτης διαμαρτυρίας πολίτη- Απαιτεί να μην τον βιντεοσκοπούν οι δημοσιογράφοι!!

Ο Βασ. Νούσης έστειλε στα ΧΡΟΝΙΚΑ (και τον ευχαριστούμε) δυο βίντεο με "πρωταγωνιστή" τον υπουργό της Κυβέρνησης Σαμαρά Αντ. Μανιτάκη. Ο υπουργός βρέθηκε στο Πήλιο το Σάββατο και δείτε τι ακριβώς έγινε όταν ένας πολίτης εξέφρασε την διαμαρτυρία του για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση και πως αντέδρασε ο ίδιος ο υπουργός στους δημοσιογράφους που κατέγραφαν την παρουσία του στο χωριό.
Το ρεπορτάζ είναι του Β. Νούση...


Διαβάστε και δείτε τα δυο βίντεο με τους διαλόγους μεταξύ υπουργού και δημοσιογράφων στο τέλος
Σάββατο, 11.8.2012, χωριό Πρόπαν (Καλαμάκι), ανατολικό Πήλιο, πανηγύρι στην κεντρική πλατεία.
Παρών ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα, δημοσίων υπαλλήλων, προώθησης της ηλεκτρονικής ταυτότητας κλπ.
Δύο πολίτες, επισκέπτες στο χωριό, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση και την ανακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων της, αδιαφορώντας για τις 3.000 περίπου αυτοκτονίες, για τους περισσότερους από 1.500.000 ανέργους κλπ.
Ο κ. Μανιτάκης παρουσιάσθηκε επίσημα στο πανηγύρι, μίλησε και αποχώρησε. Κατά την αποχώρηση ο ένας πολίτης του απεύθυνε την ερώτηση: «πόσα χρήματα πήρες για να πουλήσεις την πατρίδα σου και να έχεις 3000 αυτοκτονίες... άξιζε το αντίτιμο που πήρες για να βάψεις τα χέρια σου με τόσο αθώο αίμα;», για να λάβει την προκλητική απάντηση του υπουργού «ναι... πήρα πολλά!!!». Ο διαμαρτυρόμενος πολίτης αντέδρασε φραστικά στην προκλητική απάντηση του μέλους της Κυβέρνησης όπως φαίνεται στο βίντεο.
Όταν η κάμερα πλησίασε, ο υπουργός κινήθηκε αμέσως εναντίον της κάνοντας κίνηση για να την κατεβάσει μαζί με έναν ακόλουθό του και προέβησαν σε προπηλακισμό του καμεραμάν.

Έπειτα ο επιστάτης του υπουργού απείλησε του καμεραμάν με τις φράσεις «φύγε το καλό που σου θέλω!... φύγε... το χωριό είναι άσχημο!... φύγε... σε προειδοποιώ!... φύγε σου λένε... σε προειδοποιώ!!!».

Το επόμενο πρωί, δύο αστυνομικοί του τμήματος Μηλιών πήγανε στο σπίτι του πολίτη και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα, αναφέροντας ότι διενεργούσαν προανάκριση για κάποιο άσχετο περιστατικό με την διαμαρτυρία.
Όταν τους ακολούθησε στο τμήμα τον ενημέρωσαν ότι η προσέλευσή του μετατρέπεται σε προσαγωγή η οποία έγινε μετά από εντολή του υπουργού λόγω της χθεσινοβραδινής διαμαρτυρίας του! Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα (κατά δήλωση των αστυνομικών) ζήτησε να κρατηθεί ο πολίτης στο αστυνομικό τμήμα επί 3ώρου προκειμένου να τιμωρηθεί!!!
Κατά την εκπνοή της, τα αστυνομικά όργανα ενημέρωσαν τον πολίτη ότι «το θέμα έχει μπλέξει και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας και ο Εισαγγελέας είναι σε επικοινωνία προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο».
Τότε ο πολίτης δήλωσε ότι η δίωξη θα είναι πολιτική και τους γνωστοποίησε ότι υπάρχουν μάρτυρες και οπτικοακουστικό υλικό που στοιχειοθετούν μήνυση κατά του υπουργού και των δύο ακολούθων του. Ανέφερε μάλιστα ότι ο υπουργός δεν είναι βουλευτής, δεν έχει βουλευτική ασυλία και ζητάει να πράξουν τα ανάλογα και να τον προσαγάγουν.
Έπειτα από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί δήλωσαν στον πολίτη ότι ήταν ελεύθερος και ζήτησαν «συγγνώμη για την ταλαιπωρία».



Σάββατο, 11.8.2012, χωριό Πρόπαν (Καλαμάκι), ανατολικό Πήλιο, πανηγύρι στην κεντρική πλατεία.
Παρών ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα, δημοσίων υπαλλήλων, προώθησης της ηλεκτρονικής ταυτότητας κλπ.
Δύο πολίτες, διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση και την ανακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων της, αδιαφορώντας για τις 3.000 περίπου αυτοκτονίες, για τους περισσότερους από 1.500.000 ανέργους

Όταν η κάμερα πλησίασε κοντά στο γεγονός, ο υπουργός κινήθηκε αμέσως εναντίον της κάνοντας κίνηση για να την κατεβάσει, κατά την συνήθη πρακτική των υπουργών-βουλευτών σε τέτοιες περιστάσεις!!! Δίπλα του ήταν ένας πολίτης, ακόλουθος του υπουργού και συνδικαλιστής (μάλλον), ο οποίος προέβει σε προπηλακισμό του χειριστή της κάμερας μαζί με τον υπουργό.
Ο διάλογος ήταν:
Καμεραμάν: τι; τι συμβαίνει;
Υπουργός: ζήτησες την άδεια μου;... ζήτησες την άδεια μου για να τραβήξεις;...
Καμεραμάν: γιατί;
Υπουργός: έχω δικαίωμα... χωρίς την άδεια του προσώπου...
Ακόλουθος: γιατί τραβάτε ρε παιδιά;
Καμεραμάν: γιατί ποιος νόμος το λέει;
Υπουργός: ...όλοι οι νόμοι!!!
Καμεραμάν: Κάντε μου μήνυση!!!
Υπουργός: ...όλοι οι νόμοι!!!
Ακόλουθος: Είναι προσωπικά δεδομένα (σπρώχνει)... φίλε είναι προσωπικά δεδομένα... σε παρακαλώ τώρα (σπρώχνει)
Καμεραμάν: Κάντε μου μήνυση!!!
Ακόλουθος: Σε παρακαλώ τώρα (σπρώχνει)
Καμεραμάν: Ποιος νόμος το λέει δεν είμαστε σε χούντα!!!... Κάνε μου μήνυση... σε παρακαλώ!
Ακόλουθος: Ήρθατε στο χωριό μας εδώ να πούμε και πάτε να δημιουργήσετε ιστορία

Και έπειτα από λίγο:
Υπουργός: Και για ιδιώτη δεν παίρνουμε λήψη εάν δεν τον ρωτήσουμε!
Καμεραμάν: Δεν είστε ιδιώτης, μιλήσατε ως υπουργός!
Υπουργός: Ε και τι έγινε;
Καμεραμάν: Ο υπουργός έχει δημοσιότητα και αυτά που λέει...

Σημειώνεται ότι ο κ. Μανιτάκης μίλησε ως υπουργός βγάζοντας πολιτικό λόγο (δεν απηύθηνε μόνο χαιρετισμό) και προφανώς η εμφάνισή του δεν ήταν ιδιωτική. Επίσης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου οπότε γνωρίζει καλύτερα από τους πολίτες τους νόμους και έχει μέγιστη ευθύνη όταν τους παρερμηνεύει.

Έπειτα ο επιστάτης του υπουργού απείλησε τον χειριστή της κάμερας με τις φράσεις «φύγε το καλό που σου θέλω!... φύγε... το χωριό είναι άσχημο!... φύγε... σε προειδοποιώ!... φύγε σου λένε... σε προειδοποιώ!!!».
Κατά την διάρκεια ολόκληρου του περιστατικού ήταν παρόντες οι δυο αστυνομικοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: