Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- Ο ΣΥΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.,ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!

Τελικά ο ακρωτηριασμός των όποιων ριζοσπαστικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε φαντασία. Ποιος να το φαντάζονταν ότι η πολιτική κωλοτούμπα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στάση του απέναντι στο κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και η αποδοχή - υπεράσπιση τελικά της στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχίας του ελληνικού αστικού κόσμου με τον ιμπεριαλιστικό χωροφύλακα της περιοχής και κατακτητή-καταπιεστή του Παλαιστινιακού λαού, που σηματοδότησε η συνάντηση Τσίπρα-Πέρες, θα έβρισκε την συνέχεια της στην...
υπεράσπιση των εμπόρων όπλων και των βιομήχανων του ολέθρου.
Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας των στρατιωτικών να αποφύγουν τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, προτάθηκε η μετάθεση πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα σε άλλη χρήση. Πρόκειται για όπλα που εν πολλοίς έχουν παραδοθεί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οπλικά συστήματα για τα οποία έχουν καταβληθεί τεράστιες προκαταβολές ή εξοπλιστικά προγράμματα όπως τα γερμανικά υποβρύχια που εντάσσονται στις αμαρτωλές συμφωνίες του πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου με τους Γερμανούς και Άραβες ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Συμφωνίες που τους δίνουν τη δυνατότητα να απαιτούν καταβολές χρημάτων χωρίς να δεσμεύονται για την εκτέλεση του έργου!

Τη μετάθεση όμως των πληρωμών για τα εξοπλιστικά προγράμματα δε θέλησαν ούτε να τη συζητήσουν οι πολεμικές βιομηχανίες, εγχώριες και ξένες, και την αποστολή να μπλοκάρει αυτή την πρόταση ανέλαβε η Τρόικα, με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να συμφωνεί γρήγορα-γρήγορα, χρησιμοποιώντας προπαγανδιστικά ως άλλοθι για το τσεκούρωμα των αμοιβών τμήματος των στρατιωτικών την εμμονή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Σαμαράς και Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκαν να δώσουν μάχη, αλλά την έχασαν.
 
Όλα αυτά τα ξέρει η ΑΥΓΗ, τα γνωρίζει ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τις αρχικές ανακοινώσεις υπεράσπισης του εισοδήματος των στελεχών, διαδέχτηκε η βίαιη πολιτική επίθεση που ουσιαστικά υπερασπίζεται τις αποφάσεις κυβέρνησης-Ε.Ε., υπεραμύνεται των συμφερόντων των εμπόρων και βιομήχανων του ολέθρου. Αντίθετα, ο αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ ακολουθεί την λαϊκίστικη πεπατημένη του Πάγκαλου και επιτίθεται με ασύστολα ψεύδη στους στρατιωτικούς στους οποίους κουνά το δάκτυλο κάνοντας πατριωτικό μάθημα: «αν οι εξοπλισμοί είναι τόσο επείγοντες και αναγκαίοι, έπρεπε να έχουν ζητήσει οι ίδιοι, οι εντεταλμένοι φρουροί της πατρίδος, να πραγματοποιηθούν ακόμα και εις βάρος των αποδοχών τους. Αλλά το να ζητάνε να μην έχουν όπλα για να έχουν μισθό, είναι σαν να ζητάνε οι οδηγοί του ΕΚΑΒ να μην υπάρχουν ασθενοφόρα...».
 
Το κείμενο είναι ακόμη πιο χυδαίο γιατί ο αρθρογράφος γνωρίζει ότι των περικοπών εξαιρούνται τα ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΔΙΑΣ και οι αεροπόροι-ΟΥΚάδες-πληρώματα υποβρυχίων κλπ. αλλά την πληρώνουν π.χ. όσοι αξιωματικοί υπηρετούν στην παραμεθόριο και αυτό σημαίνει ότι έχουν επιπλέον οικονομικά βάρη (π.χ. κατοικίας, μεταθέσεις κλπ.), τα πληρώματα π.χ. των φρεγατών κλπ.
 
Φαίνεται όμως ότι το κυνήγι της εξουσίας απαιτεί σοβαρές προτάσεις, ευρύτερες δεσμεύσεις, αντικατάσταση του αγώνα και της αντίστασης από τη φιλανθρωπία και τελικά κοινή στάση απέναντι στα μεγάλα «εθνικά θέματα» και τους εμπόρους όπλων.
 
Αναδημοσίευση του σχετικού άρθρου: «Της... αμύνης τα παιδιά (Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/08/2012)
Πώς θα σας φαινότανε αν οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να μην περικοπούν οι μισθοί τους, πρότειναν ως ισοδύναμο μέτρο να μειωθεί η παροχή του νερού στους πολίτες ή η συντήρηση του δικτύου; Ή αν έλεγαν οι γιατροί του ΕΣΥ, για να μην περικοπούν οι μισθοί τους, να μειωθούν τα αναλώσιμα στα νοσοκομεία; Θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες, και δικαίως. Και όμως, αυτό που δεν διανοήθηκε κανείς να το κάνει, το έπραξαν χθες -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- ο υπουργός Άμυνας και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων στη συνάντησή τους με τους κ. Στουρνάρα και Σταϊκούρα με αντικείμενο τα ισοδύναμα για να μην μειωθούν οι μισθοί τους. Πρότειναν, λέει, μεταξύ άλλων, τη μετάθεση πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα σε άλλη χρήση. Η Αριστερά έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών, οι οποίες είναι οι υψηλότερες στην Ε.Ε., εκτροφείο σκανδάλων και ευθύνονται σημαντικά για τη δημιουργία του χρέους. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Σημίτη η Ελλάδα ξόδεψε για εξοπλισμούς 17 δισ., όσο ήταν το ΚΠΣ... Και θα έπρεπε να έχουν μειωθεί για να μην περικοπούν το ΕΚΑΣ, οι χαμηλές συντάξεις, για να έχουν βιβλία και όχι φωτοτυπίες οι μαθητές στα σχολεία. Και έπρεπε να το έχει προτείνει το ίδιο το υπουργείο Άμυνας (που επί υπουργίας Βενιζέλου παρήγγειλε άλλα δύο γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν) και να το έχουν επικροτήσει οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να εξισορροπήσουν με άλλους τρόπους τα ενδεχόμενα κενά που θα προέκυπταν. Ή, αν οι εξοπλισμοί είναι τόσο επείγοντες και αναγκαίοι, έπρεπε να έχουν ζητήσει οι ίδιοι, οι εντεταλμένοι φρουροί της πατρίδος, να πραγματοποιηθούν ακόμα και εις βάρος των αποδοχών τους. Αλλά το να ζητάνε να μην έχουν όπλα για να έχουν μισθό, είναι σαν να ζητάνε οι οδηγοί του ΕΚΑΒ να μην υπάρχουν ασθενοφόρα... Γ.Κ.
 
Κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να μιλήσει για άστοχα παραδείγματα. Πως όμως είναι δυνατόν η Αριστερά να αντιπαραβάλλει την υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου (παράδειγμα οδηγού ΕΚΑΒ) με την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.
 
Δεν πρόκειται όμως για αυτό. Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη παράδειγμα της αποδοχής από τμήματα της καθεστωτικής αριστεράς και εν προκειμένω το ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να πληρώσει τα αστικά χρέη και ελλείμματα, πρέπει να θυσιαστεί για να χαραχθεί ο νέος γύρος καπιταλιστικής κερδοφορίας.
 
Πρόκειται για κόμμα που ασκεί αστική πολιτική, που επιχειρεί να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση και που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει από θέση εξουσίας στην ικανοποίηση των αναγκών του αστικού κόσμου, εντός και εκτός συνόρων. Στο δίλημμα «βούτυρο ή κανόνια» απαντά κανόνια καθώς αποδέχεται την πρωταρχικότητα των αστικών αναγκών, προκρίνοντας την υπεράσπιση των ελληνικών αστικών βλέψεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Για αυτό εξάλλου συμφωνούσε και στους σχεδιασμούς αύξησης της στρατιωτικής θητείας! Λέει Ναι σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
 
Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουμε άλλες εποχές, άλλα επίδικα, διαφορετικά μεγέθη ηγετικών προσωπικοτήτων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια: