Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με αφορμή το περιστατικό ρατσιστικής βίας στη Μανωλάδα

Για εργασιακό μεσαίωνα και ρατσιστική βία κάνει λόγο η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.

"Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες της ρατσιστικής βίας που τον τελευταίο καιρό δείχνει πιο απειλητικά τα δόντια της. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, πίσω από τη βαναυσότητα της επίθεσης που δέχτηκε ο 22χρονος εργάτης γης, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, κρύβεται μια χυδαία ιστορία εκμετάλλευσης δεκάδων αλλοδαπών εργατών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλοτσιφλικάς της... περιοχής, με το πρόσχημα ότι «δεν πήγαν καλά οι φράουλες φέτος», αποφάσισε να αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 εργάτες γης, γνωρίζοντας προφανώς ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαθέτουν άδειες παραμονής. Αυτό, φυσικά, έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεκδικήσουν με νόμιμο τρόπο τα δεδουλευμένα τους.
 
Όποιος, λοιπόν, από αυτούς τους απλήρωτους εργάτες τολμάει να σηκώσει το ανάστημά του διεκδικώντας τον κόπο και τον ιδρώτα του, συναντάει μπροστά του μια εγκληματική ομάδα, η οποία, στο όνομα της «εθνικής κάθαρσης», τους ξυλοκοπεί και τους τρομοκρατεί με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στην αθλιότητα και την ανθρώπινη εκμετάλλευση, ούτε θα τηρήσει τη σιωπή των τοπικών παραγόντων της Ηλείας, οι οποίοι με τη στάση τους ενισχύουν την ασυδοσία ορισμένων μεγαλοτσιφλικάδων, που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας δέρνοντας και απειλώντας όχι μόνο αλλοδαπούς εργάτες αλλά και όποιον κάτοικο της περιοχής τολμήσει να τους εναντιωθεί.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας"

 
 
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας αφορά στο περιστατικό βίας ενάντια σε μετανάστη από την Αίγυπτο που βασανίστηκε το Σάββατο από δυο έλληνες. Το ρεπορτάζ για το περιστατικό είναι το εξής:
Εικόνες φρίκης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας όταν ένας 30χρονος από την Αίγυπτο κακοποιήθηκε και βασανίστηκε από δύο κατοίκους της περιοχής.

Ο άτυχος 30χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενώ οι δύο κάτοικοι της περιοχής συνελήφθησαν από άντρες του Αστυνομικού Τμηματος Βάρδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άντρες, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες επιτέθηκαν στον 30χρονο Αιγύπτιο, ενώ στη συνέχεια τον σφήνωσαν ανάμεσα στο τζάμι και στο πλαίσιο της πόρτας τους αυτοκινήτου τους, σέρνοντάς τον στο δρόμο για περίπου ένα χιλιόμετρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το τρίτο, επίσημα καταγεγραμμένο, περιστατικό βίας με θύματα τους αλλοδαπούς μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή, ενώ για πρώτη φορά, σε τέτοιο περιστατικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: