Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Τσαβδαρίδης διαπιστώνει ότι η σχολή της αστυνομίας επιτελεί πολιτιστικό ρόλο

Τσαβδαρίδης προς Δένδια: Η σχολή της αστυνομίας
επιτελεί πολιτιστικό ρόλο!!!
Ο κυβερνητικός βουλευτής Ημαθίας Λάζ. Τσαβδαρίδης δημοσιοποίησε επιστολή του προς τον υπουργό δημόσιας τάξης Δένδια στην οποία του παραθέτει τους λόγους που δεν πρέπει να κλείσει η σχολή δοκίμων αστυφυλάκων της Νάουσας.
Θεμιτή και στα στενά πλαίσια του νέου ρόλου των βουλευτών η ενέργεια αυτή. Ο Λ. Τσαβδαρίδης είναι...
φανερό ότι λειτουργεί πυροσβεστικά ώστε ο νομός που εκπροσωπεί με το βάρος του πρώτου βουλευτή σε σταυρούς προτίμησης να μην απισχνασθεί από δημόσιες υπηρεσίες, δομές κλπ. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει οικτρά. Το Μνημόνιο που ψήφισε και η ΝΔ έχουν μια πολύ συγκεκριμένη λογική: Κόβονται όλα όσα είναι κρατικά και λειτουργούν με πόρους του δημοσίου. Η τρόικα είναι συγκεκριμένη: Βρείτε πόρους να πληρώστε τα δάνειά σας.

Το πλαίσιο αυτό είναι σε γνώση του βουλευτή αλλά και των συναδέλφων του. Παρ΄ όλα αυτά όμως παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων με τον βουλευτή να επιστολογραφεί και με υπερβολική ευγένεια να ζητάει από τον Δένδια να μην κλείσει η σχολή της αστυνομίας στη Νάουσα που έγινε εκεί προ δεκαετίας περίπου από τον Ημαθιώτη υπουργό τότε Μ. Χρυσοχϊδη ως ένα ρουσφέτι για την έντονη αποβιομηχάνιση της πάλαι ποτέ κραταιάς πόλης της  κλωστοϋφαντουργίας.

Αυτό όμως που με έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ένα από τα επιχειρήματα του κ.  Τσαβδαρίδη που λέει ότι η ύπαρξη της σχολής "..επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή".
Από πότε η σχολές των μπάτσων επιτελούν πολιτιστικό και κοινωνικό ρόλο; Ιδού η απορία.

*η φωτογραφία είναι από την ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: