Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Π. Κωνσταντίνου- Ο Καμίνης με τον Δένδια έκαναν ρατσιστική σκούπα στην ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Επιχείρηση σκούπα στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Αγορά Κυψέλης» καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου τονίζοντας πως ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, «βάζει λουκέτο σε ένα χώρο λειτουργίας δομών αλληλεγγύης και δράσεων τοπικών κινημάτων για πάνω από έξι χρόνια».

«Τις μέρες απουσίας κόσμου της...
γειτονιάς και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο μαύρη επιχείρηση καταστολής με τη ρατσιστική σκούπα Ν.Δένδια και τις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Κέντρο της Αθήνας διάλεξε ο Δήμαρχος Καμίνης για να στείλει τα ΜΑΤ στην Αγορά Κυψέλης και να βάλει λουκέτο σε ένα χώρο λειτουργίας δομών αλληλεγγύης και δράσεων τοπικών κινημάτων για πάνω από έξι χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντίνου σε δήλωσή του.

Ο δημοτικός σύμβουλος κάνει λόγο για «κατασταλτικό κατήφορο του Δημάρχου Καμίνη» σημειώνοντας πως την ώρα που «οι υπηρεσίες ρημάζουν εξ αιτίας της πολιτικής των Μνημονίων που απαιτούν αποπληρωμή του χρέους επιλέγει τη καταστολή των κινημάτων συμμετέχοντας στη χυδαία εκστρατεία αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου από μια συγκυβέρνηση που ετοιμάζει περικοπές και παίζει το χαρτί του νόμου και της τάξης αλλά και του πιο απάνθρωπου ρατσισμού».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου κατηγορεί και τη ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντάς την ως «αντικαταστάτη του ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και επισημαίνοντας πως «είναι ο κατεξοχήν εμπνευστής της επίθεσης στους ελεύθερους χώρους όπως στην Αγορά της Κυψέλης».

«Στηρίζει ξεδιάντροπα την δολοφονική ρατσιστική εκστρατεία του Ν.Δένδια με τις επιχειρήσεις σκούπα που άνοιξαν το δρόμο στη δολοφονία του μετανάστη στην οδό Αναξαγόρα και τώρα δίνουν νέες υπηρεσίες ανοίγοντας τη πόρτα της επίθεσης στους ελεύθερους χώρους αλλά και σε κάθε κίνημα που αντιστέκεται στη συγκυβέρνηση», αναφέρει.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου καλεί «δημοτικές κινήσεις, το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα κινήματα γειτονιάς, τις λαϊκές συνελεύσεις να υπερασπίσουν τους ελεύθερους χώρους και να βάλουν φρένο στον αντιδραστικό κατήφορο του Δημάρχου Καμίνη». «Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν τις ζωές μας στις γειτονιές που τη ρήμαξαν με τα μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης και ετοιμάζονται τώρα να τα παραδώσουν στα αδίστακτα συμφέροντα των ιδιωτών», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: